Природният газ поскъпва с 13% от 1 април

КЕВР не се съгласи с искането на "Булгаргаз" да увеличение от 58 на сто
27
Природният газ поскъпва с 13% от 1 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цената на природния газ за април би била около 128 лева за мегаватчас, по данните към днешна дата, което представлява увеличение с 13,35 процента спрямо цената за март. Тази цена не е окончателна. Тя ще бъде изчислена, след като бъдат получени актуалните данни, отнесени към утрешния ден, който е последният за месеца. Това стана ясно от днешното заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), на което беше обсъден доклад относно заявление от "Булгаргаз" ЕАД от 11 март за утвърждаване на цена за април , по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, предаде БТА.

Със заявлението от 11 март "Булгаргаз" предложи цената на природния газ да бъде 179,36 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 март в размер на 113,73 лева за мегаватчас, което означаваше, че предложеното от обществения доставчик на 11 март увеличение на природния газ от 1 април беше с 57,71 процента.

Заявлението, което е било подадено от "Булгаргаз" на 11 март, е отразявало данните към 10 март, когато цените на природния газ е била много висока, изтъкнаха от КЕВР.  Оттогава  цените са се понижили. Към днешна дата това поевтиняване на природния газ би се отразило на цената и по изчисления тя би била около 128 лева за мегаватчас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: газКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Фори преди 2 години
НЯМА ГАЗ,НЯМА И ЗА БАНКЯ МАЗ!ПРОСТО КИРО ИЗПРАТИ И ТУРИЗМА У НАС ВЪВ ЦЕЛОГОДИШНА ВАКАНЦИЯ С ТЕЗИ УРКИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО НИ!МЪДЪР ХОД НА ОТНЕСЕНИ ГЛУПАВ ПРЕМИЕР!КИРЕ,КИРЕ ,ОТИВАЙ СИ НАВРЕМЕ,ЧЕ У НАС ПРЕЗ ЮНИ ЩЕ ИМА ЗИМА!
20
0
 
3
 
! Отговори
Евроблеец преди 2 години
Стягайте коланите глад ни чака!Скоро ще излезем да берем лапад и коприва пред блоковете ама ще сме солидарни!
19
0
 
5
 
! Отговори
Канада преди 2 години
Киро това ли е промяната от последни в ЕС последни в Света!
18
1
 
19
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 2 години
Като ви премине еуфорията от санкциите срещу Русия ще слезнете на земята. Започва да ви просветлява в празните глави, какво я чака Европа. Сега разчитайте на Юесей да ви изпраща по една гемия с два бидона свръхскъп демократичен газ на месец. Задайте си въпроса, за кой по напред ще бъде, защото това е по малко от една десета от необходимото ?! А иначе вие се подсигурете с търпение (и газ и храни) и чакайте Русия да приключи от липса на горива и храни ! Така си мислиха и Наполеон и Хитлер.
17
0
 
8
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Това са стари номера. Искат огромно увеличение, после от ДОБРИТЕ кевр увеличават "само" с 13% и всички балъци се радват и си отдъхват, че не са 60..... Но така по 10 по 13 всеки месец и ХОП - станали 100 за годината
16
1
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Е, да бе. Една година Бойко беше виновен, че забатачил всичко. Сега една-две ще е войната. После нещо трето ще стане и така минава мандата. Ами да се наредим и ние да се пробваме в управлението. То по-зле трудно може да бъде. А и все с нещо ще се оправдаем. Международната обстановка, ако се подобри, пак с Бойко и така?! Само дето в нормалните страни има реална подкрепа. Като нулево ДДС за храни. Или не вдигат гири, ако зависят от страните във войната. Справка - Турция. Ние иначе най-ербап.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кеф ще ми е, като вида Боко, да пребива с юмруци Петков, докато го влачи и го извхърля от парламента!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво? 1.75 лева газта? Ок - петков не иска да купува газ. Е па аз искам! Не ща печалба! Просото искам евтина газ в БГ!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58%? При положение, че половината народ е на газ, а другата е на крадена нафта, щеше да е забавно.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ура, другари! - Когато общеха поевтиняван Путин не беше в пратил войската в Киев, а ЕС и САЩ не настояваха, да спрем да купуваме руска газ.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя номер го знам. Продавач съм бил, трейдър също - Казваш ужасяващо висока цена, после смъкваш на много и излизаш, едва ли не герой, че си помогнал на другия, а всъщност му даваш пак с ненужно висока надценка!!!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то хубаво е скочил, въпроса е дали ще има изобщо. Първия газопровод вече спря да работи. Къде са форумниците дето се биха цяла седмица в гърдите, че това нямало как да стане. Нема рубли=нема газ.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, подготвяйте се - няма значение каква ще е цената, щото газта спира - нали Кирето не ще да плаща в рубли. Два дена останаха и почват да карат на изпарения. След една-две седмици Киро ще се евакуира към Канада. След четири седмици вече ще има газ, ама не се знае на каква цена и КЕВР няма никакво отношение към това.
8
2
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Рублата, вече с цели 13% ли Поскъпна спрямо Долара?! Казват Долара е на 15 годишен минимум спрямо Рублата - явно е верно...
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме Промяната
6
2
 
13
 
! Отговори
ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ преди 2 години
Продължава. Не се знае до кога
5
5
 
18
 
! Отговори
Ура, другари! преди 2 години
Добре, че смениха ръководството на булгаргаз. Оттогава поскъпва само двуцифрени % газа. Сигурно без промените щеше да има скок 200%. Е, поевтиняването, което обещаха не идва. Ще дойде, когато стане готов и завода за ел коли в Ловеч. Продължавате промяната.
4
5
 
9
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕЦАКВ преди 2 години
Продължаваме да ви прецакваме
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шегичка, с 26% ще е!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек лека-полека до 50 %