Ало активност в Шумен: 10 опита за измами за 30 мин.

Непознати искали пари за лечение, за радиатори, промоции
18 окт 2016 16:07, Анисия Иванова
6
Ало активност в Шумен: 10 опита за измами за 30 мин.
Снимка: Dnes.bg

Съобщения за около 10 опита за телефонни измами са получени в рамките на половин час в дежурната част на МВР- Шумен, съобщиха от полицията.

"Атаките" са чрез стационарни телефони в града. Граждани съобщават в полицията за няколко сценария, по които измамници правят опит да вземат пари. Най-много са получените сигнали за сделка с изгодни радиатори. Хората обяснили, че мъж се представял за управител на варненска фирма за отоплителни уреди и съобщавал, че техни близки са проявили интерес за закупуването им, но промоцията щяла да изтече, ако не бъдат капарирани.

"Управителят", който се представял с имената Валери Иванов, обяснявал, че ще бъде така любезен да прати хора, на които да предадат парите, за да ползват близките им преференциални цени.

В друг случай мъж се представил за служител на "Справки по телефона" и попитал за адрес на човека, с когото говорил. Той казал къде живее, но се усъмнил, че става дума за някаква измама и поискал съвет от полицията.

Жена е съобщила, че са й искали сумата от 6000 лева за лечение на близък, но тя веднага разбрала, че някой се опитва да я мами и затворила. След това подала сигнал в полицията.

От полицията призовават гражданите при съмнителни разговори веднага да подадат сигнал на телефон 112.

Всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии, да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон. Ако имате съмнения, че се опитват да ви измамят, се обадете за съвет на дежурните в полицията. Телефоните са: 054 877- 221 и 054 854-510, съветват от полицията в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: шуменМВРало измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имате съмнения, че се опитват да ви измамят, се обадете за съвет на дежурните в полицията.-----------------------Е как? То нали всичко това е под тяхна опека...
5
0
 
2
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Мятането на пачки от терасите е вид национална гордост.
4
0
 
5
 
! Отговори
строител преди 7 години
Ние строим магистрали,стадиони,спортни зали.А с престъпниците се оправяйте сами!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А заловените колко са? Защото те хубаво хората не са се хванали и са сигнализирали, обаче все пак някой трябва да предприеме действия по тези сигнали.
2
0
 
8
 
! Отговори
Браннк преди 7 години
Десет опита и нито един заловен? Това ако не е срастване на полицията и престъпността , здраве да е.
1
1
 
12
 
! Отговори
Какво излиза? преди 7 години
Щом блюстителите на закона не се справят с този вид престъпност,човек стига до извода,че "играят" заедно.Години наред измамниците вилнеят и обират наивни,предимно възрастни хора.Кой им дава информация за по-паралиите старци? Интересна работа....