Граничари хванаха каналджии и мигранти край Елхово

Прокуратурата иска арест за организаторите на канала
23 дек 2016 14:30, Анисия Иванова
8
Граничари хванаха каналджии и мигранти край Елхово
Архив: Булфото

Гранични полицаи задържаха български граждани, организирали и превеждали нелегално мигранти през границата, съобщиха от МВР.

На 15 декември около 22:30 ч. служители на ГПУ- Болярово при РДГП-Елхово чрез термовизионна камера забелязали в местността "Разкопките" на село Воден група от 10 души.

След предприети незабавни действия граничарите задържали 8 незаконни мигранти и двама водачи - български граждани.

В хода на работата по заведеното досъдебно производство са установени и двамата организатори на нелегалния канал. Изяснен е и начинът, по който са действали. Групата била отвеждана до турско-българската граница от турски гражданин и предавана на наетите от организаторите водачи.

Тяхната задача била да посрещнат мигрантите и да ги отведат до селото, откъдето чужденците бивали натоварени на автомобили и извозвани към вътрешността на страната. След задържането на четиримата с прокурорско постановление мярката им е удължена до 72 часа.

На двамата организатори на нелегалния канал предстои искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража". Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Абе политиците що се правят на ощипани моми!!! Много добре знаят, какво да правят, просто интереса им е друг !!!
6
0
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Защо българските пишман-политици искат да унищожат колкото се може по-бързо пенсионерите ?? Последните имат "лошите" спомени, как са градили държавата, как са строили жп линии и Проходи, как са граници вардили.... За това, за благодарност, им стигат около 200-250 лева пенсия. Колко народ е дал поне две години от своя млад живот за опазване на БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА ??!? Ама тя била комунистическа, със система КЛЬОН и АК-47. За това, последните сега ги харизваме на Ислямска Държава.....
5
0
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
В България на съд се изправят тези,които ловят нелегалните мигранти,а на мигрантите се осигуряват условия за живот за 1300 лв.на месец,което е мечта за 80% от българския народ.Такива са законите в република ***.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви мигранти,какви каналджии,какви 5 лева.Нали Р.Бъчварова и ББ ни казаха,че добре си пазим границата и пиле не може да прехвръкне,направо ги ловят във въздуха,като снежинките.И какво излиза сега,че мигрантите си влизат както преди през разградения двор,а Бойко си реже лентички и си коментира футболни мачлета.Държавата е на автопилот и цяло чудо е,че още не се е разпаднала.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А останалите четирима от осемте? Те къде са? И един да пропуснете, може да е фатално....
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незаконните мигранти се наричат престъпници и мястото им е в затвора. Ние европейски граници ли имаме или сме разграден двор.
1
0
 
22
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ами сега каналджиите по бързата процедура! И конфискация на имущество!!! Това е държавна измяна!!!