Съд за мъж, пробвал да открадне медна тръба от болницата в Стара Загора

С действията си той повредил умишлено кислородна инсталация
24 ное 2021 01:00, Красимир Ангелов
19
Съд за мъж, пробвал да открадне медна тръба от болницата в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж за повреждане на кислородно-подаваща инсталация на Университетската болница "Проф.д-р Стоян Киркович" в града, информират от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал на 20 ноември, събота.

Обвиняемият е смачкал умишлено медна проводна тръба за кислород, от която е изтекло неустановено към момента количество кислород.

По първоначални данни мъжът забелязал, че по стена на сградата на болницата е закрепена медна тръба, която той решил да открадне. Хванал я с ръце и започнал да я дърпа и огъва, като така предизвикал повреда на кислородно-подаващата инсталация на болницата.

Подаден е сигнал в полицията. Установено е, че тръбата е била част от инсталация за кислород към Онкологичното отделение на болницата.

Подаването на кислород не е било прекъснато, а само налягането е спаднало, като е нямало пряка опасност за болните. Повредата вече е отстранена.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес Районната прокуратура-Стара Загора е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Той е бил осъждан и преди, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
До Случаен минувач Милицията и тогава ги биеше, и сега. И тогава, и сега им събира подкупи.
10
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 15 През милиционеросоциализма имаше работа за всички, ама индобългарите пак се скатаваха. Но милицията ги биеше, това е разликата!
9
0
 
13
 
! Отговори
1-н преди 2 години
берач на мед, нали?
8
17
 
4
 
! Отговори
Оцеляване преди 2 години
Сиромах човек жив дявол. Едно време за всички имаше работа, а сега като няма човека се принуждава да краде, какво да прави??
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не прекаляват с присъдата,че разни защитни организации следят за такива работи. Те си пазят техните индивиди,че чрез тях си изкарват парички за гей-забавления.
6
2
 
6
 
! Отговори
Док преди 2 години
Това ми изглежда по-скоро като "вчера директора взе фактура за 20к за кислород, ама само фактура и сега неустановеното количество ще бъде установено и всичко ще дойде на мястото си. Джанго знае, че повече от условна няма да получи. Всички са доволни.
5
0
 
16
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Видел човекот, брей мед поникнала тука, чекай аз да си набера! Ама разбрал чи некой я засадил.
4
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за мъж, държал милион евро и златни кюлчета в шкафче съд няма, нали?
3
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Yessssss, "велико" е българското съдче, убийците по пътищата и големите риби грабещи с милиони с години не виждат съдебен процес и тихомълком се измъкват, а кокошкарите на минутата са дадени на съд! Интересно какво стана, например, с петното убило Милен Цветков?Не забелязах някакъв съдебен процес по случая...
2
2
 
32
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Съдете го за опит за предумишлено убийство на всички които са на кислородни апарати! Кога най накрая ще започнете да ги тикате в трудови лагери където да работят до живот?
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особеностите на етноса