Лондон затяга мерките за незаконно работещи мигранти

Предвиждат се затвор, глоби и конфискация
Обновена: 25 авг 2015 08:07 | 25 авг 2015 07:46, Елка Василева
16
Лондон затяга мерките за незаконно работещи мигранти
Снимка: архив, Reuters

Незаконните имигранти, които работят във Великобритания, ще бъдат осъждани на затвор, глоба и печалбите им ще бъдат конфискувани съгласно новите мерки, обявени от правителството, предаде Ройтерс.

Британското правителство засилваше антиимиграционните си изявления в отговор на нарастващия брой опити на мигранти да достигнат до Великобритания през тунела под Ламанша. Правителството е подложено на натиск да покаже, че може да се справи с кризата, отбелязва агенцията.

Наташа Бушар, кмет на северния френски град Кале, където лагеруват хиляди мигранти, надяващи се да достигнат до Великобритания, заяви по-рано че щедрата социална система и слабия контрол на самоличността превръщат съседната страна в магнит за мигрантите.

"Всеки, който мисли, че е лесно да се възползва от Великобритания, не трябва да се съмнява, че ако сте тук нелегално, ще предприемем действия да ви попречим да работите, да наемете апартамент, да откриете банкова сметка или да шофирате", заяви Джеймс Броукъншър, държавен министър по имиграцията.

Той обеща силни мерки срещу злоупотребите и изграждане на имиграционна система, работеща в интерес на британците и на всички, които спазват правилата.

Законите ще бъдат внесени в парламента през септември. Те ще улесняват и осъждането на работодателите, наемащи нелегални мигранти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA UDAVIAT V MORETO I NASHITE IZMENNIZI.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще затворят ла манш няма да има емигранти
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма дума "мигрант" има имигрант и емигрант, които се използват: имигрант - човек заселен за постоянно в чужда страна, нашественик, преселник, другоземец, и емигрант - беглец, изселник от собствената си страна.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично, режете главите на незаконно работещите, пък приемайте милиони пакистанци, араби и африканци да ви оправят генофонда
7
0
 
15
 
! Отговори
ити преди 8 години
заради една украйна целия ес ще отиде по дяволите
6
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Къде останаха интеграцията,включването,демокрацията?...Или тези подробности тихо ги прибираме,когато не ни изнася?За тях се сещаме,когато нейде е накърнен нашият(вашият)интерес?Европейски гадове.
5
2
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Много си умно бре сашеее :)))
4
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на англичаните.Шут в *** за плебса булгаристански и марш обратно на село.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Високото грозде е кисело, нали селчо?!
2
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VELIKOBRITANIA--STARA PROGNILA DARGAVA.
1
5
 
55
 
! Отговори
/ преди 8 години
Сега спорно е колко легално е да превзимаш чужди държави да ограбваш ресурсите им , да избиваш и заробваш населението им , да решаваш съдбите на други европейски държави , а после когато последствията дойдат без легални документи и с изразен тен да почнеш да хленчиш.