Тръмп поздрави Джонсън, щял да бъде "невероятен" премиер

Макрон и ЕК също се включиха в поздравленията
23 юли 2019 22:30,
34
Тръмп поздрави Джонсън, щял да бъде "невероятен" премиер
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави Борис Джонсън за избирането му за лидер на британските консерватори и каза, че той ще бъде "невероятен" британски премиер, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Поздравления за Борис Джонсън, че стана новият премиер на Обединеното кралство. Той ще бъде невероятен", написа в Туитър милиардерът. Още миналата седмица Тръмп каза, че Джонсън ще "върши изключителна работа" като премиер.

Още по темата

Британският премиер Тереза Мей обеща пълна подкрепа за приемника си Джонсън, предаде Асошиейтед прес.

"Нужно е да работим заедно, за да осъществим Брекзит, който да е от полза за цяла Великобритания и да държим Джереми Корбин далеч от управлението", написа Мей в поздравлението си в Туитър.

Съперникът на Джонсън Джереми Хънт също го поздрави и каза, че той ще бъде "страхотен премиер в този критичен момент", предаде ДПА.

Европейската комисия поздрави Джонсън и каза, че иска да работи с него по възможно най-добрия начин, предаде Франс прес, цитирайки говорителката на ЕК Наташа Берто.

Тя обаче предупреди, че ЕС няма да промени договорената вече сделка за Брекзит, предаде Ройтерс. Подобно послание отправи и заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс, който припомни, че "Великобритания е договорила споразумение с ЕС и ЕС ще се придържа към него".

Мишел Барние, главен преговарящ за Брекзит от името на ЕК, изрази желание да работи конструктивно с Джонсън, да улесни ратифицирането на споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС и да помогне за постигане на Брекзит по всички правила.

"Готови сме също да преработим договорената декларация за новото партньорство", допълни той, имайки предвид политическата декларация, придружаваща споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС.

Френският президент Еманюел Макрон изрази голямо желание да заработи възможно най-скоро с новия британски премиер Джонсън по редица въпроси, след които Брекзит и други международни теми. Макрон каза, че скоро ще се обади на Джонсън.

После френският президент и гостуващата му в Париж нова председателка на ЕК Урсула фон дер Лайен заявиха, че очакват да имат добри работни отношения с Джонсън и да водят конструктивни разговори с него, предаде Ройтерс.

Джонсън получи поздравления и от иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф.

"Поздравявам бившия си колега, който става премиер на Великобритания", се казва в поздравлението на Зариф в Туитър.

В него обаче се отправя предупреждение, че Иран ще защитава Персийския залив, но се добавя, че Иран не търси конфронтация. Предупреждението е отправено в момент на напрежение между Лондон и Техеран заради задържаните петролни танкери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
Лудия Макс преди 4 години
Дуото ще стане трио.С присъствието на третия луд лидерът на С.Корея.
26
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 години
Двама луди се поздравяват - много си приличат и по външност и по акъл !
25
1
 
10
 
! Отговори
ДАРВИН преди 4 години
Надушиха се и се сдушиха .....
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото ти си невероятен президент толкова и Джонсън ще е невероятен премиер.
23
2
 
15
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Като няква гротескна версия на мъпетите са тези двамата! Agent Orange и бостанското плашило Борис. Карикатуристите не могат да им смогнат! Очаквам поздравления от Ким Трети и скоро двамата забележителни блондини да се съберат и с него, и да се посмеем на воля с тази комедия на абсурда, макар че по-редно е да оплакваме разума, който очевидно отстъпва на лунатизма.
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човекББ и Берлускони - никаква физическа прилика, поне като физиономии. Ама някой като си го е поставил за цел, ще види че направо една майка ги е родила. А сега говорим за Брекзит, на който ББ не е инициатор и няма нищо общо с него. Някои хора нямат грам въображение и използват всеки повод за да показват омразата си. Наистина е досадно.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея са като Чоко и Боко. Чоко е Доньо ***, а Боко си е Боро ***. Как си мязат не е истина. Всеки народ си заслужава управниците.
20
8
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Вече станаха четирима истински мъже на значими държави: Тръмп, Путин, Си Дзипин и Б. Джонсън. Остана Германия. Скоро ще се яви и истински наследник на Дьо Гол. Браво!
19
1
 
3
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
От Джонсън зависи дали партията на торите ще отиде в историята и партията на Фараж да я замести с пълна сила.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Той все ги оправя. ама да видим,да не изреве някой. Че тогава на чие рамо ще ревем и чии пари ще ядем? Тръмп не е сигурна опция.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Борис така ще оправи ВБ, че тя дори няма да да има на кого да се оплаче. И точно на приятелчето Тръмп няма да му пука особено за това, защото приятелството е приятелство, но сиренето е с пари.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клоуни.
15
0
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
Щях да го кажа, но номер 2 ми го взе от устата!Като две капки вода си приличат!Така бяха навремето Борисов и Берлускони - неразделни дружки.Само че италианския Аполон го свалиха насила. Нашия Буда още се държи.Докога?
14
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис ще оправи нещата: първо с Иран, после Брекзит и накрая с Русия. Не му трябват толкова открити фронта.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куку-бенд
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
триумф на лузерите - демокрация по англо-саксонски.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"на британския остров му трябваше капитан, а не айсберг."Да направляваш на буксир такъв голям остров към Африка, не е нужно да си капитан
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боци ако не се изруси, не е модерен и не следва политическата мода
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхотно! Куку и Куку се поздравяват взаимно. То е казано - краставите магарета и през девет баира се надушват. Виждате ли какъв е днешният свят - бивши врагове вече са първи дружки. А вие се радвайте , хора, такъв е вече цветът на световния политически елит, който ще ви сложи една голяма шапка от която камината така ще запуши че няма отърване. Дано само да се разминем с пушек, да не вземем да се подпалим, че не знам какво ще стане.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огледало