Няма страшно. Краставиците у нас – чисти от бактерии

Йордан Войнов: Нямаме основания за тревога
Обновена: 27 май 2011 22:06 | 27 май 2011 21:40,
61
Няма страшно. Краставиците у нас – чисти от бактерии
Снимка: Булфото

Няма основания за тревога у нас за заразени с "ешерихия коли" краставици от Испания, обяви шефът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов.

Той посочи, че е разпоредил незабавни проверки, за да се установи дали в България има от заразените с микроорганизми краставици от Испания.

Още по темата

"Ако има такива краставици, те ще бъдат възбрани и ще им бъдат взети проби за микробиологично изследване", каза Войнов пред „Фокус“.

По думите му зеленчуците, които са на българския пазар, са основно внос от Гърция и Йордания.

Йордан Войнов призна, че са получили два предупредителни сигнала по евросистемата за бързо оповестяване за опасни храни и фуражи (RASFF) за заразата, плъзнала в Германия.

Той уточни, че германските служби работят по изясняване на случая, тъй като не могат да кажат категорично, че това е причината.

"Всички германски потребители, които имат здравословни проблеми, общото между тях е, че са консумирали зеленчуци, но аз мисля, че е такъв сезонът и всеки потребител консумира зеленчуци", посочи Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
rdolqrjb преди 12 години
FiWgL1 , [url=jlppdocohgwm/]jlppdocohgwm[/url], [link=zsahwvnmaieq/]zsahwvnmaieq[/link], wsddgqjkdrur/
59
1
 
6
 
! Отговори
Krastavichar преди 12 години
Аз ям само лапад!
58
4
 
5
 
! Отговори
Бай Араламби преди 12 години
Най-после да им узреят тиквите на някои ,че т.н. биологично производство е пълен мит и торенето с кравешки *** си е по-опасно от амониевата селитра, дето торя с нея в двора, ама а де!
57
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 12 години
estestveno, to BG naroda ot vsi4ko oceliava...
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
krastavizite , domatite i salatite, koito ne gi iadat na zapad 6te poletiat kam nas s kosmi4eska barzina! nikoi ne iska zagubi i kato na zapad nikoi ne gi kupuva, za6toto e mnogo stra6no v momenta i to pri tazi dobra medizina 6te poletiat za BG, Rumania i taka. pasete se, osobeno vasrastni i deza.
55
3
 
5
 
! Отговори
лора от плевен преди 12 години
току що използвах една краставица вместо ..... и нищо ми няма значи е чиста
54
2
 
0
 
! Отговори
здравен инспектор преди 12 години
Ако въобще си доктор, до 21-ви.Сега в агенцията са водещи ветеринари. Тях питай за паричките кдето ви скубят. Още първата седмица в София хванаха двама ветери . така че инспекторите от бившето ХЕИ не са на дневен ред. Нека сега за твоето здраве да се грижат ветеринари,както и не фармацефти да ти предлагат илачи. Аман от гербаджий полу ***.Никакъв професионализъм. навсякъде са капо.
53
2
 
0
 
! Отговори
серГЕЙ преди 12 години
охааааа,,,ся яко брато..няма и да ги мия вече
52
0
 
6
 
! Отговори
Азис преди 12 години
Изключително възбеждаща тема и статия!Здрасти Евгени,върха си *** ***!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кажи?Какво се случи с протестиращите?
50
1
 
12
 
! Отговори
Райко коьота преди 12 години
У нас никога не е стршно,няма радиация от Япония,няма отровни краставици от Германия,едно време след Чрнобил всичко беше перфектно,изобщо нашата държавица е заобиколена от непробиваем щит.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До кога ще се оставяте да ви манипулират ,зет ми е Испания ,там хората говорят ,че тези краставици са с ГМО ,аз като лекар мога да ви кажа ,че Е-коли е бактерия която си върви с човека още от неговата еволюция . За юдо- масончетата човешкият живот е без значение ,за тях е важна единствено печалбата и в тази връзка знаете ли какво се случи с протестиращите в Испания ,защо спряха да говорят медиите за това ,знаете ли какво се случи ?!
48
1
 
6
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 12 години
Препоръчвам приложение на краставиците само аноректално.Ще ви хареса!
47
0
 
4
 
! Отговори
26 преди 12 години
това го кажи на Миро Мършата,дето гласува за него...
46
0
 
5
 
! Отговори
здравен29 инспектор преди 12 години
Как може един ветеринар да дава мнение по въпроса с тези бактерии, пък бил той шеф на агенция. Тези конски доктори какво разбират от хуманна медицина.Кадрите се определят от практиката в европейския съюз , но стази разлика ,че те са професионално подготвени . нашите *** ветери само са чували за хигиена на храненето. те разбират от шап и животни, ама от хуманна медицина какво разбират?И тази агенция е създадена от Найден-пердето,които вкара 25год ирланско месо.По въпроса с нашето здраве ветерина
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако има такива краставици, те ще бъдат възбрани..."Бъзбрана, възбранявам, възбранен
44
0
 
7
 
! Отговори
гражданка преди 12 години
Крайно време е да започнем да си ядем българските краставици и домати. Стига сме им яли *** и на гърците, и на турците, и на тем подобни. Няма по-плодородни от българските земи!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 43 Няма и ти го потвърждението!!!
42
2
 
9
 
! Отговори
Тек ю вери фак преди 12 години
Мерси на Бойко и Цветанов, мерси на *** от Гербаджии , стига бе ! Давам пари , виновни комунести, не давам пари пак виновен чичо сем !!!!!! Абе в тази ш*бана държава има ли нормални хора бе?
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Силвия от Париж, всъшност е Кремена от Ст. Заг!!!