Кои храни са подходящи след тренировка

Микс от ядки и сушени плодове
20 юли 2019 22:40, Михаела Лазарова
9
Кои храни са подходящи след тренировка
Снимка: Istock

Тренирате усилено. Искате не само да се отървете от излишните килограми, но и да стегнете и оформите фигурата си. Подложили сте се на диета, която сте възприели като начин на хранене в дългосрочен план. Това е чудесно, но не се лишавайте и от някои важни междинни закуски след тренировка, които помагат на мускулите и тялото ви да се възстановят. Доста трениращи хора правят грешката да не хапват нищо след упражнения, за да не се изгуби ефектът от тренировката.

Това е погрешно схващане, което пречи на правилния метаболизъм в мускулите и тялото. За да се възстановят те след усилието от физическото натоварване, е от огромно значение да ги подхраним с подобаващите хранителни комбинации. Ето няколко примера:

Препечена пълнозърнеста филийка с яйце

Тост с яйце звучи като подходяща комбинация само за закуска, но това не е така. Тази хранителна комбинация е подходяща, защото в нея се съдържат достатъчно въглехидрати и протеини, които да възстановят мускулите. Гликогенът, складиран в мускулите, който е въглехидрат, е основният източник на енергия за работата на мускулите. Затова след тренировка е добре да възстановите този компонент, като похапнете малко здравословни въглехидрати в комбинация с полезни протеини.

Черен шоколад и череши като смути

Тази възстановяваща напитка има чудесни свойства. Тя е чудесна антиоксидантна бомба, която възстановява силата на мускулите и премахва болката след тренировка. Освен това увеличава издръжливостта. Можете да добавите и малко кисело мляко, като допълнително стимулиращ възстановяването протеин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Лиана преди 4 години
Аз съм адски дебела, но тренирам и вече съм 70 килца. Още малко да отслабна и ще съм топ. Предимно ям зеленчуци и плодове.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като цяло избягвайте захарта, защото преработката й е излишно натоварване на организма, Приемайте основни храни,
5
0
 
2
 
! Отговори
bitch преди 4 години
Може и две три лъжици сусамов тахан, мед съдържат магнезий. Аз лично пия след тичане само джинджифилова вода пак заради магнезия и ядене вече към обяд след 3 или 4 часа. Ако се почувства глад по рано един айрян или малко сирене.Преди тичане е най хубаво понеже може всичко.Витамините вече си ги набавям по естествен начин чрез хранатал Имам си списък на храните в който има еди кой си витамин. Липсва явно следене на лекарствата, който се продават от аптечните витамини се подувам жестоко и пълнея.
4
1
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
След фитнес, отидете на много скъп ресторант, без значение каква е храната, като видите сметката, ще свалите още няколко кила, само от припотяване от ужас.
3
2
 
6
 
! Отговори
До Фродо преди 4 години
ще ти пиша: проблемът на сушените плодове, "професоре", не е фруктозата, за чиято преработка се отделят минимални количества инсулин, като основно се ангажира черният дроб, а добавените рафинирани захари! Т.е. сушените в домашни условия плодове в умерено количество имат прилична полза след мускулно натоварване. Тъпотuuте за релацията спорт-тегло ще ги подмина.
2
1
 
10
 
! Отговори
Гочо Фитнеса преди 4 години
До 1, значи преди тренировка един биг мак, а след тренировка същото с голяма кока-кола?
1
7
 
5
 
! Отговори
факт преди 4 години
Преди тренировка се комбинират въглехидрати и мазнини, плюс протеини и белтъчини. След тренировка същото с повече течности. Михаела Лазарова е върха в писането на статии. Мисля, че я обиквам все повече.