Активен въглен - чудесно средство за отпушване на порите

Ето как да го изпозлвате в грижата за кожата
24 юни 2020 21:52, Иванка Гъркова
3
Активен въглен - чудесно средство за отпушване на порите
IStockphoto

Черните маски за лице или тези, чиято основна съставка е активен въглен, станаха доста популярни през последните години. Причината е, че имат мощни детоксикиращи свойства. Благодарение на тях, кожата става по-чиста, сияйна и светла.

Какво представлява активният въглен?
 
Активният въглен се получава при изгарянето на торф, дървесина или черупки от кокосов орех. Има пореста структура, която е с отрицателен електрически заряд. По този начин привлича токсините и замърсяванията, попаднали в тялото. Най-често се използва за пречистване на тялото след натравяне, за филтриране на водата и избелване на зъбите. Но освен за това черният прах е много полезен за кожата.
 
Доказани ползи на активния въглен за кожата:
 
 
1. Маска с активен въглен – за почистване
 
Всеки ден в кожата ни, чрез порите, попадат най-различни замърсявания. Вследствие на тях се появяват пъпки, възпаление, както и прекомерно омазняване. Маската с активен въглен помага успешно при тези проблеми. Тя може да бъде готова – закупена от магазина, както и приготвена в домашни условия.
 
Ако имате активен въглен вкъщи, може да смесите2 чаени лъжички активен въглен с 2 чаени лъжички дестилирана или преварена вода. Почиствате и измивате хубаво лицето си, после подсушавате и нанасяте от сместа. След 10 минути премахвате засъхналата маска, като разтривате леко с пръсти. После може да ползвате овлажняващ крем.
 
2. Скраб с активен въглен и кокосово масло – за ексфолиране
 
На старта на активния летен сезон е хубаво да ексфолирате добре кожата си, за да имате по-равномерен тен. По този начин премахвате натрупаната мъртва кожа и насърчавате растежа на нова. Тъй като активният въглен има пореста структура, дори на прах, той може да се използва за скраб.
 
Още за употребата на активния въглен за кожата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали можем да очакваме производителите на този продукт да пуснат на пазара нов модел бял активен въглен?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, по новите критерии избива на расизъм.