Рецептата Dnes: Пилешко филе с пармезанова коричка

Вкусно ястие
18 сеп 2022 11:10, Михаела Лазарова
12
Рецептата Dnes:  Пилешко филе с пармезанова коричка
Снимка: Istock

Продукти:

1 кг пилешки гърди без кожа
1/2 ч.ч. брашно
1 ч. л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка наситнен магданоз
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. настърган пармезан
2-3 големи яйца
зехтин за поръсване

Приготвяне:

Пилешките гърди се разрязват наполовина по дължина и леко се начукват с чук за месо. В една чиния комбинирайте галетата и пармезана. В друга разбийте яйцата, в трета комбинирайте брашното заедно с чесъна, магданоза, солта и черния пипер.

Вземете парче месо, оваляйте го в брашното, след това го потопете в разбитите яйца и за финал го оваляйте в галетата с пармезана. Направете същото и с останалите парчета месо. Подредете ги в тава върху хартия за печене, като за финал може да поръсите с малко зехтин.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 17-20 минути. Може да е необходимо да ги завъртите и от другата страна да се запекат. Може да печете и на 180 градуса, но тогава времето за печене ще се удължи с няколко минути. Сервирайте със сос, гарнитура по ваш избор.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Док преди 1 година
Ама оуууу, знаеш ли колко струва една чаша настърган пармезан, ***? Отделно истинския пармезан се слага само за вкус, ама то не е като да превеждаш статии от Дейли мейл със Гугъл транслейт.
6
2
 
3
 
! Отговори
северозападняк преди 1 година
нема пармезан у магазино у село а и да имаше пари нема
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз изядох боба с царевицата и така пpъднах, че се чу чак при комшията от горният етаж.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно преди малко ядох същото. Оууууооуу
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какео да права на мутрикукера, върти по пед часа и нищо не става! Само харчи ток и трябва да го мия. В микровълновата всичко става за минута-две, а в тая скъпа изгъзица нищо.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една чаена чаша пармезан ??? Алоооуу, давате ли си сметка че пармезанът е подправка, да сирене е но зрее с години и накрая става толкова солено и горчиво че в количества над нормалните не може да се търпи на вкус? Затова се взема бучка и се настъргва само отгоре. Вместо да се правите на готвачи по добре пишете за Ким Кардашиян или за нещо друго, дето по ви отива.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес за вечеря ще правя пилешки крилца с олио и чер пипер на микровеле. Обичам ги сочни. За обяд имам боб с сладка царевица с маринован лук.

Спонсорирани публикации