Партиите влизат в ритуално говорене за месец, после можело да има кабинет

Вероятно нямало да се нарича коалиция, а програмно правителство
62
Партиите влизат в ритуално говорене за месец, после можело да има кабинет
Снимка: БГНЕС

В рамките на около месец ще преминат ритуалното говорене и ритуалните танци. След това, ако има малко здрав разум, ще се стигне до правителство, смята проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ и бивш вицепремиер в правителството на тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС).

"То вероятно няма да се нарича коалиция, а програмно, за спасение от някого и т.н. ще намерят как, това е политическо говорене. Оптимист съм, че ще бъде съставено правителство, но ще трябва малко време, за да се вземе завоят“, коментира той пред БНР.

Още по темата
Според него големият въпрос ще бъде как част от партиите да влязат в правителство, което е подкрепяно от ГЕРБ и ДПС, без да излезе, че са променили своите позиции.

"Такива формули ще се намерят, ще започне зимата, ще трябва да се приема бюджет и т.н. Партиите ще приемат, защото обратното ще доведе до нови избори, а направилите така партии - ще бъдат наказани по начина, по който беше наказан "Има такъв народ". Тези, които могат, ако не направят правителство, ще си платят цената“, коментира Вълчев.

Той подчерта, че ПП са възникнали като отрицание на Бойко Борисов и ГЕРБ и сега няма да им е лесно да направят крачка към правителство с тях.

"Можем да познаем кой участва в едно правителство по това кои партии подкрепят бюджета, законопроектите и текущата дейност на един кабинет. Когато се види кои са тези парламентарни групи - значи това е правителство, подкрепяно от тези партии", каза той.

Според него няма как да се излъчи стабилно управление в рамките на този парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Втрещен съм от наглостта,с която ни залиман от всички страни,че герберастикет крадциа за най-удачния вариант за управление.Вие л.уди би сте.2 г. се борихме срещу тахната корупция и упадък.Има малък процент от населението,не на себе си,които са гласували за тях.Затвор,затвор и пак затвор за герберастките престъпници.Днес дори по Хоризонт, бившия на Кулезич се изцепи,че багдатския крадец от Банкя бил най- добрия вариант за премиер.Дачков се казва лицето.
43
0
 
4
 
! Отговори
ганьо преди 1 година
До 45. 90% викаш. Ами това си е типично за ганььо. Вземи която си искаш новина за когото искаш (дори спортист, артист, певец), процентите негатив са същите.
42
6
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
До 42. Айде стига с тия пачки и кюлчета бе. Нали година и половина Борисов не беше на власт, кое доказаха, кое намериха? Сега, като спечели изборите какво още искате. Пукате се от завист и злоба, това е. Ганьовщина.
41
1
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 1 година
До 41. "Кадърно и работещо правителство"???? Ти в друга държава ли беше? Айде свали си променливите очила, че ни писна и от такива лиззачи на клоните от Порно Програмата. Всъщност, Лена, ти ли си?
40
4
 
4
 
! Отговори
Изумена съм! преди 1 година
Но не от проф. Вълчев, изключително ерудиран човек, а от просташките коментари на платените писачи на загубилите вота партии! Повтарят като треторазредни папагали опорките от измислените гротестни протести на хора, които не знаеха как да си оползотворят времето! Да не говорим, че всичко това за което натъртено пишат няма никакви доказателства, докато за лъжата на К. Петков , за гражданството са налице. Неговото нарушение не е в никакъв случай маловажно, защото откровено си позволи измама!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТО ПРИЕМА,ЧЕ АКТА НА ЦИК ЗА ИЗБОР НА НС ЩЕ Е В СИЛА ОТ ВТОРНИК 11.10.2022 СЛЕДВА,ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ЩЕ СВИКА НС НАЙ-КЪСНО НА 11.11.2022. МОЛЯ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ С ПРОТАКАНЕТО !!! НА БЪЛГАРИЯ Е НУЖЕН ДЕЙСТВАЩ ПАРЛАМЕНТ,НАЛИ!
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя лигльо си представя,че сме 2001.Мисли,че Доган,царя и Първанов ще оправят нещата.Не,в България нещата са преломни и път за лигавене-няма.Оттук само честност и сериозност ще бъдат награждавани в политиката.
37
3
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Вълчев!!!!! Спомни си учителската стачка???? МИЗЕРАБЪЛ
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измитане на безполезните партии.
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде изведнъж излязоха всички тази политически мумии? Да же на предполагах че са живи още.
34
4
 
7
 
! Отговори
рубладжия преди 1 година
Що ни губите времето? Правете правителство с премиер Салам Паси, да обявява война на Русия и да приключва тази държава.
33
2
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
погледни другите етноси в бг - арменци, гърци, каракачани, евреи - винаги добре облечени в хубави къщи и имат приличен живот - а турците в паланки, копторлъци, в супер мизерни условия, ама си гласуват нон стоп за ДПС в Кърджали, Разград, Търговище и така нататък
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-глупав етнос от бг турците няма- бедни, миризливи, всеки ден ги гледам кат минавам по турските села живеят в копторлъци, ама иначе гласуват за ДПС нон стоп. Това е положението. ГЕРБ и ДПС си избрахте - честито. Такава корупция като през ГЕРБ и ДПС никога не е имало.
31
2
 
6
 
! Отговори
Народа помни,бкп вън преди 1 година
Ще разваляме ли седянката ?? :)))))
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън-дрън Вълчев! На никой не му се самоубива! Нови избори, това е.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да има. Стига сте лъгали хората. Ще направят поредния цирк и отново на избори, защото няма как да се впрегнат в една каруца орел, рак и щука - всичките грабливи, некадърни и крадливи. Ще ходим на избори, докато най-после се появят читави управници, които няма да ни мамят като последните надошли от незнамкъде си неграмотни емигранти.
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕБР, ДПС и ВЪзраждане си правят едно правителство без проблем.Важното е как КОпейкин да излъже офсете,гласували за него,че той не подкрепя ГЕРБ И ДПС
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След месец са дженеръл елекшънс в УСА и дотогава ще ни сбъркат от напъни за Укр.
26
3
 
6
 
! Отговори
Шенген преди 1 година
Защо толкова се разбързаха да ни приемат в Шенген? Ами как ще ни набутат еврото, а ние няма да сме у ШМенгену?
25
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха -ха! преди 1 година
Гледай си деканството и не се меси в настоящата седянка!