Русия не приема заплахите на САЩ, Кери бил необективен

„Във Вашингтон игнорираха, че новият киевски режим стъпка споразумението от 21 февруари“
Обновена: 3 мар 2014 19:02 | 3 мар 2014 17:26,
210
Русия не приема заплахите на САЩ, Кери бил необективен
Снимка: БТА

Русия смята за неприемливи последните изявления на американския държавен секретар Джон Кери относно руските действия спрямо Украйна, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на руското министерство на външните работи.

В последните си изявления Кери говори за инвазия на Украйна от страна на Русия, припомня Франс прес. Кери също така вчера нарече действията на Москва спрямо Украйна невъобразим акт на агресия, допълва Ройтерс.

"Смятаме за неприемливи заплахите по адрес на Русия, изразени от американския държавен секретар във връзка с последните събития в Украйна и в Крим", се посочва в документа.

В него Кери е упрекнат в необективна оценка на обстановката в Украйна и в това, че не си дава труд да се опита да разбере сложните процеси, които се случват в украинското  общество, предаде ИТАР-ТАСС.

В изявлението се твърди, че дипломат номер едно на САЩ е предпочел да налага щампите от епохата на Студената война, като предлага наказания не за онези, които са устроили държавния преврат в Украйна, а за Руската Федерация. Припомня се, че обстановката в Украйна продължава да се влошава след завземането на властта в Киев от радикалекстремисти.

В декларацията се подчертава, че именно САЩ и техните съюзници са си затваряли очите за безчинствата на "бойците на майдана", за техните издевателства над политическите противници и обикновените граждани, за войнстващата русофобия и антисемитизъм, за оскверняването на паметниците на героите на Отечествената война.

Още по темата
 "Във Вашингтон игнорираха това, че новият киевски режим стъпка споразумението от 21 февруари, под което подписите си поставиха министрите на външните работи на Германия, Франция и Полша" и сформираха правителство на победителите, като  фактически обявиха война на руския език и на всеки, който се асоциира с Русия, се посочва в документа.

В него се отбелязва, че сега в Украйна съюзници на Запада се оказват открити неонацисти, които рушат православни храмове и синагоги. В документа се припомня, че Украйна си остава братска страна, с която Русия споделя обща многовековна история.

Подчертава се също, че Русия е заинтересована от една стабилна и силна Украйна, в която да се гарантират законните права и интересите на украинците.

Руското външно министерство подчертава, че не по руска вина сега има необичайна обстановка в Крим, защото там както и в югоизточна Украйна животът и безопасността на гражданите са били изложени на действителна заплаха от страна на безотговорните и провокативни действия на бандеровците и на ултранационалистически елементи.

В документа външното ведомство призовава за скорошно връщане на обстановката в Украйна в нормалното русло.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: украйнаРусияДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Японец! преди 10 години
До ВиетнамецЕ да де, то това е агресията! Демократизацията е с бомби и ***, с бял фосфор, с гражданска война,с кланета, с Ал КАеда и прочее!
141
0
 
20
 
! Отговори
! преди 10 години
ДЖОН КЕРИ Е БЕСЕН!!!!!!!!!! МНОГО ЯСНО!!!!!!!!!!! ЕДИН ПЪТ СТАНА СВЕТОВНО СЪБИТИЕ БЕЗ БЛАГОСЛОВИЯТА НА САЩ!!!!!!!!!! В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ТОВА Е ОГРОМЕН ПРОПУСК В РАЗУЗНАВАНЕТО НА САЩ!!! 6000 РУСКИ ВОЕННИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ ОКУПИРАХА КРИМ, И ТО БЕЗ НИТО ЕДИН УБИТ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!! КАКТО ИСКАТЕ ГО ПРИЕМЕТЕ, НО ТОВА Е БЛЕСТЯЩА ПОБЕДА ЗА РУСКАТА АРМИЯ!!!
140
1
 
3
 
! Отговори
Vankata преди 10 години
А 'бе Dnes.bg, втрещявате с безхаберието си, изпуснахте твърде много от информационния поток?!:)Ето Ви новините в конкуренцията, пускам Ви само един линк, да не станете разногледи:offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8_305880.html?&&op=ok_post#comment
139
9
 
0
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
СЛУЧКИ В ГОРАТАСлонът взе да се разбужда и никак не е на кеф.Някаква проскубана кльощава Мечка му се криви отпред и изглежда иска да го дразни...
138
0
 
1
 
! Отговори
toto преди 10 години
До Анонименopitaite da pomognete s tsiganskata (turska ) armia
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може така, трябва демократично , като турската армия в Кипър!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 166Koi sa ti bratiata ukrainci, be shile neskopeno?
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сергей ЛьоновIzbiagvai s oboshteniiata! A za prichinite za povedenieto bylgarsko ot poslednite 20 godini zapochni s Gorbachov. Toi predade (pone da beshe prodal) vsichki syiuznici na dneshna Rusiia i ruskiia narodi. Ne e nuzhno da slagash rusofilite v BG v edin kiup s vsiakava ***.Svaliam shapka na Ruskiia narod za osvobozhdenieto na Bylgariia!
134
1
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Victoria Nuland O'KEY SEXY GIRL, I'AM READY BABY!
133
0
 
7
 
! Отговори
Victoria Nuland преди 10 години
*** me! *** me!
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
муха ха ха ха много геополитици в абсурдистан бре а всичко е заради цената на горивата
131
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКрим, обърках в бързината. Да живеят наще братя Украинци
130
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е агресор. Няма да позволим на тази страна да се меси във вътрешните работи на Украйна, както и да завземе полуостров Крит. Това са мошенниците руснаци.
129
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС и Турция в защита на Украйна. Долу ръшъ ще ви смажем.
128
0
 
39
 
! Отговори
Dekadent преди 10 години
Само искам да добавя, че 99% от всички коментари по всички онлайн медии са против поредния долен заговор на Американското правителство, в остро противоречие с новините които са на 90% защитаващи за пореден път пъклените планове на световния агресор! Не само в България, но и в цяла Европа! Никой не им вярва вече на очевадно неадекватната пропаганда! На мнозинството му писна! Писна му да бомбандират талибаните, а после да им дават оръжие в Сирия! Писна ни да гледаме как алчно унищожават народи!
127
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бах, тоя Путин, пак ги найба, съдба. Единствения път, в който не ги е найбал е като не си го е извадил.
126
1
 
35
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Един американски журналист каза,че Русия играе шах в Грузия и в Украйна,а САЩ единственото което могат-покер и американски футбол! Насъскаха Саакашвили и Грузия намаля наполовина!Пръскаха милиони по фашисти и бандеровци и Юкраин остана без Крим! Дали ще се разминат само с Крим,ще се види.Има истински журналисти в САЩ и в Англия,които не се страхуват да говорят истината и разобличават действията на правителствата си.В България имаме Днес.БГ и подобни!
125
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук ще си проличи колко слаби са САЩ и Западна Европа, и защо Русия е толкова велика сила! За тях абсолютен приоритет са националните интереси, а на Запад от Украйна има само една константа - парите...мислите, че европейската и американска олигархия ще си прекъсне търговските взаимоотношения заради "бойците на майдана"...или ще спрат вноса от "Газпром" в името на "демокрацията"...глупости, като видят, че не могат да прилапат цяла Украйна ще се задоволят и само със Западна Украйна!
124
0
 
40
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Тази американска *** да спре да подклажда разрухата в Украйна , защото недосегаеми няма а Русия е велика и такава ще остана , защото тя е единствената преграда на американската световна хегемония за световно господство ...
123
0
 
7
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До гогоб da si normalen ne znachi da si cherven nito da si demokrat znachi da si amerikanec.V Rusia ot godini kapitalizma e na vlast a demokacia i pri Stalin e imalo poveche otkolkoto sega v USRAEL.

Спонсорирани публикации