В Дания предлагат да може да се изисква зелен сертификат за работа

Документът вече е нужен за различни обществени места
12 ное 2021 23:40, Елка Василева
73
В Дания предлагат да може да се изисква зелен сертификат за работа
Снимка: архив, БГНЕС

Датските власти предложиха законопроект, позволяващ на работодателите да изискват зелен COVID сертификат от служителите си като мярка за ограничаване на третата вълна на заразата, предаде Ройтерс.

Законопроектът, за който принципна договорка постигнаха днес правителство, синдикати и работодателски организации, предвижда шефовете да могат да решават дали да изискват от служителите да показват зелен сертификат. Работодателите обаче няма да са длъжни да го правят.

Още по темата

Ако договорката се превърне в закон, което може да стане още следващата седмица, Дания ще се присъедини към все по-големия брой европейски страни, предприемащи подобни мерки.

"Постигнахме споразумение, което може да гарантира по-голяма сигурност на работното място, и което, да се надяваме, ще помогне на Дания да премине през зимата по възможно най-благоприятния начин", каза и.д. министър на промишлеността, бизнеса и финансовите въпроси Матиас Тесфайе. "Правим това в името на датската икономика и за да запазим работните места."

По-рано през седмицата правителството нареди на датчаните да показват зелен сертификат при посещение на барове, ресторанти и други обществени места. Изискването влезе в сила от днес.

През последните дни броят на новозразените постепенно нарасна на 2000-3000 на денонощие при едва малко над 200 в средата на септември. През последните седмици повече от двойно се увеличи и процентът на положителните тестове и в началото на ноември достигна 2,5 на сто от взетите проби.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Йоанна ; Не само ваксърите , продажните правителства също трябва да се срамуват за съучастничеството си в този фарс , но пустите парички говорят друго ...
59
0
 
8
 
! Отговори
Йоанна преди 2 години
Тези фашисти няма да спрът до 100 дози , а тези които се ваксинираха са най голямите предатели и трябва да се срамуват, че се сложиха да бъдат експериментални мишки заради коити страда цялото човечество на земята докато една група ненормалници се обогатяват. Същите ненормалници, заради които гладува половин човечеството на Земята , заради които хората бягат от сопствените си домове от Блиския исток, сега са се уж много разтревожили за хората. Просто , хората си сами правят с поведението.
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де ама тоя сертификат колко дози ще изисква 2,3,5...205,защото във Франция вече се готвят да не признават такъв с две?
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискриминация в действие. Кошмарът е истински.
56
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички почнаха да въвеждат локдаун за неваксинираните. Това е положението. Като живееш в обществото ще се съобразяваш. Като не ти харесва, хващай гората!
55
2
 
13
 
! Отговори
Гнила Дания преди 2 години
И тия са големи пустиняци!
54
1
 
12
 
! Отговори
Накъде вървим преди 2 години
Въведоха 3 седмици кратко шоково затваряне, че нямало места в болниците. Там например казината да затварят след 18ч..а в университета на лекции да присъстват макс 75 човека??!!! Тези управляващи се гаврят с хората . Защо 75 а не 38? Пълен т..шак
53
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Дания става първата страна ,която променя Конституцията за да прокара фашистките сертификати.Нека се знае.
52
3
 
24
 
! Отговори
12 преди 2 години
Дания беше ,,рай,, преди време, пропаганда яка вече всичко е нормално, ДА ама НЕняма вече нормално, оттук нататък не ми се мисли.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без сертификат , в Швеция са ваксинирани 87% и сега се прави 3 доза.
50
1
 
26
 
! Отговори
Бунтовник преди 2 години
Демонократична работа. Сертификата дава свобода. Съпротивата вече е родена
49
6
 
35
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Добре дошли в новия комунизъм. Ако нямате вакснина все едно нямате партийна книжка. Закривайте се комунисти. Ваще дъщери либералите са по-зле и от вас.
48
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди почти пет века Шекспир е написал - Има нещо гнило в Дания!
47
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавите от ЕС имат много болни повече от нас и са ваксинирани ,само помислете колко са ефикасни ваксините , но укриват починалите )
46
2
 
41
 
! Отговори
Просто питам преди 2 години
Процентът на ваксинираните в там е ултрависок. Тогава възниква въпросът, защо ще се затварят след като ваксинираните не разнасяли вируса 😁 и са застраховани от смрът 😁😁. Няма логика нали?
45
3
 
39
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Добре дошли в 4-я РАЙХ ( ред )
44
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пу ,тия ваксари беха на 90 %и отново бе разбраха че ваксините са ментета )
43
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите сега няма да могат да берат ягоди и да мият чинии в дания...
42
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дания - 0 починали, вчера 1 починал. България - х 200 ежедневно. Смешно ли ти е!
41
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предупредих ли ви че това е като фашисткия сертификат за произход. Днес става основание за работа, а утре ви казват че ще ви уволнят ако не го поддържате с бустерни дози на всеки 6 месеца, дори и да няма конид. Ако нещо ви се случи, алергия, инсулт и т.н. ще ви обяват за ниско ниво на материала и ще ви изхвърлят. А 5 г по-късно всичко това ще се обърне срещу вас и всеки един със сертификат с бустери ще бъде обявен за човекопрестъпник. Запомнете това. Има план и те го следват стриктно.