Чехия и Дания с нови правила за влизане в страната

Те влизат в сила от 27 декември
26 дек 2021 23:15, Красимир Ангелов
23
Чехия и Дания с нови правила за влизане в страната
Снимка: БГНЕС

Във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса, чешките власти налагат от 27 декември 2021 г. задължителен PCR тест за всички пристигащи граждани в страната. Той трябва да бъде направен до 72 часа преди влизане в Чешката република, като новото изискване няма да се прилага при пътници, които са си поставили бустерна доза ваксина против COVID-19.

От българското посолство в Прага уточняват, че за деца под 12 години не се прилагат каквито и да е ограничителни мерки.

Остава изискването за попълване на електронен формуляр на пътуващия и да го представят при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес: https://plf.uzis.cz/.

Подробна информация за правилата за влизане в Чешката република и изключенията от тях може да бъде намерена на сайта на МВнР в рубриката „Коронавирусът – как да пътуваме“:

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Prague@mfa.bg. /БГНЕС

Дания също въвежда нови ограничения за влизане в страната от 27 декември 2021 г.

С цел ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, считано от 27 декември 2021 г., датските власти въвеждат нови изисквания за влизащите в страната пътници.

По информация на посолството ни в Копенхаген гражданите, които нямат разрешение за пребиваване в Дания, следва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той може да бъде PCR тест, направен до 72 часа, или бърз тест, проведен в рамките на 48 часа преди влизането в страната.

Пътуващите, които имат разрешение за пребиваване в Дания, могат да избират дали да направят тест преди пътуването си или в рамките на 24 часа след пристигането в страната.

От мисията ни подчертават, че изискването важи и за ваксинираните граждани, но не и за преболедувалите в рамките на до 180 дни от установяването на коронавирусната инфекция. Мярката не се прилага и за деца под 15 години.

Подробна информация за правилата за влизане в Дания и изключенията от тях може да бъде намерена на сайта на МВнР, в рубриката „Коронавирусът – как да пътуваме“: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Denmark.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони: +4539630001; +4539630003 и в извънработно време на тел.: +45 41 276251, или на e-mail: Embassy.Copenhagen@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: ЧехияДаниякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Налагат локдауни и мерки, защото при 70 х по-голяма заразност, ще има многократно повече случаи и въпреки, че омикронът е по-лек, съотношението на тежко болни и необходимостта от хоспитализазия ще се увеличи. Прости сметки. Ако е имало 1000 случая дневно и 300 хоспитализирани, защото 30% са тежките случаи при делта, при 10 000 случая дневно, 1000 души ще имат нужда от болнично лечение ако 10% имат тежки форми при омикрон. Схващаш ли? Или пак не можеш?
16
6
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Налагат локдауни и мерки, защото при 70 х по-голяма заразност, ще има многократно понеже случаи и въпреки, че омикронът е по-лек, съотношението на тежко болни и необходимостта от хоспитализазия ще се увеличи. Прости сметки. Ако е имало 1000 случая дневно и 300 хоспитализирани, защото 30% са тежките случаи при делта, при 10 000 случая дневно, 1000 души ще имат нужда от болнично лечение ако 10% имат тежки форми при омикрон. Схващаш ли? Или пак не можеш?
15
1
 
3
 
! Отговори
Дания преди 2 години
Май в Дания варианта Омикрон има най-голямо разпространение. За последните седем дни в Дания имат 82334 новозаразени, средно по 11762 на ден, но се увеличават. През предишните седем дни бяха 62885 новозаразени.
14
8
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Повече от ясно е защо в някои държави има строги локдауни - новите варианти на вируса - Делта и Омикрон са много по-заразния, а досегашните ваксини по-малко предпазват. Това важи особено за Омикрон, при който виждате какво става сега в Дания. Ефективността на ваксините спадна от 95% при първоначалния вариант на вируса, до 70% при Делта и се предполага, че е 50% при Омикрон. Само зомбираните мозъци на неваксинираните не могат да го схванат.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На 20 000 нови случая дневно,4 починали в Дания на ден.Защо?Защото са ваксинирани. Нали това беше целта!Да стане лека настинка БЛАГОДАРЕНИЕ на ваксините."__________Ами като е станало лека настинка, защо във ВАКСИНИРАНА Зап.Европа са в брутални локдауни и налагат строги правила при влизане, вкл.за своите граждани?! Значи, или продължават да го използват като повод за манипулации и държане в подчинение, или са променили начина на водене на статистика, за да не лъсне безсмислието на т.нар. ваксини
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините ни са същите. Получи ги европейския съюз и ги разпределиха според бр население. Разликата е, че сега нашият файзер е с удължен срок на годност, заради страха ви да се ваксинирате.
11
6
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Колкото повече набодени, толкова повече ковид. Тези не разбраха ли, че това трябва да мине през хората и да заглъхне. Ако не бяха безумните затваряния, досега щяхме да сме за брави ли за вируса.
10
6
 
4
 
! Отговори
0,2% риск от смърт преди 2 години
До Анонимен 12 Може и така да е, но да не си случайно представяш, че датските партиди ваксини са същото качество като тия за България?
9
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 20 000 нови случая дневно , 4 починали в Дания на ден. Защо? Защото са ваксинирани. Нали това беше целта ! Да стане лека настинка БЛАГОДАРЕНИЕ на ваксините.
8
2
 
14
 
! Отговори
Фаучи преди 2 години
До BondВаже, важи, ама само след бустер, което си беше ясно от ден 1, или си помислихте, че ще ви се размине само с 2 пъти боц.
7
3
 
21
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Шо станА бре, Танасе? Зелевият Сертификат не важи без клечките за уши
6
2
 
26
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Това стана като избата в Поморие: не влиза и зърно грозде, а излизат тирове с ракия, коняк и вино!
5
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С бустерна диза нямало нужда от пср... Значи ако си абонат за иглата имаш зелена светлина да заразяваш, но ако не искаш да те бодат като г0ведо с опасни рнк препарати - нямаш право да заразяваш. Логиката кърти мивки.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфайзер са купили компанията Арена която прави медикаменти за сърце, това е заради проблемите от препаратите наречени ваксини.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За седмица сигурно има цяла дузина известни футболисти, които получиха инфаркти, някой дори умряха (днес един)... Много съмнителни обстоятелства!
2
2
 
25
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
В област, където върлува смъртоносен вирус, с никакъв PCR тест не могат да ме примамят да я посетя... Най-добре е да затворят достъпа до тази област, да ги поставят под карантина. ...Така са правели по време на чумните епидемии...
1
3
 
53
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Те са пламнали от вируса. Вместо да има забрана да излизат от ПРОКАЖЕНАТА територия, има забрана да влизаш там. Властите в Централна и Западна Европа определено са невменяеми, гръцктите - също.