Подварианта на Омикрон - открит в 57 страни

Все още не се знае достатъчно за разликите, обяви СЗО
2 фев 2022 11:20, Петя Славова
12
Подварианта на Омикрон - открит в 57 страни
Снимка: Pixabay

Подвариант на варианта Омикрон на коронавируса е открит в 57 страни, съобщи Световната здравна организация (СЗО), като е възможно той да се окаже още по-заразен от оригиналната версия, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Още по темата

Омикрон се превърна в доминиращия вариант на коронавируса след откриването си в Южна Африка преди десет седмици. В седмичния си епидемиологичен бюлетин СЗО обяснява, че вариантът, откриван в 93 на сто от пробите, има няколко подварианта - БА.1, БА.1.1, БА.2 и БА.3. От тях първите два са идентични на 96 на сто с оригинала.

Констатира се обаче явно увеличение на броя на случаите на варианта БА.2, който съдържа множество мутации, различни от оригиналната версия, особено в протеиновия "шип", отговарящ за проникване в човешките клетки.

До момента проби от варианта БА.2 са били предоставени от 57 страни. В някои от тях този подвариант вече съставлява над половината от изследваните проби на Омикрон.

СЗО заяви, че все още не се знае достатъчно за разликите между подвариантите на вируса и призова да се извършат изследвания за качествата на варианта, включително заразност, тежест на предизвикваното заболяване и способността му да заобикаля имунната защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: СЗООмикронподвариант
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък като ползвах тоалетната хартия по предназначение получих задварианта, че даже и кафевио сер-тификат !Този гнусен коментар в своята жалкост кореспондира на жалката ви гнусност не само да преекспонирате темата, но дори и да паразитирате медийно върху й !
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз чакам четиринайстия подвариант на петдесетия подвариант на Омикрон, за да се ваксинирам и тридесет и петия подвариант на сто и десетия подвариант на Омикрон, за да се бустерирам :)
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готови ли сте за пето бустерче .....
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми нещо като подизпълнител.
8
0
 
7
 
! Отговори
Са да преди 2 години
Това египетсо недоразумение не се ли наяде или иска още Да спре с лъжите си Той надмина Менгеле
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, те сега и уханците, и американците добрят и предобрят новите щамове, дето ще са наистина смъртоносни, щото с това не им се получи и се закучи, независимо от заразопаническата мегапропаганда !
6
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
лабораториите на пентагона не чоплят семки 770 милиарда бюджет докато не ниредуцират няма да мирясат а ние в българия ще се редуцираме от прос-то-тияпример вчера в болницата във враца искахте търг дружества
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата е че ЯКО много ЯКО ши са мрие. Този така наречен вирус е биологично оръжие. Създаден е за масово унищожение. Кой обикновен природен вирус е убил толкова много народ. Кой друг вирус заразява поголовно. Няма природен вирус който да е такъв като този. Неадекватноста на жендърите унищожиха света. Вместо да го предпазят те го убиват. Всичко с прави съвсем умишлено. Има много излишни които трябва да напуснат планетата земя и да останат само тарикатите. Много се пренасели от излишни.
4
0
 
14
 
! Отговори
Варианти преди 2 години
Варианти, подварианти и така до края на света...А другите вируси в отпуск ли са ?
3
0
 
14
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Камил преди 2 години
Подвариант е като камилаподкамила, ваксинирана лично от мен с ваксината "Мъдурна"!
2
0
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Скоро и подвсриант на подварианта на подвсрианта!Нова "ваксина" ще има ли?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
звинете, думата подвариант какво значи на български, негграмотници?