В Южна Корея: 51 оздравели отново с вируса

Специалисти смятат, че COVID-19 се е реактивирал
7 апр 2020 16:36, Петя Славова
34
В Южна Корея: 51 оздравели отново с вируса
Снимка: БГНЕС

Пациенти в Южна Корея, за които се твърди, че са се възстановили от COVID-19, са дали положителна проба за коронавирус след повторно тестване, съобщи "Дейли мейл".

Пациентите са от Тегу – град в най-засегнатата провинция в Северен Кьонсанг. Те са били поставени под карантина, след като са диагностицирани с коронавирус. Дни след изтичането на карантината, обаче, тестовете отново са били положителни.

Още по темата

От центровете за контрол и превенция на заболяванията (KCDC) смятат, че вирусът вероятно се е реактивирал, а не че пациентите са се заразили отново.

Учените от KCDC заявиха, че вирусът може да остане в човешките клетки в латентно състояние, без да бъде открит и да се активира отново, въпреки че причината за това засега не е известна, съобщава БГНЕС.

Не е сигурно дали след реактивирането на вируса всички пациенти отново ще бъдат заразни. Този вид реактивация или повторна инфекция с вируса все още не е доказана от учените. Проучване при маймуни показа, че приматите са разработили имунитет към коронавируса след заразяване с него.

Според някои учени положителните резултати след възстановяване са причинени от погрешни тестове

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава само едно ВАКСИНА
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като нямат лекарства за краста, коронавируса ще ги повтаря.
25
3
 
6
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Вирусът, дори и да не се е реактивирал, подозирам, че ще създава големи затруднения на здравните системи и занапред. Най-вече, заради много по-различния начин, по който протича, в сравнение с обикновения грипен вирус.Най-опасното в момента, е да не се окаже изменчив вируса! В началото на епидемията, помните ли, как Мутафчийски казваше, че не било възможно хора да заразят животни с вируса? Ето, че вече и това е възможно, и има първи потвърден случай... Какви ли още изненади ни очакват!?
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При животните има ваксина,и за хора ще направят някой ден.
23
7
 
8
 
! Отговори
Ехх преди 4 години
Колко пъти и къде да напиша, че дори да си боледувал от корона имунитета е само няколко дни, после пак отново... с ваксината срещу грип всяка година създаваме някакъв имунитет, но на следващата пак се ваксинираме, нали? И пак не е сигурно, че като ни пипне грипа няма да се раболеем!
22
2
 
5
 
! Отговори
з преди 4 години
а в *** 80% заразени с вируса 'Боко тиквето', нелечимо е!
21
1
 
5
 
! Отговори
ер преди 4 години
толкова са ви тестовете ***, то в нета има достатъчно информация тези т.н. PCR тестове какво засичат и показват - за неуките показва коронавирус не КОВИД -19 конкретно!.
20
5
 
14
 
! Отговори
ех журвалистки църни преди 4 години
Апокалипсис 100% ! - заглавие .На последния ред от статията скромно заключение: Нищо от това което пише по-горе не е доказано .Вас трябва да ви бият с пръчки индийски полицаи, щото сте от техния регион .Ей така раздухахте пЪндемията.
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При такива крайни мерки по цял Свят, вече съм почти сигурен, че положението е тотално о.... о с извинение.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 18Шефът на Пирогов каза , че бабата дето почина последна на 90 години е отишла твърде късно. Даже каза, че направените и тестове са открили антитела, което означавало , че е болна от доста дни и въпреки това почина закачена за респиратора.Това , че има някакви антитела в организма ти не значи, че ще преборят вируса.В чуждите научни сайтове се казва нещо много важно, където много рядко няйкой мангър го е казвал.Много е важно вирусния товар за да може организма да се прибори с него.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завинаги да остане вируса в човек е силно казано според мен, но вече не знам какво да мисля.
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости са това, доказано е че тези хора не са били оздравели. Другите държави като Германия, Италия, Германия почнаха да правят тестове за антитела, които доказват имунитет. Даже кръвта на оздравели хора се използва за лечение. Типичен пример за "фейк нюз".
15
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекаралите вируса остават заразаносители цял живот и заразяват другите. Това го пишеше още в декември 2019.
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е новина по принцип.Още преди месец имаше такава информация, че имунитета не е гарантиран при този вирус. Явно този случай я потвърждава. Затова и Мангъров се изложи така брутално.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каранатината ще е десетки години както при СПИН или рак при които 40 г. и повече няма ваксина и лекарство, но не са толкова лесно заразни.
12
11
 
20
 
! Отговори
истината преди 4 години
На Мангъров глупостите отидоха в кофата.Язък , че за две седмици обиколи всички телевизии по 5 пъти.Единственото разумно нещо е да се създаде ефективно лекарство.Ако е истина това , което казват в Австралия, че за 48 часа лекарството унищожава вируса и това се потвърди не в лаборатории а на човек, тогава нещата стават други.Когато знаеш, че имаш в аптечката си такова лекарство, може и да рискуваш да пиеш бира със съседката, докато жена ти е вкъщи залостена
11
9
 
31
 
! Отговори
ТОВА СЕ ЗНАЕШЕ преди 4 години
След като "настинката" я караме всяка година и е "сезонен грип", вече и короната ще е такъв. Честито на всички, които помогнаха това дасе случи с тъпите си екскурзии по прищявка и желанието си да са тарикати и решиха да се върнат от в епидемичните страни, когато разбраха, че специалностите им "общаци" не се търсят вече, защото всеки се е затворил по домовете си. Посрещнаха ги тук със софри и музика, донесоха грип и са все още много горди, че хитруват и ходят на разходки въпреки забраните...
10
2
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
Значи можело да е недоизлекуване, можело да е реактивиране, а можело и просто да е нефелен теста.Въобще - важното е паника да има и да тече информационният поток....
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление корона вирусния имунитет не е траен до колко съм чел. Не съм твърде изненадан от новината. Ще има да се гоним с този вирус доста време и няма как да сме под карантина толкова дълго
8
7
 
6
 
! Отговори
да се покаем преди 4 години
Демек, няма отьрване! Това ковид19 е нещо е като злокачествен тумор, режат го след време пак никне!

Спонсорирани публикации