Колело от бук за... 70 хил. долара

Велосипедът обаче не може да се кара в дъждовно време
8 окт 2012 21:30, Бойчо Попов
17
 Колело от бук за... 70 хил. долара
Снимка: Thonet

Последната изработка на дизайнера Анди Мартин - колело, специално създадено за производителя на мебели Thonet, няма свой аналог. 

Колелата и механизмът му са уникални сами по себе си, но не могат да се сравнят с деликатния материал, от който е изработена неговата рамка. За направата на колелото Мартин използва фино нарязани и изсушени пластове фино буково дърво.

Контурите на рамката са изрязани с помощта на специална CNC машина. Дизайнът на самата седалка също е изграден по начин, който гарантира максимално удобство, пише inhabitat.com.

„Нашето предизвикателство беше да сътворим колело, което съчетава едновременно съвременните техники за конструиране заедно с деликатно нарязаната и фино сглобена дървесина от бук“, казва Мартин за дизайнерската изработка.

Невероятно е всъщност колко голяма част от него е изработена от дърво. Дори за седалката е използван бук.

За постигането на този изчистен, минималистичен вид Мартин дори не е снабдил творбата си със спирачки или контра. Само две карбонови колела, които са не само ефектни, но и изключително леки.

Изделието се предлага за 70 хил. долара. Тази цена може да се стори много висока за всеки, който е заинтересован от уникалното колело, особено предвид факта, че с него не може да се кара на дъждовно време.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
познавам Човека Долар (така му викаме) работи на Wall Street до тоалетната зима по 1 долар от всеки но най тежко му е като влезе някой от дебелите шопари в костюми защото след всяко изхождане тоалетната се запушва и пада голямо чистене.Мечтае за едно Балканче така че ако имате някой излишен лев пратете му до коледа да ги събере да има радост и за него
11
1
 
2
 
! Отговори
+++ преди 11 години
До Цецо ЦвъкочаЕй това ком-*** сте доволно *** буци. Аксиома
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се това колело дали ще се краде. После не може да се пласира. КОй ще ти даде толкова пари за едно колело? Пък и жилязу няма.
9
2
 
3
 
! Отговори
Бахурчо преди 11 години
Шитняяяяяяяяяяяяяяяяяя
8
1
 
14
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
Тествано ли е по велоалеите на Фъндъкова? Явно не е, щом е цяло?
7
0
 
8
 
! Отговори
Колоездач преди 11 години
До АнонименТо е fixed wheel - фиксирана предавка. Спира си много добре даже:)
6
13
 
10
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и като запален велосипедист мога да си позволя тази играчка но не виждам смисъл.
5
1
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Важното е да не потъне първата седмица за да не може да ти го върнат. И да си написал цела книга със ситни букви за да не могат да те осъдят. Зимаш безполезната ни преса и почваш да лепиш. Важното е да намериш някой достатъчно луд за да го купи. И да не забравиш боята. Тя прави всичко.
4
1
 
14
 
! Отговори
гербер преди 11 години
за кораб от велпапе колко се кяри
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ц ц ц големи приказки за малко фурнир. Фино нарязан фин бук. Не знаех, че се отглежда специална порода фин бук. Сигурно в некоя ферма за финни букови глави. Зимаш фурнир, избираш парчета, лепиш, шкуриш и готово. Плюс тва що не е лакиран та да не може да се мокри въобще не ми е ясно. Та така. Фатката не е във думите а в работата. Човека го измислил и го е направил. Па писателите си измислят сложни думички за прости неща.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази цена на маса ли е мислена?
1
2
 
29
 
! Отговори
ehh преди 11 години
Само защото не може да се кара на дъжд... НЯМА ДА ГО КУПЯ!