Над 20% по-малко обяви за работа през ноември

Тенденцията засяга всички сектори
7 дек 2020 22:22, Ния Христова
7
Над 20% по-малко обяви за работа през ноември
Снимка: Pixabay
С над 20% са намалели обявите за работа у нас само през последния месец, според водещите сайтове за заетост, съобщава БНР. През ноември предложенията са с 40 на сто по-малко в сравнение със същия период на миналата година.
 
За първи път от началото на кризата от COVID-19 негативната тенденция засяга всички сектори.
 
През последните два месеца отново има траен спад след оптимистичните данни за пазара на труда от август и септември, когато новите предложения на работодателите почти достигнаха нивата си от преди пандемията с разлика от 7%.
 
През ноември обявите са с 36% по-малко отколкото през февруари, преди обявяването на пандемията от коронавирус у нас.
 
Най-чувствителен остава спадът в предложенията за работа, регистриран през март - 51 на сто.
 
За първи път от началото на кризата у нас се отчита спад на предложенията във всички сектори. Това включва и традиционно процъфтяващата IT индустрия.
 
Най-засегнати остават хотелиерството и ресторантьорството. Те отчитат повече от двоен спад - 56 на сто, следван от секторите "търговия и продажби" и "логистика".
 
Във всеки от големите областни центрове броят на предложенията за работа е намалял с приблизително 1/5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
jjj преди 3 години
Задължително трябва да се намалят заплатите на хората в ИТ сектора и не само това но и да им се наложи по-висок данън. Не може бай Пешо който по цял ден си бърка в дупките и да взима по-малко пара , не става така.Като горд ТКЗ-сарец и *** селянин той трябва да взима на равно със сърдечно-мозъчните хирурзи и ядрените физици.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление е вярно. Когато си търсех работа преди няколко години ми отне 3 месеца да си намеря хубава такава, сега 7 месеца съм без работа и нищо! А вече толкова съм снижила критериите спрямо миналия път...
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сметка на това - заплатите надолу
4
1
 
3
 
! Отговори
тъжно преди 3 години
До Ха ха!!! - човек не може да ги обвинява че да се подвели и тръгнали по 'лекия път'.Ама това ли е Бъдещето на България - недоучени, незнаещи младежи с големи права и заплати???
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се намалят заплатите на програмистите И КОМПЮТЪРДЖИИТЕ............................ВЕДНАГА............те са изкуствено високи!!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имате избор - да избиете управляващите или да се избиете помежду си.
1
1
 
18
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Ама за сметка на това - се назначават купчини нови чиновници и милиционери - крепители на властта!Само се огледайте колко нови милиционери (и милиционерки) на по 18 - 19 години ще срещнете и ще разберете за какво говоря!