Политически махмулрук в САЩ за Тръмп, има ли промяна?

Анализатор: Доминантата в момента е бягство от Тръмп и отговорност
27
Политически махмулрук в САЩ за Тръмп, има ли промяна?
Снимка: БГНЕС

В продължение на 4 години САЩ - това беше Тръмп. Гледката не беше особено вдъхновяваща. Днес мотото е: Тръмп - това не е САЩ, но това в най-добрия случай е само наполовина вярно, с оглед дълбоко разделената Америка. Това коментира международният анализатор Любомир Кючуков пред БНР.

По думите му това, на което сме свидетели в момента, е своеобразен политически махмурлук. И докато за някои това означава преосмисляне, то други се изкушават да продължат.

Още по темата
Кючуков смята, че най-видимото бягство от наследството на Тръмп е в част от ръководството на Републиканската партия. Това обаче увеличава риска от партийно разцепление, защото допълнително ще екстремизира онези привърженици на Тръмп, които останат лоялни, "а те едва ли ще са пренебрежимо малцинство от тези 75 милиона, които гласуваха на изборите".

"Бягство от Тръмп - това като че ли е политическата доминанта в САЩ през последната седмица, бягство повсеместно - на медии, на социални платформи, на бизнеси, подкрепяли Тръмп, на институции и политици. Всичко това на фона на една друго бягство - на Тръмп от отговорност“, коментира Любомир Кючуков.

Гласуването в Камарата на представителите в Конгреса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп броени дни преди края на мандата му е било предварително ясно заради мнозинството на Демократите, посочи Кючуков, който определи идеята като "очевидно политически акт, който има демонстративен характер".

"Трябва да се има предвид самата процедура. Камарата на представителите играе ролята на "прокурор", тя повдига обвинението, докато Сенатът играе ролята на "съд" – той е този, който решава има ли престъпление или няма, а в Сената знаем, че е необходимо мнозинство от 67 гласа от всичките 100 сенатори, нещо, което е трудно постижимо, дори отчитайки факта, че редица републиканци подсказаха, че биха гласували за импийчмънт".
Процедурата по импийчмънт вади Доналд Тръмп от ролята на подстрекател и го превръща в жертва на политическо отмъщение, подчерта Любомир Кючуков.

А от друга страна тези действия не подпомагат Байдън, който ще бъде принуден да търси пътища за преодоляване на дълбокото разделение в обществото, а сегашните дебати допълнително наливат масло в огъня.

Би било наивно и опростенческо да се смята, че с излизането на Тръмп от властта изведнъж всичко става розово, изтъкна анализаторът.

"Основният въпрос е дали Тръмп е отклонение или закономерно явление. Аз по-скоро смятам, че той е следствие, резултат от по-дълбоки кризисни процеси, а не причина за тях. Да, той катализира и екстремизира тези процеси, но кризата е достатъчно дълбока", смята Кючуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19. Абе мужик ***, докога ще плашите хората със Сибир, където вече милиони хора загубиха живота си. Ако не беше Сибир, Гулаг и т. н. Русия щеше да е много по-напред в развитието си. Руският народ заслужава това.
25
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ДТРПостановка...в стил Путин плащаш на едни хора да извършат атентат...насърчаваш ги открито в мрежите и по ТВ-то...Тръмп е авер на Путин...Русия го избра...Тръмп ще остане в Историята на САЩ като единственият опитал да направи преврат...да отнеме Свободите на американсите граждани...това е престъпление...Строг съд за Тръмп и организираният преврат от него...или ще има продължение и нов вид фашизъм...или съд за детето на руско-китайският модифициран или предавате ценностите който вярваме..
24
2
 
6
 
! Отговори
ДТР преди 3 години
Да направиха постановака на Тръмп за да не може да се кандидатира за следващ мандат. Атаката на сградата на парламента и следващото наказание беше постановка. Разправа с загубил опонент. Много либерално няма що.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Че защо пък Ирак ще търси Тръмп???? Той трябва да търси разните буш-овици, тони блеар и едно такова същество колин пауар, с една фалшива епруветка!!!! Ето КОЙ е за съд!!! Пък може и в Сибир да ги изпратят.........там има място за цялата краварска кохорта, и много гори за сечене! Ще имат работа за доживот!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако до сега в краваристан не са разбрали, че Тръмп не е ПРИЧИНАТА, А СИМПТОМА на пропадналата "демократична идея" и краха на това прес-***-но краварско управление, това си е за тяхна сметка!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България българските фашисти през 1941 година обявяват война на САЩ заради нападението на САЩ над жълтата и азиатска Япония.Българските фашисти не са расисти. Те са само престъпници.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитлер обявява война на САЩ заради жълтата раса на Япония.Има ли по-голямо доказателство за защита на жълтата раса и нейната равнопоставеност с бялата раса?
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ирак издирва Тръмп за военни престъпления. Трябва да предадат Тръмп на Ирак да бъде съден като Саддам Хюсеин.Тръмп ще избяга или в Китай, или в Русия.Може да избяга при приятеля си Ким Чен Ун в Северна Корея.
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е истински расист и по-голям расист от Хитлер, защото Хитлер е бил заедно с жълтата раса на Япония в един Евразийски съюз, в който е била и България.
17
17
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Тръмп е американският Хитлер по рус перчем. Той води новият фашизъм по света. Бялата раса НЕ е с нищо повече от другите. Белите не са нито по- умни, нито по- кадърни. Навсякъде има и умни, и гл.уп.ави, и добри, и лоши , и работливи, и мързеливи хора. Всимко е индивидуално. Да фаворизираш белите е същото като да фаворизираш арийската раса. Т.ъ.п.о.
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бойте се ! Тръмп се обади от Барвиха.Вика жив и здрав съм. С лукашеско и *** играем карти...
15
10
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ТРЪМП НЕ МОЖА ДА НАПРАВИ НИЩО, ЗА ДА ОБЕДИНИ ОБЩЕСТВОТО С НЯКАКВА ДОБРА КАУЗА. НАПРОТИВ. НЕГОВОТО МОТО БЕШЕ :" РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!". ТОВА Е ДОБРЕ ДОШЛО ЗА РУСИЯ И КИТАЙ. ЗА ДОБРО ИЛИ ЗЛО. Предстои да видим.
14
2
 
2
 
! Отговори
Какъв махморлук? преди 3 години
Това си е яко надрусване! - до пълна неадекватност!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 21 януари републиканката Taylor Geene каза че внасят документи за импичмънт срещу Байдън за злоупотреба с власт и атака срещу 72 милиона американци .
12
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 години
Докато бе президент - защо не бягаха от него, а сега всички го ритат лицемерно.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам какво точно става в САЩ,но омразата към тая страна по света расте главоломно,особено след последните събития,на които дори бушмените в Ботсуана се подиграват.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп беше като софтуерен бъг в глобалистката система за управление на света. И беше жизненоважно за този глобален, надправителствен, финансов елит, да изчисти софтуерния бъг на всяка цена, т.е. погазвайки основни принципи на демокрацията като свободното слово, и прилагайки всички мракобесни методи на комунистическата диктатура като пропаганда, информационно затъмнение, цензура, социално изключване, и т.н. Най-страшното в тази някога велика държава, предстои да се случи!!
9
0
 
11
 
! Отговори
Стара поука преди 3 години
Американската управа президентите си мени, но нрава - не!Горко ни!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Популярността на Тръмп расте главоломно в световен мащаб.Честно казано въобще не би ме интересувало случващото се в краварника,ако тия наглеци не се мешаха в делата на целия свят и най-вече у нас.Ще гласувам за този,който обещае да ограничи контактите ни със САЩ до санитарния минимум.
7
10
 
1
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
А някой да е виждал Тръмп от 6ти насам? Къде, е? Не е в неговия стил да мълчи. Дори и без Туитер - има пълно право да свика пресконференция или се яви по телевизията. Много е странно всичко това!