Откриха училище за трансджендъри в Пакистан

Върховният съд в сграната призна транссексуалните за трети пол
12 юли 2021 13:25, Ния Христова
36
Откриха училище за трансджендъри в Пакистан
Снимка: БГНЕС
Държавно училище за трансджендъри беше открито в пакистанския град Мултан. Министърът на образованието на провинция Пунджаб Мурад Рас обеща на церемонията "образование за всички". 
 
В училището ще се обучават 18 ученици, преподавателите им също са трансджендъри.
 
"В досегашните ми училища отношението на учителите ми към мен беше обидно. Момчетата постоянно ни се подиграваха и се държаха с нас зле", казва Бейби Дол, която е една от ученичките в школото. 
 
Учебното заведение предлага и следобедни занимания, както и възможност за професионална квалификация, пише още "Дойче вече".
 
През 2019 година Върховният съд в Пакистан призна транссексуалните за трети пол. В началото на годината в столицата Исламабад бе открито и първото ислямско религиозно училище за трансджендъри. 
 
В Пакистан хората, чийто биологичен пол не съвпада с този, с който те се идентифицират, се причисляват към общността Khawaja-Sira, която съществува вече 100 години. 
Заради отхвърляне от семейство и общество те често се издържат с танци, просия или сексуални услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
алах педал? преди 2 години
микрон
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21: Ами то слънцето грее и за серийните убийци и канибали. По твоята логика и за тях не можем да кажем кое е правилно и кое не. Дай да ядем себеподобните си тогава.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи в Пакистан ако си смениш религията от ислям към християнство те пребиват с камъни, ама иначе нямат проблем с третия пол. Много удобно ще се впишат в Новия световен ред.
19
1
 
6
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 години
До 19 Не обичам да влизам в дебати с обратни, но имам чувството, че ми държиш сметка за НИКа. Г-н ***, що се отнася до ИСТОРИЯТА, не знаех, че тя се състои в познаване на живота и творчеството на Маркиз дьо Сад. Ти си поровил малко в търсачките и реши да се направиш на интересен. Можеш, ама в кръчмата пред съселяните си. И защо свързваш един сап (знаеш какво значи) с благородническата титла? И какво общо има това с темата бе, парцалев?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21...Тези няма да просъществуват много дълго. Талибаните само това чакат и ще посетят школото много скоро....Те някои българи по пипе са колкото талибаните та и по зле!:))))))))))))))
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом слънцето грее и за тях кои сме ние че да кажем кое е правилно и кое не е правилно!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези няма да просъществуват много дълго. Талибаните само това чакат и ще посетят школото много скоро.
15
3
 
11
 
! Отговори
Ужас и зараза ! преди 2 години
Ах, каква гнусотия !
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 8 Твоят коментар показва очевидно задълбочено НЕПОЗНАВАНЕ на историята.Маркиз дьо Сад изобщо не е бил нищо от това, което днес хората си въобразяват.Името е станало нарицателно заради еротичните му романи, в които той влага множество еротични фантазии, противоречащи на тогавашния морал.Противник на режима на терор на якобинците, многократно е бил арестуван и репресиран.Именно маркиз дьо Сад е бил против мъченията и терора на много невинни жертви на Революцията.
13
2
 
15
 
! Отговори
шуши му преди 2 години
Най-обикновени македоносексуалисти.
12
3
 
19
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Като ти самия не се наричаш българин и за теб ние сме ***, защо стоиш тук? Нали не ти харесва нито земята ни, нито народа ни, нито манталитета ни? Увивай си чалмата и надявай налъмите към Анадола.
11
22
 
5
 
! Отговори
Браво преди 2 години
на пакистанските власти. Кога *** ще стигне пакитата по демокрация.
10
3
 
9
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Джендари напред, дум кайте се отзад. Стоян Колев 2020г.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7 "Дори в един Пакистан, мюсюлманска държава, мислят и се грижат за различните. Но не и тукашните балканци, с манталитет от 15 век." ми да одат в пакистан, там ще ги обгрижват редовно
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудесно, имат си училище, да си направят и държава на сбърканяците, най- добре на остров, до който се стига трудно, та да не объркват живота на нормалните хора
7
3
 
28
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 години
Трансджендъри в Пакистан...Едва ли ще доживеят до дълбоки старини.
6
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори в един Пакистан, мюсюлманска държава, мислят и се грижат за различните. Но не и тукашните балканци, с манталитет от 15 век.
5
3
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Байдън и Боре Джонсън ще са лектори, а загубилите финала снощи ***,ще са им спонсори.
4
20
 
14
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 2 години
Ходил ли си в Пакистан, та си така добре информиран какво се шири там? Българите често не сте излизали от Европа и си мислите, че останалите тъпчат на едно място Така китайците като направиха ваксина се смяхте: Как ще си сложите китайски ***? Ако видят Шанхай на повечето ще им опадат калпаците и ченетата. Но *** ю си мисли, че той е в земния рай - България, а около него се шири мизерия и глад. Да се смееш ли, да плачеш ли.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, всички джендери бързо да емигрират там.