Помощ за първокласници: За 46 хил. деца по 250 лв.

Ще я получат семейства на деца с ниски доходи
26
Помощ за първокласници: За 46 хил. деца по 250 лв.
Снимка: Dnes.bg

Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас през учебната 2018/2019 г., ще бъде 250 лв., реши правителството. Очаква се да я получат около 46 000 първокласници.

Задължително условие за получаването на средствата е средният месечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв. За 2018 г. той е увеличен.

Право да я получат имат семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път.

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства.

Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да не се дават 250 лв. за деца,които не са навършили задължителната възраст за първи клас - 7 години,че ако има едно лесно ще ги дават/родителите/ и ще ги вземат/училището/ в първи клас още на 3-4 години.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще разочаровам голяма част от коментиралите, но не са само ***. Има много родители с първолаци от провинцията които работят за минимална. Също има и много българи в сивия сектор и "самотни майки.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демек на шведите!
18
0
 
4
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
комунизмът никога няма да си отиде от България, та той е най-силен в ЕС, при пазарна икономика, не е работа на държавата (или още по-лошо в много случай на Брюксело) централно да решава и да преразпределя парите на данъкоплатците в 3-ти честни джобове на какъвто и да е принцип! лошо е, че средният коефициент на интелигентност на стадото е твърде нисък за да осъзнават до какво води това!!
17
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не могат да съществуват права и привилегии, основани на пол, произход, политически и религиозни убеждения и социален статус! Ваша: Конституцията на някаква република.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименкой ще те чуе бе идеалист , Бог- високо , цар - далеко , ББ пък си гледа само далаверата да крадне !!!!!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БрамМорков е.Дано наистина морковите за някои да са на привършване.Щото тоягите сме ги приготвили, но не се знае по чий гръб най-напред ще заиграят - дали по дирниците на михлюзите или по гърбовете на властимащите, които печелят избори, раздавайки на лентяи нашите спечелени с труд пари!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Ти си умен човек. Прави по-често такива предложения. И други хора освен теб правим подобни предложения.Управляващите имат пресаташета, които следят медиите и коментарите към статиите и им докладват за мнението на народа по всякакви въпроси.Тук един постоянно предлага помощите и надбавките за деца да се приспадат от данъците. Това също е добро предложение.
13
0
 
13
 
! Отговори
**** преди 5 години
Много е просто - но никой не иска решение - Помощи да се дават само във вид на отстъпка от данъци !!!!!Не плащаш данъци - няма какво да ти отстъпят - НЕ ВЗИМАШ ПОМОЩИ !!! Така си принуден да работиш !!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Брам преди 5 години
Само не мога да разбера това сега тояга ли е, морков ли е ?
11
1
 
7
 
! Отговори
Брам преди 5 години
У бартчедите долу у малътъ пак ще свири музика и ща са муат кренФирши :)Еххххх държаво, държаво.....
10
1
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Изчезваме БРАТЯ БЪЛГАРИимайте предвид че първокласниците обикновено са към 60 000 щом 46 000 са с помощи , знайте че поне 40 000 са от един определен етнос ...Бог да пази България с това поколение
9
2
 
12
 
! Отговори
Честито! преди 5 години
Така непрокопсаните им родители дето немогат да осигурят един сносен доход за детето си - ще имат пари за ракия и цигари та след като се насветкат по случая може и по един бой да им дръпнат. На това му се вика добре похарчени държавни пари!
8
0
 
19
 
! Отговори
Тогава коригирайте преди 5 години
Тогава е редно заглавието да бъде "Помощ за НЯКОИ първокласници"
7
0
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Абсолютна простотия е да се дават пари на ръка ,да се дават учебници ,пособия ,храни от първа необходимост за най-бедните и т н .Така въпросните родители няма да пръснат парите за неща тотално различни от образованието и бита на детето ;) !!!
6
0
 
29
 
! Отговори
Пфф преди 5 години
От тези 46000 които ще я получат, минимум 40000 са *** на щракащите с пръсти, защото само те ще покрият условията - с по един родител, минимум доходи само от помощи, да не говорим че всичките са асматици, за да получават още помощи... 40 000x250 ей ти едни 10 000 000лв. пак за ***. В тая държава ежегодно се отделят милиарди от парите, които ние внасяме, за да може Хаасен да яде и пие и между другото да краде и бие баби и дядовци по селата. Класически геноцид над населението..
5
1
 
26
 
! Отговори
Добре бе, джанъм! преди 5 години
Решили - ще дадат.Но нека има условие. Ако в края на учибната година това дете не е усвоило съответния учебен материал, родителите или приемното семейство да върнат парите или да ги отработят. Стига вече са правили на будали и данъкоплатците, и държавата!Не споря единствено за децата с увреждания, но само при условие, че увреждането им не е на умствено ниво и присъствието им в паралелка на деца с нормална психика има някакво логично основание.
4
0
 
25
 
! Отговори
Уффф преди 5 години
До Анонимен 1Парите няма да бъдат употребени за детето на индопакистанеца (то е само претекст, използван от управляващите, за да коткат потенциалните си избиратели).Паричките ще ги изпие на ракийка осеменителят, който е създал индопакистанчето, но не го е припознал, нито е женен за майка му.Парите ще ги вземат от твоя и моя джоб. Нямам нищо против да дам и двойно повече, ако ще има положителен ефект. Ама няма да има, уви!
3
0
 
9
 
! Отговори
маке инженер преди 5 години
еле инженерите сме ного платени нас не ни засяга хи хи хи само *** ке се докопат геноцид майка геноцид
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама индийските потомци 42 000 ли са в първи клас?Аууууу,ужас!