Сравниха ОЛАФ с милиционер от 80-те

Стойков и Николов отрекоха обвиненията, доказателствата на еврочиновниците били "рекъл-казал"
17 юли 2008 10:25,
42
Сравниха ОЛАФ с милиционер от 80-те
Двамата бяха набързо арестувани през миналата година и пак набързо освободени. Снимка: БГНЕС

Людмил Стойков и Марио Николов отрекоха всички обвинения срещу тях от доклада на ОЛАФ.

Пред бТВ двамата заявиха, че нямат общи фирми, не са прилагали фалшиви оферти и не са представяли фалшиви фактури.

"Силно ме учудва, защото до момента няма никакви доказателства срещу мен", заяви Людмил Стойков.

"В доклада прозирам почерка на български милиционер от 80-те години от типа "рекъл-казал", обяви на свой ред Марио Николов.

Стойков каза още, че е изненадан как без доказателства се отправят обвинения срещу него.

"Дори косвени доказателства срещу мен няма. Нищо общо нямам със САПАРД. Нито един лев от САПАРД не съм взимал", допълни той и обяви, че още днес с писмо до главния прокурор ще поиска, когато пристигнат служители на ОЛАФ, да го извикат, за да даде показания.

Марио Николов пък добави, че винаги е съдействал на разследващите органи.

"Ние сме били образцови обвиняеми. Група Николов-Стойков съществува единствено във въображението на българските полицаи", завърши той.

Кръгът "Николов - Стойков" е основен в доклада на ОЛАФ, който твърди, че фирми на бизнесмените са ощетили с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Европейската служба за борба с измамите изброява проекти на престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с българското правителство. За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/, че е финансирал предизборната кампания на президента Първанов и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред)", пишат в доклада чиновниците от Брюксел.

Самият Чаушев заяви също по бТВ, че никога не е бил съдружник с Людмил Стойков, но се познава с него по линия на туризма от 2000-та година.

"Стойков сподели с мен, че иска да съдейства на разследването, защото приказките срещу него пречели на бизнеса му, и каза, че иска да се срещне с представители на ОЛАФ в София", каза той.

"Аз бизнес нямам. Нямам акции", заяви Чаушев.

Задачата на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ е да защитава финансовите интереси на Европейския съюз /ЕС/, да се бори с измамите, корупцията, включително с нарушенията в европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
.......... преди 15 години
Какви ги дрънкате?Толкова ли не разбирате че проблема е съвсем на друго място?!Подписахме важни договори с Русия в областта на енергетиката и ето ти резултата.Ощипаната дама ЕС започна да подскача!А правосъдието и там е "олелеееее"НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ КАКВО СТАНА СЪС СРЕТЕН ЙОСИЧ СЛАД КАТО НАШАТА ПОЛИЦИЯ ДОБРОСЪВЕСТНО ГО ПРЕДАДЕ НА ХОЛАНДЦИТЕ?????ОБВИНЕНИЯТА БЯХА........НАРКОТРАФИК,УБИЙСТВА,ЗАПЛАХА ЗА У-ВО НА ХОЛАНДСКИ ПРОКУРОР.И на края КВО???Две години няма изкара в затвора и сега пак си вършее по Европата.ИЗВОДИТЕ СИ ПРАВЕТЕ САМИ.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а аз ще отида в телевизията и ще разкажа, че съм английската кралица
19
0
 
0
 
! Отговори
maria преди 15 години
ей то бива, бива ,бива, бива наглост и дебелоочие, но такава наглост може да има само комунист, който е под закрила, най-лошото обаче, е че ние си пишем, казваме си мнението, възмущаваме се, но този който следва да прочете това не го интересува. Ние българите /за съжаление/ сме уникални - сутринта станахме свидетели как и ОЛАФ нищо не разбира, обвинява просто така - без доказателства и единстваната цел да се петни името на България, чрез тези "Чисти като сълзица хора". Речникът ми бледнее, за да мога да окачествя това поведение!!!!!!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 15 години
БИВШИТЕ ДС - ари И ИКОНОМИЧЕСКАТА ЖИВКОВА НОМЕНКЛАТУРА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ИЗВИН ЗАКОНА ! С ЛУСТРАЦИЯ ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ УЧАСТИЕТО В ОБЩЕСТВЕНО - ИКОНОМИЧЕСКИЯТ И ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ И ВСИЧКИ ПО - ГОЛЕМИ ФИРМИ КУПЕНИ ОТ ПОДОБНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДС - БИВШИ СТРУКТУРИ ДА БЪДАТ КОНФИСКУВАНИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ! ОСВЕН ТОВА ТАКИВА МОМЧЕНЦА СА И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ , ЗАЩОТО НЕ САМО КОМПРОМЕТИРАТ БЪЛГАРИЯ , НО И ПОДВЛАСТНИ НА ДС - ЧЕНГЕТА СА ПОДВЛАСНИ И НА РУСКОМАФИОТСКОТО КГБ ! НЯМА ИЗГОДА ДА ГИ ХРАНЯТ В ЗАТВОРА ! НАПРАВО РАЗТРЕЛ ! КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО !
17
0
 
0
 
! Отговори
шок и ужас преди 15 години
Аз още не знам да съществува случай в България при който отявлен престъпник и крупен крадец / бяла якичка / да си признае за кражбата и източването на пари и да не е обвинил, че това е "политическа поръчка" срещу него или негов приближен. Просто такъв случай не съществува и всяко поредно обвинение се превръща в "политическа поръчка" и отива в нищото и както обикновено за 3 дни се забравя. Сега не стига, че тия мафиоти са източили парите, ама ние ще трябва да ги връщаме, ***, не ги е срам!
16
0
 
0
 
! Отговори
пенчо питанката преди 15 години
тоя пернишки бандит от вис две няма ли да ходи на гости при ГЕОРГИ ИЛИЕВ щото се е затъжил за тва
15
0
 
0
 
! Отговори
Furian преди 15 години
Чакай ти "новото" правителство да те оправи. Няма нови, няма стари...всички са едни и същи. По-добре помсли ти какво можеш да направиш!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нагли ***!
13
0
 
0
 
! Отговори
Serafim преди 15 години
Напролет с ново правителство и баста на крадците.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако са виновни в панделата - за много дълго! Ако не, тези от ОЛАФ да измислят някакво обеснение, защо лаят и плюят България от Европейския съюз. От нашите КАСТРИРАНИ политици не чакай да защитят България.
11
0
 
0
 
! Отговори
torres преди 15 години
грешиш конците не се дърпат от тези, те са само изпълнители в схемата ...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да изчезнат дано!!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нагли BG ***. Конците на политиците и всичко останало се дърпа от такива мутри. Ще върнем на ЕС крадените пари ние, обикновенните хора. От парите за увеличение на заплати ,пенсии,детски градини,пътища и др.
8
0
 
0
 
! Отговори
torres преди 15 години
за съжаление отминаха времената на въоръжената борба, седим си кротко пред мониторите и псуваме...а те крадат ли крадат...
7
0
 
0
 
! Отговори
единьо преди 15 години
OЛАФ ДА НАПРАВЯТ ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ ПРОЕКТИ ПО САПАРД ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ.ЖАЛНА НИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Сиготури Накенака преди 15 години
направо няма такава наглост
5
0
 
0
 
! Отговори
mm преди 15 години
хахахах ТЕЗИ ВСИЧКИ СА ЗАТВОР...............И ПРАВИТЕЛСТВОТО / БСП+НДСВ+ДПС// КАК МОЖЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТИЯ *** .............САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ...................
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Божее, ама честни, честни...нищо не били взимали, завалиите. Ако бяхме нормална държава, щяха много добре да им намерят мястото
3
0
 
0
 
! Отговори
moeto ime преди 15 години
Значи, кво викаш байно: ОЛАФ лъже. Ама ти само дето си бил човек на ВИС-2 трябва да бъдеш разстрелян няколко пъти. Бая нагъл, щом лъже още повече, но сега ще си намери майстора...
2
0
 
0
 
! Отговори
k преди 15 години
Тези от ОЛАФ защо не оставят на мира нашите мили и честни бизнесмени. Те не се познават не са теглили пари по сапард.Това са бизнесмени осигуряващи работа на много хора, отговорни и честни с голям бизнес нюх.Направо виртуози на бизнеса