България сред най-лошите страни за живот на децата

Най-добре им е на малчуганите в Холандия
21 апр 2009 13:34,
87
 България сред най-лошите страни за живот на децата
Снимка: БГНЕС

България е една от най-лошите страни, в които растат децата в Европа, показва проучване, цитирано от Ройтерс.

Учени от университета в Ню Йорк нареждат страната ни на 26-о място от общо 29 изследвани страни.

На първо място, т.е. страната, която предлага най-добри условия за отглеждане на деца, е Холандия, следвана от Швеция, Норвегия, Исландия, Финландия и Дания.

Данните потвърждават доклада на ООН за благополучието на децата.

При последното проучване са били взети предвид 43 индикатора, отнасящи се за децата на възраст до 19 години, сред които тяхното здравословно състояние, образование, поведение, връзки и какво мислят младежите за своя живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 15 години
Така нареченият ЕЛИТ го създадоха медиите - по поръчка. Помня колко се смях преди години, когато в "елитно" списание видях статия за това в коя ръка се държи вилицата... Истинският елит е някъде там и твори и мисли и създава, но няма кой да го покаже, а той както винаги няма парите да се саморекламира. Колкото до опошляването - то си е факт, дори гледах много смешен (и страшен филм за това).
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
До всички, които отговориха на поста ми: .....+ това, което написахте, допълнено от : ..,и продължавайте да гледате как избиват децата ви по улиците на България, на т.н. ви столица, миризлива от ***, само едното писане ви остана, защото никое ваше дете не е защитено от нищо в т.н. ви държавица мизерна, четете всеки ден за убито дете, студент, млад човек, решил пагубно да остане да се бори с вятърните мелници.Ами не, благодаря, не съм ги родила тия деца за да ги накажа толкова жестоко да ги оставя да гният от простотия в България.А тесногръдите нека си списват - друго както писах по-горе не ви е останало, освен да гледате как никой не е наказан за убийствата на децата на България, както ги наричате.
44
0
 
2
 
! Отговори
Рая преди 15 години
Вместо да коментирате каде какво е защо по-добре не се съсредоточите в ситуацията в собствената си държава. Винаги е лесно да откриваш недостатъците на другите, а своите собствени не! Всеки човек е свободен да избира къде да живее и къде да отглежда децата си, въпрос на лично мнение. Аз подкрепям тези, които са решили да отгледат децата си извън България. Аз също не искам някой ден да отглеждам децата си тук. И също заминавам извън България другия месец и не мисля да се връщам, но тези които остават тук виждат някакъв смисъл и причина да го направят. Аз не виждам такъв, но както казах, всичко е въпрос на личен възглед. Но е факт, че днешните деца в България нямат пълноценното и щастливо детство, каквото имахме ние преди!!
43
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
не само за тях милите, всички българи сме в този кен...........еф и п ознайте коя прослойка е виновна???????? БРАВО,ПОЛИТИЦИТЕ РАЗБИРА СЕ....
42
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Децата в Холандия ходят на училище с колела, по специални алеи, покрай които има канали с диви патици. Недей говори глупости, щото никой нормален холандец няма да си пусне детето да играе на площадка, където до него са с*р*али кучета.
41
0
 
2
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Това изобщо не е вярно! България е една от малкото страни в които все още има някакво спокойствие и природа, в провинцията (за разлика от София) децата все още си играят пред блока, на детските площадки, в градинката, в училищния двор, по селата ходят за риба до близката рекичка... Неща, които някои деца от урбанизираната и претъпкана Западна Европа могат само сънуват...
40
0
 
2
 
! Отговори
do #32 преди 15 години
pazi bozhe slyapo da progleda!
39
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Няма нищо чудно в това. За мене холандците са страшно уравновесени и рационални хора. Обратно на българите.
38
0
 
2
 
! Отговори
- преди 15 години
32 ще продължаваме да раждаме деца защото сме българи. Пък ти може да се наречеш ***, турчин, патагонец, грък и каквото ти душа иска.Колкото до мен и моите деца /след време/ ще останем тук и ще се борим защото в България има място за тези, които се борят и успяват. Добре, че такива като 32 навреме са се изнесли, та да изчистят малко гените на народа - то от продажници и нискоинтелигентни елементи като тях сме на този ред и ни слагат все на първите места в разни негативни класации. Аз лично от нищо не се оплаквам в момента защото всичко си постигам със собствени усилия, а не само да вия по команда.
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Най-умното възможно решение!
36
0
 
2
 
! Отговори
za holandcite преди 15 години
holandcite sa elementarni hora bez emocii ili vyobrazhenie, no decata im sa super disciplinirani i savsem ne sa razglezeni
35
0
 
2
 
! Отговори
iskra_sz преди 15 години
Прави са хората....не мисля един ден да отглеждам децата си в БГ!!! Категорично съм решила да напусна страната при първа възможност! Какви условия има тук, за да останем-да мизерстваме ....НЕ, БЛАГОДАРЯ!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
Nini преди 15 години
В София е най-голямата мизерия. В моя квартал си разхождат кучетата на детската площадка за футбол и баскетбол и после там играят деца, върху изпражненията на животните. Какви долнопробни мизерници са това и не ги ли е срам?
33
0
 
2
 
! Отговори
Християнин преди 15 години
Подкрепям те напълно,само,ако ми позволиш,бих искал да направя едно уточнение:Чалгата е продукт,резултат от "мисленето" и "креативността" на тези,които се иззживяват като "елитът" на нацията...Такива хора създават условностите и моделите на поведение,а податливите,които са болшинство,се повлияват и виждаме да какво ниво ни докараха!Всъщност,като се замисля,ПОШЛОСТТА е световна тенденция,измислена за да убие всичко свято на този свят и човечеството да бъде доведено до животинско съществуване.
32
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Точно поради този факт пращам дъщеря ми на курсове по забравяне на български. Надявам се, че възрастта и е много подходяща, в която я изведох от БГ и се надявам един ден да не знае дума български и да няма нищо общо с България - най-проклетото място на планетата Земя - *** и гадно, където вместо чисти пясъчници за децата ви - има кучешки , в които децата ви играят! Продължавайте да раждате деца на тая прогнила държавица!
31
0
 
2
 
! Отговори
mamata преди 15 години
Убедена съм, че за всичко лошо в момента в живота ни вина има чалгата. От имитация на музика с просташки текст, на която мястото е в кръчмата, тя нахлу в домовете и проми мозъците на вече второ поколение българи. Няма вълшебни приказки, няма зайченца бяли, няма принцеси и омагьосани жаби - има певачки с по едно име. Ужасявам се от 4-5 годишни деца, дето въртят дупета като идолите си и им се възхищават. И като мама и тате хвърлят *** през терасата, с зъби и лакти се борят за своето, говорят на троен диалект и парите над всичко! Темата е мнооого дълга, все още има изход, но той не устройва тези, дето им отърва да сме прости и лесни за манипулации :(.
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
2. - 13:41 - . . .От: pilcho.blog.bgВсичките ми познати холандци са плиткоумни, бездушни и елементарни. Не знам на какво се дължи.---------------------- Може би ги предизвикваш да се държат така с тебе...
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не напишат цялата новина - по радиото сутринта я коментираха - на най-долните места са САЩ и Великобритания.
28
0
 
2
 
! Отговори
Кака преди 15 години
няма как отново да ни управлява БСП и ДПС, те спечелиха на миналите избори изненадващо само заради ниската избирателна активност!!!Аз и всички които познавам, а те са много са крайно разочаровани, така сме твърде много, а и омразата ни към Костов които дескредитира демокрацията в БГ сега придоби друг образ, сега вече май си мислим, че има по лошо и най-лошо, а прдвид, че БСП си създадоха пълен партиен комфорт без опозиция, май само тия СДС и ДСБ ни останаха като едиствения възможен изход от тази безнадежност и завърналия се комунизъм в БГ! Ако имате по добри идеи приемам!!!
27
0
 
2
 
! Отговори
млад преди 15 години
Цеца и Сиси са прави и аз мисля подобно на тях скоро ще дойде време за децата и не искам да живеят в тази клоака наречена българия никак не си заслужава да растат в цялата тази омраза алчност и гнусотия