Трактора държи в ръцете си съдбата на Станишев

Главният прокурор отрече, че ще се кандидатира за президент
10 мар 2010 21:20,
104
Трактора държи в ръцете си съдбата на Станишев
Снимка: БГНЕС

Обвинението срещу бившия премиер Сергей Станишев зависи от анализа на секретните доклади на ДАНС, които бяха открити в офиса на Алексей Петров при операция Октопод.

Това стана ясно от изказване на главния прокурор Борис Велчев.

Дали срещу Станишев ще бъде повдигнато обвинение за това, че е допуснал изтичане на класифицирана информация, ще стане ясно, когато приключи анализът на документите, открити при Петров.

В края на миналата година „лоялният гражданин“ Алексей Петров връчи на премиера Бойко Борисов доклад от ДАНС, за който се смята, че е изчезнал от кабинета на експремиера.

Заради скандала бе поискан депутатският имунитет на Станишев.

Сега се проверява дали има връзка между масива на ДАНС, открит при операция „Октопод“, и въпросния доклад.

Ако се окаже, че между тях има връзка, е възможно Станишев да бъде оневинен.

Борис Велчев каза, че според експертизата на изчезналите от кабинета на Станишев документи, част от тях са съдържали класифицирана информация.

По време на неформалната си среща с медиите главният прокурор коментира и проверката по случая със смъртта на Ахмед Емин. Според Велчев няма съмнения, че бившият началник на политическия кабинет на Ахмед Доган се е самоубил.

Прокуратурата е поискала анализа от ДАНС, за да се изяснят обстоятелствата около смъртта му, тъй като не е яснен мотивът за самоубийството.

Още по темата

Анализът все още не е получен в Софийската градска прокуратура.

Попитан за срещата между Съюза на съдиите и вътрешния министър Цветан Цветанов, на която бе домакин, главният прокурор коментира, че на нея е обсъден въпросът за избора на членове на Висшия съдебен съвет.

„Никой не е искал да се разпуска ВСС, а да се направи такава реформа, че да не се поставя под съмнение изборът му“, каза Велчев.

Според него промените трябва да бъдат в посока намаляване на политическата квота в съвета. Друга възможност била да се обособят два състава на ВСС – единият от прокурори, а другият от съдии.

Според Борис Велчев е необходима и реформа в структурата на прокуратурата. Според него тя трябва да бъде децентрализирана, за да бъде по-ефективна.

„Много е удобно прокуратурата да бъде единна и децентрализирана за всички, освен за самата прокуратура“, коментира Велчев.

Според него едната възможност е главният прокурор, който в момента контролира всички прокурори, да упражнява надзор само върху апелативните прокурори, които да наблюдават поверените им райони.

Друг вариант е въвеждане на общо събрание, което да взима решения по някои въпроси.

Излишно дълъг бил и седемгодишният мандат на главния прокурор, като според Велчев пет години били напълно достатъчни.

Главният прокурор отрече слуховете, че ще се кандидатира за президент, с думите: „Не ме забърквайте с политика“.

Той обясни, че никога не е имал желание да влиза в политиката и няма да го направи.

По думите му, след като изтече мандатът му начело на държавното обвинение, ще се отдаде на преподавателската си работа в университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
19
 
! Отговори
??? преди 14 години
' Припомняме, отношенията между Цветанов и съдиите се обтегнаха заради реплика на министъра, че "октоподът има сериозно влияние навсякъде". 'Дали октоподът има пипала и във ВСС ? Отговорът на този въпрос може много лесно да се разбере - всичките 25 души от този съвет минават тест за лоялност през детектора на лъжата и всичко ще стане ясно едно към едно !Аз се обзалагам, че Цветанов ще излезе прав като е казал истината !Забравих, че според много от съдиите у нас престъпник е не онзи, който е извършил престъпление, а този, който не е престъпник и е казал истината като е засенчил нечии интереси ...Забравих, че у нас нямаше и проституция по закон, а гъмжи от жрици на любовта, които се отчитаха на ' агента под прикритие ' от Пазарджишко ...
49
3
 
26
 
! Отговори
ОКСИДАЦИЯ преди 14 години
Кой на кого и какво държи не се знае ... тая работа не е, като оная, Искам смислени обвинения и ефективни присъди!!!
48
9
 
12
 
! Отговори
Трактора преди 14 години
Костов & Самоковеца. Очаквайте продължение Гад Зееви Дата: 10-03-2010 19:20 Читатели : 238 При изслушването на Петров в комисията за контрол на ДАНС, Трактора вътре казва знаково изречение, което тогава писа единствена afera.bg: Ако зависеше от мен, господин председателю на комисията, Вие отдавна щяхте да сте в затвора!. Днес Алексей Петров е в ареста. Драшков и Костов управляват службите на България.Въпреки това секретни документи започват лека полека да излизат на бял свят. Светлият образ на Командира няма ход назад.Освен и той да излезе под прикритие. На бял свят излезе информация, което за посветените в под и над земния свят отдавна не беше изненада връзките на Иван Костов и Косьо Самоковеца, и контрабандата. Разработка на НСС. Обаче никой не се самосезира. Главният прокурор предпочита да говори, че нямало да влиза в политиката, като че ли някой го пита. Кокинов брои факирите. А Бойко Найденов стиска палци, Велчев да не е откровен като говори за политика.Ген. Атанасов засега мълчи.Няма и как другояче. Разработката е по времето на Иван Драшков в НСС. Днес Драшков коли и беси в ДАНС под прякото ръководство на ... Иван Костов.В НСС отдавна знаят точно откога започна възхода на Косьо Самоковеца. И при управлението на коя партия се вееше байряците.Вместо да бръкне и в този Октопод, вътрешният министър Цветанов и той не се обажда. Всички мълчаливо бранят Костов. И миналото му.Вместо прокуратурата да разрови контрабандните връзки Костов Самоковеца, тя набързо излезе с изявление, че Алексей Петров злепоставял Станишев и това щяло да стане ясно от секретните документи намерени на байсена Спартак. Ама още не било сигурно.Впрочем, Трактора, както е известно, поне десет дни преди ареста е знаел, че ще бъде задържан. Дори два дни се е покрил, нощувайки не на обичайното си място. После махнал с ръка и рекъл: Е.. съм им майката, да правят каквото щат!.Та Алексей Петров, който прекрасно е знаел, че ще бъде арестуван е оставил просто така секретни документи на басейн Спартак?Приказки за наивници.Нищо случайно няма на този свят. Нищо.Впрочем, при изслушването на Петров в комисията за контрол на ДАНС, Трактора вътре казва знаково изречение, което тогава писа единствена afera.bg: Ако зависеше от мен, господин председателю на комисията, Вие отдавна щяхте да сте в затвора!.Днес Алексей Петров е в ареста. Драшков и Костов управляват службите на България.Въпреки това секретни документи започват лека полека да излизат на бял свят.Днес със Самоковеца.Продължението следва със сделката с Гад Зееви, прогнозира afera.bg Там пък казват, фактите били чудовищни.Преди време премиерът, а после и вътрешният министър казаха, че нямало да има чадър върху никого, дори и да е от техните.Костов какъв е? Да не би и той да е под прикритие?
47
4
 
8
 
! Отговори
ТУТИ преди 14 години
Да беше в моите ръце - да го спася - а то в ръцете на щастлив собственик на нов прякор - КЪСМЕТ СЕРГЕЙ.
46
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трактора държи съдбата на СерГейчо, а пък СерГейчо му държи манивелата........съдбите са им обвързани.
45
9
 
11
 
! Отговори
clearly преди 14 години
Toй трактора държи в ръцете си и Ванката от Драгалевци.При изслушването на Петров в комисията за контрол на ДАНС, Трактора вътре казва знаково изречение, което тогава писа единствена afera.bg: Ако зависеше от мен, господин председателю на комисията, Вие отдавна щяхте да сте в затвора!. Днес Алексей Петров е в ареста. Драшков и Костов управляват службите на България.Въпреки това секретни документи започват лека полека да излизат на бял свят.Според разработка на НСС Костов е участвал в контрабанdnesplus.bg/Criminally.aspx?f=101&d=313937
44
3
 
3
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Така е,работа повечко и малко време за развлечения. И всеки месец поредната доза в зелено за сина в БГ :)) Незнам ти по колко работиш,аз започвам сутрин в 7 и свършвам към 11-11,30 РМ. И не работя в STARBUCKS coffee ,a в затвора. :)
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
i az sym taka ot 6 godini si trarwam ot uk i o6e sym tuk
42
2
 
16
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Абе,все някой ден и аз ше се прибера.Америка е магия,всеки тук вика тръгвам си,а никой не мърда :))
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
wajnoto e na teb da ti hareswa
40
2
 
5
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Системата друга,ако целия свят е на една страна,те са на другата.......... ама във всичко са така. Знаеш,мили инчофе,фита , паунди....крива работа за европееца.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
te w starbucks samo gi prodawat
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ha bqh zabrawil 4e porcelanowite 4a6i za usa sa lux
37
2
 
7
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Ха ха приятел,тук чаши не се мият,от картон са :)
36
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до: STARBUCKS-USAza6to ni razkazwa6 kak prawqt w usa i kakwi sa twoite newoli.6tom ti hareswa da mie6 4a6i w starbucks ok no nedei da si milsi6 4e ni interesuwa
35
2
 
1
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
:)) хубава нощ,до утре...........
34
2
 
2
 
! Отговори
Cyrex преди 14 години
Дянков беше в УСА тогава. И слуховете за трипера бяха анонимни и в жълтата преса. Пък и като гледам "атаката",Дянков си го премести в другия крачол. Явно това е единственото "против държавата"??? Нещо друго? Едва ли ще мога да го прочета,спи ми се.
33
2
 
5
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Конкретно: При червеното управление да си спомняш подобни атаки към правителството ?
32
2
 
8
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Иначе няма излизане от порочния кръг. Не искам да давам примери ,как се работи по тия неща в Америка. Много ,ще кажат..... тоя сега на какъв се прай.Само мой пример. Аз имах дело ,бях си забравил американската книжка, и показах БГ.Полицая ми написа тикет и там пишеше -без книжка. Закъснях за делото 18 мин. Арестуваха ме,платих 5000 $ бонд та да ме пуснат. Сега делото ми е на 1о май. Само за едно закъснение,пишеше ...... неувайение към съда и арест.
31
5
 
3
 
! Отговори
Cyrex преди 14 години
Против държавата? Че нали има само представителни функции? Нали сме парламентарна република? И по-точно какво против държавата е направил? Конкретни действия?

Спонсорирани публикации