Всяко пето дете с предложение за секс в нета

750 000 педофили "дебнат" в мрежата
Обновена: 4 апр 2011 16:14 | 4 апр 2011 16:13,
142
Всяко пето дете с  предложение за секс в нета
Снимка: МВР

Всяко пето дете в България е получавало предложение за секс в интернет. Това стана ясно на премиерата на документалния филм „Непростимо", е заснет по идея на вътрешния министър Цветан Цветанов с цел превенция на сексуалните престъпления срещу деца.

Става въпрос и за деца, които са на 5-годишна възраст, заяви авторът на филма Емилия Антова.

Да се създаде единен регистър на хора, осъдени за престъпления срещу деца, призова Георги Апостолов, координатор на Националния център за безопасен интернет.

Той подчерта, че това изискване е включено в нова европейска директива, която ще позволи този тип престъпления да бъдат характеризирани като тежки.

„Хората, които са осъдени за извършване на такива престъпления, с влязла в сила присъда, трябва да са ясни, за да можем, от една страна, да пазим децата си от тях, и от друга – тези хора не трябва да имат достъп до възпитание, въобще до общуване с деца”, каза Колев.

Документалният филм „Непростимо”  Лентата е създадена по действителни случаи и е посветена на опасностите, които дебнат подрастващите във виртуалното пространство.

„Важен елемент от превенцията е обучението. Имаме нужда от обучение като общество – децата, учителите, родителите, правораздавателната система”, подчерта Георги Апостолов.

Той посочи, че през изминалата 2010 г. реалните сигнали за подмамване с цел сексуална злоупотреба, получени в центъра, са 17.

Документалният филм „Непростимо” разказва три реални истории за насилие срещу деца във виртуалното пространство. От него става ясно, че 750 000 педофили „дебнат” в интернет пространството, а техни жертви най-често стават деца на възраст между 10- и 14-годишна възраст.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: регистърпедофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
0
 
! Отговори
До 124 преди 13 години
"Ае да почнеме вече да мислиме кат пишеме :)"А що не хванемЕ да вземемЕ да станемЕ да идемЕ да ходимЕ да се учимЕ да пишемЕ и да говоримЕ, а? Или да станемЕ да си тръгнемЕ и да си ходимЕ от форума, а?
133
0
 
1
 
! Отговори
30% от мъжете педофи преди 13 години
България е 6,5 милиона, като махнем жените и децата остават около 2,5 милона мъже от тях 750 000 педофили. Значи 30% от Мъжете в бг са педофили?
132
1
 
5
 
! Отговори
до 131 преди 13 години
Е айде да четеш и да осмисляш преди да коментираш! Къде пише за 5 годишни в нета??? То пък бива бива празноглави коментари ама ... излишно пълниш пространството тука!
131
0
 
4
 
! Отговори
аделинка преди 13 години
къде го има тоя филм за сваляне??
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде са родителите?По-точно - къде е родителският авторитет?Кой контролира какво прави детето на компютъра?Толкова ли етрудно да разгледат какви снимки е качила 12-13 годишната им щерка или да прочетат какво е написало 11 годишното синче?
129
0
 
5
 
! Отговори
пиле преди 13 години
Струва ми се, че е прав? Може би тази масове психоза на хората там да се разголят по дупета и цици провокира и сексуалните мераци на кой ли не? реално мъжете търсят жени за секс, но едва ли е допустимо и малките да избързват? В стари времена българките са се заомъжвали след 13-14 години, но тогава е било друго - нямали са да учат, да се развиват? Но аз доста се чудя, когато прочета как някой си се жени или сваля 10 годишно? че това е не дете, а просто още не е досъзряло за толкова неща? Щуро е
128
3
 
3
 
! Отговори
агент Колев преди 13 години
поредната PR акция на Цецо ***!!!!без коментар!!!!Съгласен съм че посегателствата над малолетни трябва да се наказват възможно най-строго ама да ми говори тоя *** за 5 годишни деца в нета е просто несериозно!!!Кое 5 годишно дете може да пише или да чати????Бат Цецко пак се изцепи,да не кажа друго....и колко престъпления е предотвратил???Махайте тоя *** ,че едва вече се сдържам от безполезните му ходове
127
6
 
5
 
! Отговори
Наглост безгранична! преди 13 години
... документалния филм Непростимо", е заснет по идея на вътрешния министър Цветан Цветанов ...!!!!Д-р ЦвъЦвъ станал режисьор и сценарист!Ще дочакаме ли и ЦвъЦвъ-раследващ журналист ... В най скоро време ще го видим и в Канал-3 на мястото на Лили Маринкова или М Михнева!
126
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом е в нета,не е дете!Децата си играят други игри!
125
0
 
14
 
! Отговори
Мисъл народна преди 13 години
750 000 педофили ...То толко деца нема бе... :D Ох *** колко ли са?!Брой от 1 до 10 преди да напишеш статия!
124
6
 
19
 
! Отговори
м преди 13 години
Ам майка си не търсят в мрежата децата! Кво търси в социална мрежа едно 5 или 6 годишно дете? Уроци няма ли да седне и да чете. Родители няма ли да го видят и да не му разрешават. След като им разрешават родителите, що ние да им берем кахъра? После като стане беля, виновни им са другите. Ай сиктир!
123
3
 
10
 
! Отговори
OK преди 13 години
Спираме Интернета, децата остават без предложения, а ние се връщаме в родово-общинския строй.
122
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
broqt na pedofilite shte prodaljava da raste dokato se tolerira pederastiqta.Ne na pederastiqta i nezabavno da se lekuvat izvratenite gadove
121
3
 
11
 
! Отговори
aaahahahahah преди 13 години
"750 000 педофили "дебнат" в мрежата"Не бе 2млн са, а останалите са деца и страци :) :) :)Ае да почнеме вече да мислиме кат пишеме :)
120
4
 
11
 
! Отговори
а знаете ли преди 13 години
а знаете ли, че сега в Европа има около ... 100 000 българки и около 15 000 български мъже които продават своето тяло ..?Странно нали, но това е информацията!Смятам, че трябва да има строги Закони относно склоняването към проституция, за тези които изнасилват бабите, жените, тези които с часове мамят млади деца, било момичета иили момичета в интернет!А колко много жени има които са Шефове и по цял домогват своите млади подчинени от мъжки пол към секс ..!Трябва нещо да се направи по този въпр
119
1
 
13
 
! Отговори
фантазьорите преди 13 години
станахте прекалено много,отнася се за 108. Значи оня е дръпнал сестра ти за гащите,тя се уплашила избягала и оня останал там и е чакал докато дойдете вие ! А ако случая е действителен ,100% сте набили някой невинен човек ,никой в такъв момент не би останал в района в радиус от няколко километра,след като знае,че детето ще каже на някой! Добре е поне,че във фантазиите си отмъщаваш на лошите хора,това наистина е хубаво,лошите трябва да се наказват,но не прекалявай с фантазиите!
118
3
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 13 години
КОГА юнаците от ГДБОП/НСБОП/ДАНС/ТРАНС и прочее анс НАИСТИНА ще свалят БЪЛГАРСКИЯ гнусен сайт на бойловерите /моно-хомо-педофили/ прокламиращ сексът с малолетни като присъща на малките момченца нужда от МЪЖКА любов И ЛАСКИ и присъща на обществото културна нужда това престъпление да се случва.От 2005г.не е обновяван май,но и е лесно достъпен за четене от което и да е малолетно българско учениче.ТЕЗИ ПЕДОФИЛИ СА НАЙ-ГНУСНИТЕ,ТЪРПЕЛИВО ИЗЧАКВАТ ДА ПОРАСНАТ ДЕЦАТА НАД ВЪЗРАСТОВАТА ЗАБРАНА ПО НК.
117
5
 
5
 
! Отговори
До внимавайте преди 13 години
ти ако се навиеш да чукаш мъжа, значи проблема ти е решен. Защо си мислите, че *** е само пасивния, те нещата се развиват двустранно
116
3
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 13 години
За съжаление си дълбоко неправ, както се изразяват руснаците... Търси се нещо с поне 10 години по-възрастно, като обект на завоевание или каквото е там...Но иначе - предполагам, че вярвайки в твоята теория, света ти изглежда едно доста по-приветливо място...
115
2
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 13 години
ОК, важното е да си нащрек, както се казва... Да не стават грешки! Че делото на давещите се (т.е. ние) минава все повече в наши ръце...