Борисов няма да позволи повторно гледане на Закона за горите

Премиерът заяви, че крайното решение по този въпрос ще става само с пълен консенсус
Обновена: 18 юни 2012 08:26 | 18 юни 2012 08:20, Петя Славова
224
Борисов няма да позволи повторно гледане на Закона за горите
Снимка: БТА

Бойко Борисов сподели, че е радостен от новината, че президентът Росен Плевнелиев е наложил вето на Закона за горите. Това споделил премиерът в Дупница късно вчера.

"Сега спирам закона, след което ще има широко обществено обсъждане. Нито "Орлов мост" е правилно да бъде затварян, нито е законно,това е основен международен път. В парламента е мястото, където се дават доводи", посочи Борисов.

Той призова двете страни, които имат притеснения по въпроса, да изкажат мнението си."Докато няма 100 процента консенсус по тази тема, аз няма да дам на депутатите от ГЕРБ да вкарат отново закона", отсече премиерът,  предаде БТА.

Още по темата

Той допълни, че няма случай, в който да не се е съобразил с мнението на обществото.

"Няма да позволя мафиотите да лепят върху моето име определения. Най-корумпираните да казват, че ние сме го направили, ние, които сложихме и мораториум на заменкитена гори, каза още Борисов и допълни : "На мутрите да им дадем шанс, това няма да го бъде - и на кокаинови крале и на "октоподи" и на "килъри", и на всякакви, каквито в момента са в ареста, нито на монополи и картели, които се опитаха да ни атакуват чрез страховете на хората". 

По време на срещата на Борисов с жители на Дупница премиерътбе посрещнат с транспарант от жители на Сапарева баня, които готвят протест срещу наложеното от президента вето на Закона за горите.

Те са решили да спрат движението по главен път Е-79 за 10 минути на 18 юни, на входа на Дупница от София, при село Пиперево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
0
 
! Отговори
Personov преди 11 години
referendumite sa demokratichno sredstvo...bg narod da kaje v referendum koe "da", koe "ne".
198
0
 
1
 
! Отговори
анти преди 11 години
Мутра говори за мутри? Този е изтрещял ТОТАЛНО! Какво стана щеше да има газ от Грузия в кутии, газ от Азерите, милиони от Катар? Алабала. А доходите във фризера.
197
0
 
3
 
! Отговори
А 10% преди 11 години
Абе, Бойко, доде приказваш, че горите се били увеличили с 10%, кой да говори с тебе и защо?
196
0
 
5
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Сложете снимката на Цар Киро до снимката отгоре и намерете 10 разлики.
195
0
 
6
 
! Отговори
от хай лайфа преди 11 години
За какъв к.р тогава разпореждаш на Президента ,да наложи вето върху закона бе ,*** Живковски ? Момчета от ДС , ставате вече смешни и народа няма да ви изтърпи!
194
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ах ти мутро хитра мафиотска
193
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Shubeto e goliam strah
192
0
 
13
 
! Отговори
Криси преди 11 години
Премиерът за кой ли път отне функциите на Президента и грубо се намеси в работат му!Няма оправия с тоя човек
191
1
 
7
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
"Цветанов допълни и че премиерът е бил много ясен вчера, като казал, че преди да се гласуват промени във върнатия от президента закон, иска да бъде постигнат пълен консенсус между двете групи протестиращи." Как да му вярвам, като оня ден пак беше ясен като каза, че закона е добър!? Изключително ми е интересно мнението му за строитилството на Белене- тогава пак ли ще се изказва като *** Марийкин?
190
0
 
0
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
До анонимен 206:Как да отговориш на глупав коментар се пита в задачата? ..........
189
0
 
2
 
! Отговори
Kolio Doiicha преди 11 години
Kolko e glyf samo.
188
2
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
"Вицепремиерът обяви, че управляващите търсят диалог и гарантират чуваемост, за да се намери балансът, в тази посока било и наложеното президентско вето." Хахахахахахаха- с мутри и полицаи как става диалог!? Или с пари- да им дадеш, или да ти направят предложение, на което да няма как да откажеш! Оооох, Цецкоооо, Цецкоо... Абе, не е толко ва сбъркан матряла, за колкото го мислиш! Аз лично ти обещавам да те уверя в това, като съберем подписите за БЕЛЕНЕ- само имай маааалко търпение! И ти, Тикво!
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде Миньоро :-)
186
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не спирайте със зеленото когато сте пред компютъра ! Заради такива като вас и вашите тъпотии написани тук увеличавате рейтинга на премиера
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАЙЧО, КАЙЧОО, Окайчооооо, що не протестираш и в Истанбул срещу турската централа, А?Що не протестираш срещу златните концесии в които БГ получава 1% от златото, взривовете, цианида и другите отрови а концесионера 99%, 100% от другите метали и ЧИСТА ПРИРОДА В КАНАДА - неговата родина?
184
3
 
2
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
До Леонсио:Сега взехме да правим, иначе за АЕЦ "Белене" си мълчахме, чак сега разбрахме, че можем да променяме бъдещето си!Дето се вика" Отпушихме се"
183
7
 
4
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
В "Пирогов" наместват кости на деца с шлосерска бормашина!? Ние протестираме за гори, правим референдум за АЕЦ-БЕЛЕНЕ....... Да се разкарвате, че направо сте за... След закона за сечта, която искате, като построим Белене, с тази бормашина така ще ви надупчим, че айсберга, който надупчи Титаник ще е причинил незначителни щети в сравниние с щетите, които ние ще ви поднесем! За финал- господа, с това, с което се занимавате- не е на магарето работа!
182
1
 
8
 
! Отговори
Д-ра преди 11 години
Първо какво е "заменкитена гори" не го знам кой е тоя Заменкитена. Второ ти тикво няма да ми казваш кое е правилно, точно ти недей, защото отдавна изгуби правото да поучаваш, камо ли пример да даваш!
181
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора не се поддавайте на манипулации. Никой не е против развитието на спорта и общините. Правителството води гнусна кампания за да защити частни интереси. Най-лошото е че използва хората, като ги насъсква едни срещу други с абсолютно измислени и невярни тези. Не вярвайте на телевизиите, те също са част от манипулацията. Вярвайте на сърцата си и търсете информация. На Бойко, Цецко и сие пожелавам пълен провал в гнусните им игри и скорощна среща с прокуратурата!
180
0
 
9
 
! Отговори
Клара преди 11 години
То и 100% консенсус за АЕЦ "Белене" няма, ама норада нали си затрая и решението мина тихичко без да му се дава гласност, ама този път не му мина номера на Бойчето!