Бойко Борисов влиза в учебниците по история за 11-ти клас

Новите помагала вече са одобрени от министъра на образованието
7 юли 2012 15:14,
622
Бойко Борисов влиза в учебниците по история за 11-ти клас
Снимка: Bulphoto

В качеството си на премиер Бойко Борисов е историческа личност и поради тази причина от тази есен за него ще се учи в учебниците по история на гимназистите. Това съобщава вестник "Труд”. Борисов ще е в компанията на еврокомисаря Кристалина Георгиева и президента Росен Плевнелиев в учебника за 11-ти клас.

Учениците от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас от тази есен ще имат нови учебници по история и по география, които вече са одобрени от просветния министър Сергей Игнатов. Книгите, по които тийнейджърите учеха досега, са издавани през 2001 г.

Голяма част от уроците са направени така, че да отговарят на изискванията на учителите. Изпратиха ни много предложения, с които се съобразихме, казва редакторът на учебниците Мария Босева от издателство "Просвета”.

„Текстовете са написани по-разбираемо за децата, както поискаха учителите”, уверява още Босева и допълва, че новите книги са пълни с илюстрации и указания за подготовка на презентации. Основното по думите й е било изискването за олекотяване на материала.

В резултат новите учебници са по-малко страници - историята за деветокласниците и десетокласниците вече е с 30 страници по-малко, а тази за единадесетокласниците е намалена с около 10 листа.

Историята на България е разделена на 46 теми, сред които има специален урок за управлението на Тодор Живков. „Историята на България е до 2012 г. Уроците са структурирани по нов начин, включени са нови теми, но няма пренаписване на фактите или изцяло нови тълкувания”, посочва още Босева пред изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
511
1
 
2
 
! Отговори
тази-онази преди 10 години
Подигравка с народа ни.Смехотворни неща.Тези хора побъркаха страната ни.За черните дни на страната ни.УЖАС!
510
1
 
3
 
! Отговори
tato преди 11 години
nai golqmata glupost ako vleze v u4ebnicite misli samo za sofiq 4e bil napravel sportna zala i metro za6to vzimate na drugite ob6eni parite ot danaci trqbva da stroi za malkite gradove sofiq nee bylgariq ot paza4 go napraviha primier sram za bg.
509
1
 
3
 
! Отговори
ОФ преди 11 години
Твърдо Да - нека помнят поколенията през какви черни дни е минала България и въпреки две робства, комунизма, Серго, Костов, Симеон и Боко е оцеляла... Може накрая да останат само ромите тук, но България ще я има въпреки такива като Боко
508
1
 
10
 
! Отговори
познавач преди 11 години
Не бойте се, те дечицата и не отварят учебничетата, та няма и да разберат, че ще трябва да учат за Небесното светило. Нито учителките успяват да стигнат до края на учебничетата, защото е претрупано с материал, който не може да се предаде в рамките на учебната година. А светилото отвсякъде погледнато ще трябва да е в края на учебника! Вместо да се занимават с учебно съдържание, разни нещастни чиновници лижат з...! Жалко, тъжно и показателно за всичко в нещастното ни Отечество. А авторите кои са?
507
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фидоска преди него влезе в учебника по медицина и в снимковия материал - в главата за отслабване - кога е невъзможно, понеже още си на власт и плюскаш от народните пари
506
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов влезе и в учебниците по медицина - в главата за мегаломанията. както и в учебниците по право в главата за мутроолигархията
505
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 11 години
Боже боже и това доживяхме,но защо забравиха румито желева ,ка,инката щерка на колегата-пожарникар,лъчо мозъка,орфея на герб в.маринов и още плеада мозъка на герб.
504
1
 
9
 
! Отговори
никоя преди 11 години
Той и Хитлер е в учебниците...Горките деца, само за диктатори и човеконенавистници ли ще учат :(
503
1
 
9
 
! Отговори
калугер преди 11 години
В историята отива нещо,което е минало,така,че дано подмазвачите - съставители на учебници да предизвикат предсрочно фиаско на този неграмотен народен трибун! Бог да пази България от самоповярвали си изтребители!
502
1
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
Очаквам в учебника да опишат подвизите на Цвъко, Фидоска и останалите *** и то лично от придворния журналист, голия *** Бареков ! Тези смешници преядоха с власт и вече повръщат...Горките ученици...
501
1
 
13
 
! Отговори
мислещ преди 11 години
Шофьора на Тато счупи всички рекорди по наглост! "Нема такава държава"-химн на Герберистан!
500
1
 
3
 
! Отговори
nemo преди 11 години
596, много добър анализ, но би ли го разгледал не през призмата на лицето борисов, а през призмата на обществото. ще ми бъде интересно да го прочета
499
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм привърженик на никоя партия , но този тип определено ме отвращава с нахалството и безочието си ! По стечение на обстоятелствата познавам няколко от кварталните мутри и с чиста съвест мога да кажа , че единственото , по което се различават е това ,че тоя има приятелка банкерка !
498
1
 
4
 
! Отговори
... преди 11 години
Dobrite momcheta otivat v Raq, a loshite - kydeto iskat. Moje i v uchebnicite...
497
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Цветанов с шестте апартамента , тъст и тъща милиотери-пенсионери и консултантски услуги, ще има ли някое уроче ?
496
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли ще манипулираме историята ?
495
1
 
17
 
! Отговори
Винету преди 11 години
Е този учебник трябва май да е втората книга отворена / не прочетена/ от ББА нашите деца с какво заслужиха това ?????????????
494
1
 
21
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Божеееееееее Боже горките ученици тоз *** във историята срам от това правителство
493
1
 
20
 
! Отговори
БТВ преди 11 години
Ройтерс: Новина от последните минутиБойко Борисов влиза в книгата на Гинес,само за 1000 дни е успял да оноди 8 000 000 човека!Очаквайте снимки ........
492
1
 
20
 
! Отговори
Киро преди 11 години
В един урок със Калинка,Винетка и Минетка,Маджо,Цеко Минефф,***,Вальо Златев ли ще е или в отделни?