Вял протест против отпадането на забраната за пушене

20-тина човека се събраха на шествие в градинката до НС
Обновена: 31 май 2013 12:32 | 31 май 2013 12:32, Красимир Ангелов
85

Снимка: БТА

Едва 20-ина души се появиха рано тази сутрин на протест в градинката до сградата на Народното събрание против идеята за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Хората аргументираха шествието си с идеята, че не трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори.

Протестиращите издигнаха лозунги "Искаме цивилизована държава", "Забрана-отмяна! Стига вече", "Здравето е право, а не тровенето с дим", "Искаме чист въздух в заведенията" и други.

Още по темата
По думите на протестиращите контролът при разделението отново на зони за пушачи и непушачи ще е слаб, както и в момента, защото въпреки тоталната забрана има закрити заведения, в които се пуши.

Dnes.bg припомня, че новото правителство се обяви за либерализиране на режима за тютюнопушене на обществени места. “Атака“ дори внесе преди 2 дни проектозакон за изменение на Закона за здравето, с който предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Здравният министър Таня Андреева първоначално се обяви за либерализация на тютюнопушене, но после уточни, че била против дима в заведенията. Все пак Андреева уточни, че решават депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протесттютюнопушенe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
https://facebook/events/143517285839632/В Събота от 11 ще има нов протест пред НС против тютюнопушенето! Нека всеки, който не му е все едно, да дойде да заяви позиция!
66
0
 
1
 
! Отговори
не искам да мриша преди 10 години
браво 63
65
2
 
4
 
! Отговори
Тинтири-минтири преди 10 години
Сега... Пушенето не било на мода, че пушачите да не би да пушат, защото е модерно? Или по-модерно е да се излиза с табелки на улицата и да се парадира с уж здравословен живот... тинтири-минтири... Ако непушачите не ги кефят местата, където ходят пушачи просто да не влизат там и няма никакъв проблем, защото всеки сам отговаря за своето здраве. "Здравето е право, а не тровенето с дим" - т'ва сега се отнася към непушачите, които ходят в заведения за пушачи или те ни дават на нас пушачите съвет :D
64
0
 
8
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 10 години
До АнонименНямаш идея, не пожелавам на никой. Всички си мислим, че на нас няма да ни се случи. За съжаление се случва. Да. Никой няма право да се меси в чуждия личен живот. Пушачи - непушачи и обратно. Пушенето е индивидуален избор. Твоето пушене не е мой избор, не ми го налагай. Не искам да дишам твоя дим, дишай си го сам. Държавата трябва да предпазва гражданите си. Не трябва да ги улеснява да застрашават собственото си здраве и здравето на други граждани. За това става въпрос.
63
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До Димитър Димитров"погребах двама близки мои хора" - това не ти дава право да решаваш моята съдба нали!?, както не си имал и право да се месиш в техния начин наживот приживе!!.
62
8
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Искам да пуша и ще пуша. Ще има заведения и за мен!, пък кога и как и от какво ще умра си е мой проблем..
61
1
 
6
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 10 години
До Баба Генка"... Брадат, невчесан и с поглед на пребозало теле, типичен Гербераст!!!"Аз съм човека на първата снимка. Отидох на този протест, защото миналата година погребах двама близки мои хора, пушачи, които си отидоха от рак на белия дроб. Считам, че тютюнопушенето е индивидуален избор, но по никакъв начин не трябва да се толерира и улеснява. Не симпатизирам на ГЕРБ, както и на никоя от партиите в парламента.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Четох някои от коментарите тук и не проумявам каква е тая злоба и заяждане един с друг. Всеки си има мнение. Аз не пуша от близо 10години вече и предпочитам да не се пуши в заведенията. Другото което е не искам като отида на ресторант някъде семейно с децата и те да трябва да дишат пушаците на хората. Не е редно да си тровим децата нали!:)
59
9
 
7
 
! Отговори
Баба Генка преди 10 години
Брадат, невчесан и с поглед на пребозало теле, типичен Гербераст!!!
58
4
 
6
 
! Отговори
Баба Генка преди 10 години
Следва вяла подкрепа и за ГЕРБ.
57
7
 
4
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
До smyrt za pushachiteА ти недей да пушиш живей много години и през всичките тези години си е*и ****ката дори ако е в гроба
56
10
 
6
 
! Отговори
забраната за пушене преди 10 години
НА ВСИЧКИ ЛАКОМИ ЗА ПАРИ И ПЕЧАЛБИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗАВЕДЕНИЯ ПОЖЕЛАВАМ СЛЕДНОТО: НАЙ-БЛИЗКИТЕ ВИ ХОРА,СЪПРУГАТА ВИ,СИНА ВИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ И УМРЕ ОТ РАК. И СПЕЧЕЛЕНИТЕ ОТ ПУШАЧИТЕ ПАРИ ДА ДАДЕТЕ ЗА КОВЧЕГ И ПОГРЕБАЛЕН ВЕНЕЦ НА НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ! ДА СЕ ЛЕКУВАТ С МЕСЕЦИ С ТЕЖКА ХИМИОТЕРАПИЯ И ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕ И НАКРАЯ ДА УМРАТ В СТРАШНИ МЪКИ В РЪЦЕТЕ ВИ! А СПЕЧЕЛЕНИТЕ ПАРИ ДА ПОХАРЧИТЕ ЗА ГРОБ И КРАСИВ ПАМЕТНИК, ЗА НЕКРОЛОЗИ И ВАРЕНО ЖИТО. ДА ВЪРВИТЕ БАВНО СЛЕД ЧЕРНАТА КАТАФАЛКА. И ДА СИ ПУШИТЕ НА ВОЛЯ.
55
11
 
11
 
! Отговори
7 преди 10 години
Е и това не пушачите са големи гадове.А *** аз дали се тровя си е моя работа.А те като не ме искат да си ***..*** та. Нека някои да си направи труда и види сега лятото в заведехията молко хора пушат и колко не.Аз съм против дискриминацията по какъвто и да бил повод.
54
10
 
10
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
Пролича си, че тази забрана е недомислица.Аз и много други бяхме направо репресирани с тази забрана и вече отвикнах да ходя на заведение дори и сега когато има маси навънка.Трябва да има заведения за пушачи и непушачи,а всеки да решава къде да влиза.И само един въпрос-Защо непушачите излизат навън с пушачите при положение,че това им е неприятно
53
3
 
4
 
! Отговори
xaxa преди 10 години
в 17:00 ще са повече!сега тръгвам и аз
52
8
 
12
 
! Отговори
Ангел С. преди 10 години
ВЯЛ - ЗАЩОТО ЗАБРАНАТА ОСТАНА САМО НА КНИГА - ТАКА И НЕ СЕ СПАЗВАШЕ. НАГЛИТЕ ПУШАЧИ СИ ПУШЕХА НАВСЯКЪДЕ, ТРОВЯТ НИ , ДИМЯТ НИ , ГОРЯТ НИ С ЦИГАРИТЕ - НАС И ДЕЦАТА НИ. В ЕДНА ТУРЦИЯ - МОЖЕ ДА ИМА ЗАБРАНА , А ТУКА - НЕ , РЕСТОРАНТЬОРИТЕ ГУБЕЛИ. ДОСЕГА ГУБЕЩ КРЪЧМАР НЕ Е ИМАЛО , НЯМА И ДА ИМА... МЕГАЦИНИЗЪМ...КАЛПАВА СТОКА СМЕ
51
0
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 10 години
"Хората аргументираха шествието си с идеята, че не трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори."Демек - здравето и обществения интерес задължително стоят под икономическите интереси на бизнесмени и ресторантьори. Хвала на такъви списвачи, седни си, 2.
50
3
 
4
 
! Отговори
висок преди 10 години
До ИАКСИ Няма как да се върне. Дедите ни също са искали цивилизована държава през 1944-45 г. но уви. Сега ни чака същото. Дано внуците ни след 45 г. успеят да изгонят новия Отечествен Фронт.
49
0
 
1
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
До ТРа-ла-лаМного вярно!
48
3
 
10
 
! Отговори
ТРа-ла-ла преди 10 години
Българинът протестира активно само когато искат да му помогнат да стане цивилизован човек, например-когато му забранят да пуши и да пие ракия.-когато искат да избият бездомните кучетаТогава излиза начело гражданинът за пример Слабаков и плюе яко.