Новият ни изтребител – може и втора употреба

Експертите избират между Грипен, Юрофайтър и F-16
Обновена: 1 апр 2016 16:15 | 1 апр 2016 16:07,
96
Новият ни изтребител – може и втора употреба
Снимка: архив Булфото

Новият многоцелеви изтребител, който държавата планира да закупи, може и да е втора употреба. Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев.

Още по темата

Преди дни правигелството реши да предложи на парламента три проекта за модернизация на армията на обща стойност 3 млрд. лв.

Става дума за закупуване на нов многоцелеви изтребител, два многофункционални патрулни кораба и ремонт на изтребителите "МиГ-29". 

"В проекта е записано, че става дума или за нов изтребител или за втора употреба", поясни днес Ненчев.

Експертите обсъждат покупката между три варианта: "Грипен", " Юрофайтър" и F-16. Министърът обяви и че ще бъдат осигурени допълнителни летателни часове за пилотите.

"Никога не съм се съмнявал, че имаме възможност да охраняваме сами въздушното си пространство. Не само това, но правим и повече - ще осигурим на пилотите така наречените нальоти", каза още Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
5
 
! Отговори
dip BG преди 8 години
От руската скрап Шопе всичко в Сирия избега с месеци и повече не се и появиха
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ShoppЖопин, защо добавяш ТМ, а не R? Защото ще излезе истинското ти име. Шоп-ар - нещо кал-но и което покрай Коледа... Питай индийците на какво правят британските пилоти със Су-30МКИ!
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев, забрави за комисионите! НЕ МОЖЕ ВТОРА УПОТРЕБА! Въобще не съм сигурен, че ни трябва авиация - имахме си авиация, унищожиха я без въздушни боеве. Ако наистина купуваме нещо ново, по-долу bobo е написал какво.Аз съм за Як-130 -уникален самолет, с който пилотите ни могат да се учат на управлението на всякакви самолети, а може де се използва и за боен. Израелците елементарно ще преработят системата "свой-чужд" и какво от това, че е руски. Евтин,многофункционален. Ако не -италианското копие
59
2
 
7
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Най-изгодният вариант цена качество е Грипен.Освен това шведите предлагат и офсет
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе престъпници,а бе несретници,а бе скопени мозъци,какви изтребители,какви военни, каква армия бе, некадърници?Всичко имахме-всичко продадохте и унищожихте!С кого ще се биете бе, нехранимайковци?Американците и евреите не могат да приближат самолетите си на 300 км от Сирия!Това да не е да пелтечите пред Чичолинките от кабеларките или Пъпеша от БНТ?Като сте кухоглави,поне гледайте и слушайте израелските специалисти от службите!През гугъла:Яков Кедми о Москве: - Она здорово изменилась к лучшему
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев, не е за тебе тази работа..Опитай някъде на друго место.......Може да ти се вържат....ПРОБВАЙ...
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така или иначе руските самолети ги няма в избора. Съсредоточете се само върху предложените.
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То само това оставаше в сирия-да падат докато си летят.В Сирия и с делтапланер срещу калашници ще има невероятен успех. В момента в който терористите се сдобиха със средства за сваляне на самолети и два-три паднаха Путин изтегли част от авиацията.
54
5
 
14
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Предлагам сърбите да ни осигурят противовъздушната отбрана. Все пак те са единствените, които успяха да свалят през 1999 много невидимия американски бомбардировач F-117.
53
3
 
13
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Преди години, български мошеници обещаха на НАТО да утилизират българските МИГ-21бис. Беше съобщено, че Миговете вече са унищожени, но те не бяха унищожени, а бяха продадени на украински мошеници. Украинските мошеници пребоядисаха и пренабиха серийните номера на самолетите и ги продадоха, като "втора употреба, след капитален ремонт" на мошеници от хърватската армия. Самолетите са много хубави, само дето не могат да летят. Въпросът ми е, да не би тези самолети, "втора употреба" ще бъда закупени отново от България и ще ни бъда пробутани, като "чисто нови"?
52
2
 
13
 
! Отговори
АнаЛогично преди 8 години
Ще купим най-старите (вече бракувани) Ф 16 от турция и като тръгнат да се разпадат след 5-6 месеца ще се бием по главите и ще приземим авиацията.Горе долу като с градския транспорт в София от ерата Софянски - дето купи най-старите автобуси от Истамбул, само че втори път пари за покупка на нови самолети няма да съберем.
51
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме в НАТО, следователно руски самолети може, но само като трофеи.
50
11
 
6
 
! Отговори
niki преди 8 години
Абе сти с тия допотопни техники като Су и разни други съветски ***.Eurofighter, това е истината.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друго ни трябва на нас - съкращаване на висшия команден състав на армията с 80-90% (генерали и полковници) и съкращаване на средния команден състав поне наполовина. Те сега тежат като воденичен камък на шията на армията и изяждат много от бюджета й.
48
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви су-та и миг-ове бре, кой купува оръжия от врага?
47
0
 
4
 
! Отговори
ТУПАН преди 8 години
ясно , явно 3-та ръка Ф-16
46
1
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Той и Ким е много въоръжен и би следвало да е супер авторитет и супер сигурна държава ама не е. Авторитет и сигурност не се създават с въоръжение или поне не само, а с правилна външна и вътрешна политика.
45
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре без самолети отколкото руски ***.
44
3
 
6
 
! Отговори
да преди 8 години
армия не се поддържа за да воюваш с някой и да го завладяваш, а за авторитет и сигурност на първо място
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви самолети какви пет лева? С кой ще воюваме като само от запад не граничим с НАТО? Сърбите и без самолети не са ни страшни.