Толерантност, имидж... Пловдив пощади бурките

Общинарите не подкрепиха искането за забрана
17 май 2016 15:37,
63
Толерантност, имидж... Пловдив пощади бурките
Снимка: архив Reuters

Пловдив пощади бурките и отказа да въведе забрана за носенето им на публични места в града.

Искането на Патриотичния фронт да се забрани покриването на лицето не получи подкрепа в Общинския съвет в града. То бе подкрепено оот 15 общинари, 12 бяха против, а 21 се въздържаха.

Още по темата

Бурките в Пловдив оцеляха след бурни дебати, а забраната не бе въведена с мотива, че градът  е Европейска столица на културата, досега всички религии са живеели мирно и кротко и подобно решение би развалило имиджа на града, съобщи bTV.

По-рано днес един от вносителите на предложението Александър Сиди от ВМРО обясни, че и от двете страни на Пловдив (Пазарджик и Асеновград) има радикален ислям и вече и под тепетата има забулени жени. Според мнозинството в местния парламент, обаче, подобни твърдения не отговарят на истината.

Първата забрана за носене на бурки беше въведена в Пазарджик, където подобно нетрадиционно облекло беше честа гледка в ромския кв."Изток".

По-късно подобно решение беше прието и в Стара Загора. ВМРО и НФСБ, партньори в Патриотичния фронт, обявиха, че ще работят за подобни решения още в София, Шумен, Хасково, Харманли и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майна = предател. Поп Кръстьо не беше ли пловдивчанин?
51
0
 
2
 
! Отговори
Hamid K преди 7 години
На всички страдащи от буркофобия (няма такова заболяване) бих искал да кажа, че нямат основание да се притесняват. Погледнете какво става с бежанците. Те едвам изтрайват престоя си тук и с нетърпение бягат от България. Имало радикален Ислям, ами къде са службите, които с такава смелост затрихте скъпи любители на свободата от СДС.Нима онези с малките п*шки дето ходят по мачовете не са по-опасни от тези с бурките ??? Ако има забрана нека да бъде за покриване на лицето.
50
0
 
2
 
! Отговори
Dali ima преди 7 години
Utre otivam v mola na Kucuk Parish da si kupia i az burka...kak li sa cenite tam? ...po sluchai culturnia praznik na Plovdiv! :-)
49
3
 
0
 
! Отговори
пешо преди 7 години
селяни, пловдив е космополитен град и няма логика да забранява аксесоари от ооблеклото. не сме в ссср, а в ес - тук трябва да сме свободни и толерантни. всички религии са позволени. затова в големите градове с туризъм забрани за глупости няма да видите. скоро и в селата ще се образовате, но има още време докато стигне и до вас просветата. подпис: софиянец.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50Ми то си е така - през деня, за да си получат платата, са с кошерите върху главите. Вечер ги свалят и - бегом по минижуп към магистралата. Нали възприехме мобилността на "дивия Запад" - с цъpвyли на две-три заетости. Преди ни кореха, че не сме инициативни. Сега сме, повече от учителите. Те си уредиха живота за сметка на *** като нас и не им се налага да работят по 18 часа на ден.
47
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 7 години
Алоооо,ха се спрете и ни занимавате с тези ПАРЦАЛИ.......да се завиват като мумии ги задължете всички мюсилмани и да са с каски на главите
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките в България не са религиозен елемент, а бизнес услуга, срещу която жените, които ги носят, получават възнаграждение. Европейската столица на кулутрата излага своите жители на огромна опасност, защото е възможно да пострадат при атентат хора от всички вероизповедания. Безотговорно решение, което е политическо угодничество.
45
2
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Това не е религия ,това е НАПАСТ....с това не се съжителства,Пловдив събуди се!!!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25.Вярно е че векове са живяли българи турци арменци еврей и т.н. но ти би ли ми обяснил защо се появиха бурките,къде в Б.я ги е имало преди...
43
2
 
12
 
! Отговори
ha ha haaa преди 7 години
Ако пловдивчани не се организирате до дни - значи сте най-големите *** с бурки в страната...Пловдив - столица на пингвините-нинджи...
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом няма забрана за бурки те, поне минижупа да е задължително. От горе бурка от долу минужуп
41
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това означава че Пловдив вече е ислямизиран и не е е бзопасно да се ходи по улиците т.к. зад някоя бурка или маска на терорист може да се крие ислямски фундаменталист убиец. Който позволява да се случват престъпления и ги толерира, подкрепя, одобрява или финансира, е съучастник на каквото и да е престъпление в това число и терористите убийците и виновен за всяка една жертва!
40
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Пловдив. В една демократична държава (която България претендира, че е) думи като"задължително" или "забранява" не би трябвало да съществуват. И спрете да повтаряте, че забраната на бурки се прави с цел по-голяма сигурност. Ако някой иска да се взривява без проблеми може да го направи и с "нормално" облекло.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САУДИТСКА АРАБИЯ И СЪСЕДНИТЕ СТРАНИ ОСВЕН, ЧЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА НОСЯТ БУРКИ, МОМИЧЕТАТА БИВАТ ОБРЯЗВАНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Т.Е. ИЗРЯЗВА ИМ СЕ ***, ЗА ДА НЕ ИЗПИТВАТ УДОВОЛСТВИЕ И ТАКА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В УРЕД ЗА СЕКС И РАЖДАНЕ НА ДЕЦА.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кво ми се плюнчат един по един в разни отделни градове/обшини.Направо съответен закон да приемат, ама надали някой ще се осмели да го предлажи в НС, че "най-българската" партия ДПС веднага ще ревнат и размахат тоягата на нарушения етнически мир.А и да не забравяме, че нали точно те гътнаха предишния кабинет, т.е. имат най-голяма "заслуга" ББ-2 да се случи.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой Пламен Горанов - психично болният ли? Голямо шоу беше.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало 42, ти защо пишеш с турската азбука. Да не си бурка под прикритие?
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Саудитска Арабия разрешават ли на жените да ходят без бурка и с къси поли?Не... даже имат религиозна полиция/инквизиция. НУЛА ТОЛЕРАНТНОСТ към тези с друга религия (пробвайте да внесете Библия като минавате граница там).С техните камъни по тяхната глава дето се вика... на които не му харесва да отиде да реве първо на саудитска арабия. Когато те спрът със забраните, ще спрем и ние с ответните забрани.
34
0
 
2
 
! Отговори
Do Battu преди 7 години
Kakvo mrankash - tova mi e prabulgarskata azbuka otpredi kirilicata?! Az si haresvam prabulgarskite nesta, koito funkcionirat savsem dobre - taka naprimer i Asparuhovia most, Asparuhovata darjava, Asparuhovia stadion!:-):-):-):-) Plus tova togava Plovdiv izobsto...kakvo e bil?! Treva i jabi...?!:-):-):-)
33
1
 
4
 
! Отговори
БАТЮ преди 7 години
До DimotrovПиши на кирилица - иначе не се различаваш много от тия нинджи с бурките .....