Нинова не се договаряла с Борисов за партийните пари: Лъжа е!

Соцлидерката смята, че от ДПС "замаскират" участие в управлението
37
Нинова не се договаряла с Борисов за партийните пари: Лъжа е!
Снимка: БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че е лъжа информацията, че се е договорила с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за увеличаване на размера на партийната субсидия.

Още по темата

ДПС искат да замаскират своето участие в управлението, настоя тя пред журналисти в парламента, след като Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ и БСП в договорка.

Тя посочи, че е възможно на ДПС да е удобно статуквото в момента - "партиите да се финансират от бизнеса, от мафия задкулисно, за да могат бизнесът, лобита и кръгове да диктуват политиката".

"Нашата позиция винаги е била ясна и открита - 1 лв. субсидия за партиите е убиване на опозицията, посегателство върху плурализма и многопартийната система в България. Отварянето за безконтролно пълно без ограничение финансиране от бизнеса е намеса на икономически интереси и лобита в правенето на политика", заяви Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че е поканила всички партии за обсъждане на размера на субсидията преди обсъждането на държавния бюджет, но не е получила разбиране.

Официална подкрепа обаче има от ОССЕ.

"Препоръки се отправят да се отменят измененията изцяло. Т.е. нашата позиция е открита и принципна. Разумно държавно финансиране на партиите, така че да се гарантира многопартийност, плурализъм и нормално функциониране на демокрацията, затваряне на вратата за бизнеса за влияние върху политиката. Днес ние ще защитаваме открито своето предложение. Внесли сме го открито и ще го защитаваме открито. Как ще гласуват другите партии, е решение, в което ние не се месим", допълни Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 3 години
НИНЧЕ АЗ ПАК СЪМ ТУК НАЛИ ЗНАЕШ ЗА ОНИЯ СЕТИСЕ ДЕ 6 000 000 ЛЕВЧЕТА. КОЙТО ГИ Е ВЗЕЛ Е ПО НАВИК ( случва се комунисти сте все пак) НЕКА ГИ ВЪРНЕ НА ХАЗНАТА И ПОСЛЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ КАТО СПЕЧЕЛИТЕ МНОЗИНСТВО СИ ГЛАСУВАЙТЕ ПО 1000 ЛЕВА НА ГЛАС МОЖЕ ДА СЪБЕРЕТЕ ГЛАСОВЕ ЗА ЕДИН МАСКВИЧ ДА СИ КУПИ ПАРТИЯТА. (само ако идета всички да гласувате от позитано) приятен ден и спокойна нощ.
33
0
 
1
 
! Отговори
Корпорация ГЕРБ преди 4 години
Нашата цел е другите корпорации да фалират и най-вече полуразпадналата се корпорация на БСП, обаче се оказаха калпави и дори не могат да се самоизядат както трябва.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХе той ходи на частно партийно посещение с правителствения самолет.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова и вие може да вземете властта,но не сега,нека ГЕРБ си изкарат мандата!Освен това,докато Нинова е шеф на БСП,трудно ще наберете достатъчно гласове за победа.
30
1
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До 7 21 Те са братя, ама рожби на различни партии.Така де !
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КТБ е кражба на всички защо слагате партии като те са БКП?!Всички са комунисти в БГ кога ще го осъзнаете?Няма един демократ в парламента!ЕДИН НЯМА!!!!
28
1
 
3
 
! Отговори
@29 преди 4 години
Я пак кажи кой окраде КТБ? Щото явно само ти знаеш. Че нещо любимците ти от ГРОБ още борят обвинението и се чудят на кой свят се намират. Всички знаят кой окраде КТБ. Същите дето държат Варна заложник, та и половината държава. И техните ортаци. И знайни и незнайни войни, на които началството (все същото от бая време насам) е било задължено. Отписаха се едни кредити на едни хора. И така. КТБ няма нищо общо. КТБ беше 4млрд. само изтребителите са 1млрд.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си мисля, че точно 1лв на глас трябва да е партийната субсидия. Проблемът обаче е, че ББ си направи кампанията с държавни пари - тва снимане с жипове из България официално беше посещение на премиера. Което не е честно. И трябва да се помисли как законодателно да се попречи на управляващите да ползват държавни пари за кампаниите. И от там нататък, каквото сабя покаже. Е, разбира се управляващите имат опцията да дрънкат бизнеса срещу обещания, ама това не теория е незаконно.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие имате ли родители пенсионери с260лева пенсия,а сме работили на открито по 38години?Пожелавам ви да живеете с нашата пенсия и някои като вас да пишат,че света не се върти омоло вас,бездушнико!---Кой ви кара да гласувате за БСП, Кой окраде държавата и сега е на тоя хал. Главна вина за това, че БСП фалира България през 1997г. и за това, че кабинета Орешарски окрадоха КТБ имат пенсионерите и тия които гласуват за БСП.
25
1
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До 7 21 То и руснаците ни били братя ама.........?
24
1
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До 11 20 БСП ли са демокрацията, дето Борисов я убива ?
23
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Бойко , посмекчи малко. Направи субсидията 1.50 лева.
22
2
 
3
 
! Отговори
Do11 преди 4 години
Вие имате ли родители пенсионери с260лева пенсия,а сме работили на открито по 38години?Пожелавам ви да живеете с нашата пенсия и някои като вас да пишат,че света не се върти омоло вас,бездушнико!
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22 или 7Какво чакаш?!Защо дишаш въздуха на младите?!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е лъжа?ГЕРБ и БСП са БКП!Е това е истината!От там нататък е ясно!
19
2
 
5
 
! Отговори
7 преди 4 години
До do 9Според теб демократче , те да *** - вие няма да остарявате ! Пример - само за една седмица в Билла най-евтините кремвирши от 4.00 лв станаха 8.00 лв !? В коя държава това може да се допусне ? В България -няма никакъв контрол !Е , кажи как да живеем като и най-евтините продукти удвояватцените си ? Може би ние пенсионерите трябва да пристъпим към публични самоубийства от глад !Това ще ви удовлетвори вас отцеубийците !*** ниедни !
18
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 4 години
До АнонименЧе какво като му е брат ! Народът е казал "Като ми е брат , да не ми е ортак на кесията !" Всеки си е самостоятелна личност !
17
5
 
5
 
! Отговори
11 преди 4 години
До СТРАНДЖАТААбе клеветнико , кое от казаното от Нинова е лъжа ! Заслепени сте до идиотска крайност !Убива демокрацията , партиите и вие го защитавате ! Това е садомазохизъм !Но всичко си има край и той ще дойде жестоко за диктатора !
16
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ха сега... - на кого да вярваме... - на Премиера и Държавника Борисов, или на г-ша Лъжа...
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко вчера каза ,че братът на Гешев е лична охрана на Радев - това вярно ли е ? и ако да ,значи тея Всички ни разиграват пълен театър !За пред народа се плюят ,а после седнат и си делят баницата!