МОН: Учениците са освободени от присъствие в училище

Родителите трябва да преценят дали те да ходят в школата
13 мар 2020 08:20,
57
МОН: Учениците са освободени от присъствие в училище
Снимка: БГНЕС

Учениците са освободени от присъствие в училище на местата, където няма обявена грипна епидемия, съобщават от образователното министерство.

Още по темата


Дали децата да отидат до класните стаи става по преценка на родителите.

Това се налага поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Do 48 преди 4 години
Принципно няма да е голяма загуба за човечеството ако 1 година не проведат матури, а ги приемат по бал. Преди 30 години беше така и светът не е пропаднал от това. За кандидатстудентските пък могат да си проведат онлайн интервюта, даже така има шанс за по-добър подбор, отколкото чрез изпити. Абе начини колкото искаш, стига човек да не мисли шаблонно. Важното сега е да ги предпазим от заразата.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учениците ок, ами учителите? Те трябва да ходят на работа и да се заразяват, защото при децата няма симптоми, но те са преносители, нали?*** работа.
53
2
 
4
 
! Отговори
Зорница преди 4 години
До До ЕлемагНе всички деца имат компютри или смарт телефони, колкото и да не ви се вярва. Мисля, че това няма как да се получи в нашата мила държавица, а би бил най-разумния вариант.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво толкова го мислят. Аз се дипломирах юли 2019г. Част от междинните ни изпити бяха от вкъщи по интерет. Има платформа в университетите, в която преподавателите си правят тестовете и ги отварят в определен ден, час и за примерно точно 30 минути. Имаш право а два опита един след друг. Зачита се най-високия бал. И готово 9 взел си изпита. Цял Китай го вързаха с интерет. Нашите, да не са по необразовани.
51
0
 
7
 
! Отговори
Зорница преди 4 години
Сега най-важно е да има ограничаване на контактите и още повече тези на закрито! Няма кой знае колко да загубят от материала, ако трябва да се вземе от лятната ваканция или ако продължи дълго епидемията както се очаква да обявят нулева година - все тая... Само да са ни здрави дечицата, да не се превърнат в латентни заразоносители и заразоотделители. Горките ни възрастни хора, ще стане страшно и за тях. А и не се знае как ще мутира генома на вируса, може и млади и деца да започнат да го изкарват.
50
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Веднага затворете МОН и всички други държавни ясли за провинциалните хрантутници.Днес става въпрос за оцеляване на нацията, а те се чудят как да си извъртят зад ника. До вчера самоковската даскалица ми говореше за грипна ваканция.....
49
0
 
10
 
! Отговори
Абе хора преди 4 години
те американците Харвард разпуснаха, вие за едно селско училище се чудите. Вземете едно конкретно решение с план за действие и това е. Какво значи ако искаш.
48
1
 
7
 
! Отговори
...except me... преди 4 години
През 2007 имаше учителска стачка. Започнахме да учим на 5-6 ноември. Нямаше никакви проблеми за никого. Дори за първите абитуриенти, които полагаха матури. Какви нулеви години, какви 5 лева?
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега пък нулева година, ама вие съвсем превъртяхте. Месец да си седят в къщи децата - няма кво толкова да изпуснат. От матурите ще отпаднат 1-2 въпроса и.. ?
46
2
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
Принципно си прав. А матурите как ще се направят дистанционно, кандидатстудентските изпити? Няма в световен мащаб подобни изпити, освен за някой и друг сертификат. Разбира се, теоретично е възможно да измислиш такъв тип задачи, който да иска знания да бъде разгадан, но нищо не ти гарантира (дори камера), че някой до теб не ти помага. Това няма как да се случи за месец, два. Нулева година и толкоз. Няма друг начин.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става интересно за кандидатстудентите и седмокласниците. Хем завършен 1ви срок, хем сега сериозни проблеми 2рия. Би следвало годината да се повтори и да се синхронизира с ЕС и САЩ (заради студентите, които ще учат там) какво е най-добре да се измисли. Друга вариант е дистанционно обучение. Но дистанционни матури и изпити не можеш да направиш, така че- сори. Нулева година. Особено на кандидатстудентските изпити струпани по 200 души в една зала от цялата страна. Айде нЕма нужда.
44
3
 
5
 
! Отговори
Az преди 4 години
МОН да се вземе в ръце и да помогне на училищата спешно да въведат дистанционно обучение през G Suite! 21 век сме все пак! Това е адекватното решение при тази обстановка.
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а защо не наваксват пропуснатото лятото 3 месеца е ваканцията ама нали ще останат без отпуски лятото как да стане те свикнали учителите лятото по 3 месеца почивка само едни дежурства
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А В МОЛОВЕТЕ МОЖЕ.ЗАЩО НЕ ГИ ЗОТВАРЯТ ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО СЪЩО И КИНА И ТЕАТРИ .
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дали децата да отидат до класните стаи става по преценка на родителите."Този, дето измисли и постна това на саята следва на часа да бъде изхвърлен от системата! Да върви да мете улиците! Как е възможно да не може елементарна отговорност да се поеме и да не може едно елементарно решение с ясни параметри да вземе това прогнило министерство?!Цяла Европа си учи децата и студентите виртуално! Само вие, господа, живеете в 20-ти век - не, в 19-ти!
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОН ОТНОВО ИЗПЛИСКА ЛЕГЕНА СЪС СКОДОУМНА ПОСТАНОВКА - "ПОРЕШЕНИЕ НАРОДИТЕЛИТЕ"!ХОРА ЛИ СТЕ БЕ, В ТОВА МИНИСТЕРСТВО, КАКВИ СТЕ!АБЕ ВЗЕМЕТЕ НАКРАЯ ЕДНО ЯСНО И ВЯРНО РЕШЕНИЕ И ГО ОБЯВЕТЕ. ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ. ОРГАНИЗИРАЙТЕ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ - ФИНАНСИ ВИ СЕ ОТПУСКАХА КУПИЩА ЗА ТОВА. ПОКАЖЕТЕ, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ ИЛИ СИ ХОДЕТЕ НА МОМЕНТА!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В сайта на МОН пише, че е само за днес, или така става ясно от написаното
38
0
 
9
 
! Отговори
Крайно преди 4 години
неадекватно решение. Какво искат да кажат - че не вярват че коронавирус съществува ли. Сигурно тези, които са написали това решение са тези, които до вчера твърдяха, че коронавирус е обикновено грипче. Какво значи - децата не боледуват. Вижда се че се заразяват - 3 деца вече са установени. Знаят ли какви ще бъдат в бъдеще последиците от този вирус. Дали не се разболяваш от рак, както е с човешки папилома вирус? Как е възможна такава безотговорност.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението на солоМОН е просто безобразно, като това е твърде, твърде меко казано.Ето, всичко, което се случва сега доказва, че ако тук се случи нещо наистина сериозно няма държава, няма институции, няма нищо. Те съществуват и присъстват само когато трябва да папкат парички. Да усвояват по проекти и т.н. Но когато стане напечено - просто ги няма. Като плашила в полето са. Страшни отдалече за пилците, безпомощни и наведени пред всички останали. Поуката - всеки да се спасява поединично.
36
1
 
31
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
"Дали децата да отидат до класните стаи става по преценка на родителите." Хвала, калинки! Това ли успяхте само да измислите? Сериозно?