Радев казва датата на изборите до края на януари

Няма надеждна информация от правителството, рече президентът
Обновена: 6 яну 2021 12:14 | 6 яну 2021 11:53, Веселина Йорданова
72
Радев казва датата на изборите до края на януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че датата на парламентарните избори ще бъде определена с негов указ до края на януари.

Нямам постъпила надеждна информация от правителството, заяви Радев пред журналисти, който вчера се срещна с представители на здравните власти и със здравни експерти.

Още по темата
Категорично трябва да има друт тип организация за изборите в условия на пандемия, трябва да има надеждно логистично осигуряване, настоя Радев.

Той изтъкна и това, че трябва да се осигури възможност да гласуват хората, поставени под карантина в деня на вота. По думите му целта на консултациите не е датата, а начинът на провеждането на изборите, който се определя от правителството.

Премиерът Бойко Борисов пък каза на заседанието на правителството днес, че "28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява от тези, които са казали - съответно президентът Радев".

Днес държавният глава уточни, че е посочил най-ранната дата, за да има мобилизация в институциите, но до момента виждал само обещания, а не конкретни резултати.

"Трябва да имаме доверие в здравните мерки и в изборния процес, за да имаме легитимен парламент, избран с нормална избирателна активност, и да имаме устойчиво правителство", подчерта президентът.

Радев заяви още, че премиерът Бойко Борисов се е криел, докато е имало протести с искане за предсрочни избори, "за да може той да организира изборите".

"Сега говори, че някой друг искал да ги отлага, това е безочие", каза президентът.

Явно шеметните предизборни обиколки на премиера му пречат да се ориентира в същността на консултациите. Преди да говори изобщо за избори, премиерът дължи отговори за най-високата смъртност в България от ковид", каза Радев.

Президентът уточни, че консултациите му с институции и партии продължават.

В отговор на въпрос той каза, че е логично на президентските избори ДПС да подкрепи Бойко Борисов.

Избирателите на ДПС са свободни български граждани и преценяват сами, заяви президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя винаги е наопаки. Сега и на себе си.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** съвсем се оплете. 10 месеца по-късно призна, че има Ковид криза и 1 месец след като изуми всички с възможно най-ранната дата за избори. Сега се отмята и създава хаос на планираните неща.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, всичко е ясно! За такива като тоя, думите са нищо. Голяма грешка е да го слушаш, защото докато си сложи подписа под указът за изборите може да си смени мнението стотина пъти.
63
5
 
0
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
Четете конституцията:Чл. 98.Президентът на републиката:1. насрочва избори за Народно събраниеСхващате ли разликата между това, да каже нещо и да издаде указ за насрочване на избор? Сигурно е малко сложно за гербаджийските ***, но ако се постараете повече, може и да ви просветне.
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори на време точно в март и никой няма да гласува на тия *** дето изядоха парите и убиха хората с тия убийствени ваксини неви искаме никакви ваксини нито пък лекарства нито пък задължително стига с тия лъжи и измами вън от бг всички гербажии дано да горите в ада оставка ***
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали я каза вече датата бе аланкоолу? Кога най-после ще разбереш, че си избран за президент на българите? До края на мандата фигуранта ще си остане слуга на външни сили и мутренски задгранични групировки!
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали фигуранта разбира точно какви ги върши? Или каквото му пробутат хитлера и смс-а, това срича и пелтечи пред хората. Защо го избрахме този за президент? ЗАЩО?
59
1
 
7
 
! Отговори
Смахната работа преди 3 години
*** ми , дойде ми. Тука има , тука нема. И тоя иска да управлява....
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали беше 28 март, да не се извърти и този и да удължи живота на правителството на ГЕРБ?
57
1
 
10
 
! Отговори
аа преди 3 години
Първа каза дата, кто се надява, че ще хване правителството неподготвено. Сега понеже ония са ОК за датата, явно е решил да подготви нов план за дестабилизацията им и по този начин и на държавата. Готви нещо Прецедента. Комуниста си и комунист, не може да се оправи и да мисли за другите. Мисли само за неговата тайфа.
56
3
 
1
 
! Отговори
идва преди 3 години
До ЗозоБайдън така ще подгони русофилите че ще напуснат и Крим.
55
1
 
9
 
! Отговори
пфффф преди 3 години
Е че той тоя не каза ли дата вече?Или си играем на тука има тука нема, както казват братята турци - кара-кармаза.
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55: А кой е елита : Мая, Бойкиев или Решетников. Щях да забравя и Славчо виолончелистчето.
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев щял да посочи деня за изборите. То се видя, че и да сочи не може.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вгледайте се внимателно в РР, ББ, Цветанов, Доган, Нинова, Слави. Това ли е елита, който ни управлява?Това не е елит, а някаква *** пяна, която трябва да бъде отстраненаС такива управляващи няма да стигнем доникъде и това е ясно на всички
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Докога ще ставаме за смях пред цяла Европа"Докато един безкнижник се прави на държавник.Всичките му "приятели" се хилят зад гърба му и се наслаждават на сеира.Но на тях им трябва такава България - проста, бедна, съсипана, умираща, последна във всичко! А не 26-та В СВЕТА по БВП/глава от населението, с мощна индустрия и селско стопанство. Дето имаше каростроене, корабостроене, машиностроене, изкуствени рубини и лазери и селскостопанската й продукция хранеше Европа от Елба до Урал,че и по-нататък
50
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е па, нали каза, на 28 март, сега какво умува, или са му се скарали от БСП-то!
49
2
 
13
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТАЗИ СВРАКА ПАК ЩЕ КРЯКА !!!!!!!!!!!! КАКВО И ДА ИЗКРЯКА ПАК СИ Е СВРАКА !!!!!!!!!!!
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, веднъж вече я каза.Ама му насвиха сърмите.Сега чака да му спуснат дата - Путин, Нинова, Божков - КОЙ ще каже.Нашия е на каишка и слушка ли слушка.
47
4
 
18
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Безочие е да подкрепяш и вдигаш юмрук на пикаещи и блокиращи столицата шепа хора искащи оставка на правителството без никаква алтернатива ,е не му се получи и не случи да направи служебно правителство .Питам той сега ли видя кризата с пандемията ,че чака становище и документи ,или до сега се е крил под фустата на женка си .Е все сме имали президент ,но такова нищо не правещо *** не е било .Дай на самовлюбен ,самонадеян и *** човек със самочувствие власт пък му гледай сеира .РАЗЕДИНИТЕЛ.