Янев на среща с бизнеса за цените на тока, очаква анализ

Служебният премиер каза, че целта е да се облекчи ситуацията
27
Янев на среща с бизнеса за цените на тока, очаква анализ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Служебният премиер Стефан Янев се срещна с представители на работодателски организации във връзка с ръста на цените на тока за бизнеса.

"Правим тази среща превид ситуацията в момента в енергетиката, високите цени на енергията, което рефлектира най-вече в българския бизнес, частното предприемачество и особено в онези енергоемки производства, в които това се отразява в цената на крайния продукт и го прави потенциално неконкурентоспособен", посочи Янев в началото на срещата, която се провежда в сградата на Министерския съвет.

Той изрази очакване за анализ и сериозен разговор, за да се прецени какви са полезните действия.

Да се опитаме да облекчим ситуацията с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Разчитаме много на анализа на представителите на работодателските организации, така че да видим проблемите под всеки един възможен ъгъл, каза още служебният премиер:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
АБЕ , ЯНЕВ.... преди 2 години
Я , КАЖИ КОЛКО ЩЕ ПЛАЩА БЪЛГАРИЯ ЗА "ВРЕДНИ ЕМИСИИ" СЛЕД КАТО ПУСНЕТЕ ТЕЦ-МАРИЦА-2 ...С НАЙ-СКЪПИЯ ТОК...??!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 "Янев е мръсночервен комунист" Удариха българското производство, за да вкарат страната в дългосрочни икономически проблеми! Иначе много "милеят" за България! Не ги гледай, какво говорят, а какво вършат!!! Кремъл е поръчал на Радев да смачка България!
16
1
 
5
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Някой като ми каже, че трябва да направи анализ аз разбирам, че тупа топката с надежда да ми писне и да се откажа. Още повече, че при вдигането на цената на тока анализ е правен - на въздействието. Което значи, че знаят, че наложената цена на тока е социално търпима. Демек ще се потръшкаме-потръшкаме и като ни кажат: разтуряме седенката, ще подвием опашки.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е мръсночервен комунист
14
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 2 години
През 1998 година попипаха един наш "бизнесман", Чийф Егзекютив Офисър (CEO) на т.нар. Холдинг Груп, може ли да обясни какво е "холдинг" и се получи яка засечка, подобно на Васко Нубиеца, но в бизнес вариант. Та така и с останалите бизнеси, бизнесмени и бизнесуумъни. България е връо на дегенаративния бизнес.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невидимата ръка на пазара хвана за гушите българските бизнесмени и те бягат да се спасяват при държавата............................. Същите бизнесмени имат ВЕИ-та и продават ток на държавата скъпо................Ръката на държавата трябва да ги хване за гушата и българските бизнесмени да намалят цената на тока.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БеляНЕ, БеляНЕ------------------------> ТокНЕ, ТокНЕ..........................Искайте от Мария Ал. Капоне
11
0
 
7
 
! Отговори
Осем, преди 2 години
а що само пред частните ТЕЦ-ове?Нали се направи енергийна борса, нали се навъдиха енергийни търговци и оператори, нали преди това едни мушмороци внесоха, а ортаците им лобистки гласуваха "правилните" текстове и промени в ЗЕ...
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, незабавно на служебния некадърник и назначилия го национален предател!
9
1
 
7
 
! Отговори
Стратегията на Янев. преди 2 години
Много политици от партията му си направиха вецове и вятърни централи по времето когато ЕС раздаваше фондове. Сега искат да им изкупуват тока скъпо. Не и дават сметка че скъпия им ток ще убие и затвори бизнеси и заводи. От там мнофо хора остават без работа и спират да плащат данъци. Дори безработните ще искат и очакват помощи от държавата. Дори самия той ще загуби после защото консумацията на ток ще намалее. Глупава работа.
8
1
 
12
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
Хахаха след дъжд...качулка!!!! Браво на служебното хахахахаха яко "мислят" за народа или за родата хахахахаха Подкрепят ги 80% ама бивши зелени чорапи!!!!!!!!!!! Фигуранството продължава и това е целта от самото начало!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо българският бизнес не протестира пред частните тецове? Чакат от държавата да им даде евтин ток и да ги спаси от рекета на другите частници бизнесмени. АЕЦ Белене трябва да бъде 100 процента държавно и да печели за държавата, да дава ниска цена за индустрията.
6
2
 
3
 
! Отговори
очаква се преди 2 години
аналнализ
5
3
 
13
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
По новините споменаха,че за Североизточна България тока се двига 3-5 %, а то се оказа с цели 57 % увеличение. Е такова нещо не би се случи отдавна. Явно тези са по-лоши и от Бойко. Решили да унищожат БГ народ!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво говори тоя бе ?
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен некадърник си Янев. Който не знае какво да прави, почва анализи.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре си бехме при бай Тошо,всичко държавно,тока евтин,няма случай тогава да спрат тока на даден човек.Дори най-бедните ходеха на работа и държавата се грижеше за всеки.Честито ви демОкрация,бизнес и свободия.Стига сте ревали!Докато сме в ЕС,Нато и Америка с нас е свършено.Глави с мозък ли имате на раменете си или тикви?
1
10
 
15
 
! Отговори
Червен олигарх преди 2 години
Вдига цените и убива бизнеса. Типичната червена политика!