Семейства от Дупница в съревнование за най-добра коледна украса

Отличените фасади получиха награди от общината
24 дек 2021 19:12, Анисия Иванова
6

В навечерието на Рождество Христово семейства от Дупница влязоха в съревнование за най-добра украса. Отличените фасади получиха награди от общината.

За Ваня Ламбева Коледата няма да е същата без традиционните за празника украси и светлини.

"Месец и половина украсявахме дома си, но наградата след това е усмивките, лицата на хората, дечицата се радват – това е най- голямата награда за нас. Всяка година купуваме за Нова година, за Коледа, все нещо ново да има – по различно и да е по- интересно", каза Ваня Ламбева.

Голяма част от фигурите семейството е изработило ръчно.

"Моите съседи всяка година много се стараят и ние със съседите излизаме и гледаме и се любуваме на тези красоти. Това почти в града го няма", разказа Веска Георгиева.

А победител в конкурса за Коледна украса на фасада стана Емилия Кирилова.

"Вече десета година украсяваме по този начин къщата, като се опитваме всяка година да я правим по-красива и хубава. Отнема доста време, ние лично я правим за 4-5 дни, двама души я украсяваме – аз и моята сестра Емилия Кирилова. Тя е главният човек за това нещо зад мен, което се намира", каза братът на Емилия Кирилова - Георги Кирилов.

Вижте повече в репортажа на Светлин Кърпачев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: украсадупницаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито Рождество Христово! Украсата на къщата е впечатляваща, личи си че е направена от хора с добри сърца, всеки дава това, което носи в себе си! Няма как да направиш нещо красиво, ако ти самият не си такъв от вътре! Бъдете живи и здрави и продължавайте да създавате коледен дух!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са направили нещо красиво и впечатляващо.Прилича на музей.Уникално е.Зарежда с позитивна емоция и коледно настроение.БРАВО!!!
3
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пръснали са пари равно на всички пенсии за месец в Дупница. Излишно кичене. Всичката Мара втасала и за украсата се хванала. Хората стоят на студено и нямат пари за лекарства. Тези копират американците... Кога ще ги стигнат? Точно никога. Всичко е прах в очите на слепите. Заблуда колко са щастливи. Кой ще им плати тока? Започват да приличат на хората от гетото, които се надпреварват кой колко кючекини може да покани на сватбата. Три дена яли, пили и веселили, а накрая се избили.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдни вечер! Бог да благослови Вас, дома Ви и всички, които живеят в него и в сърцата Ви! Амин!
1
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е нужно чак толкова да се поамериканчваме.