Румен Радев: Навлизаме в новата 2022 година с вяра в силите ни!

Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело
Обновена: 1 яну 2022 00:13 | 1 яну 2022 00:13, Александър Попов
782
Румен Радев: Навлизаме в новата 2022 година с вяра в силите ни!
Снимка: БГНЕС

Заедно с целия свят, ние, българите, си пожелаваме тя да е по-здрава и благополучна от тази, която изпращаме. През изминалата година се преситихме на политически противоборства. Видяхме работата на 4 парламента и 4 правителства. Много пъти гласувахме, днес е време да празнуваме, заяви президентът Румен Радев в своето Новогодишно обръщение.

Да се поздравим с това, че с общите ни усилия България стъпи на нов, оздравителен път. Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж.

Не само като избиратели, но най-вече като хора, които всеки ден с постъпките си градим своя живот и този на Родината. Обществото ни се променя, когато всеки от нас осъзнава човешката си отговорност, когато всички ние облагородим отношението си един към друг.

Докато наливаме чашите, нека не забравяме онези, които имат нужда от нашата подкрепа: самотните, слабите, бедните, приятелите и познатите, които преминават физически и духовни изпитания. Вниманието към ближния е най-запомнящият се подарък, който можем да направим на самите себе си.

В този празничен момент благодаря на всички военнослужещи, полицаи, пожарникари, дежурни в различни служби, които изпълняват служебния си дълг, за да можем да празнуваме. На всички медици, които самоотвержено се борят за живота и здравето ни в тези трудни времена.

Благодаря на всички, които през изминалата година с труда си градиха България. На онези, които с честно слово и кураж отстояваха истината и се бореха за справедливост.

През 2021 г. надмогнахме чувството за предопределеност. Бракувахме много митове и заблуди.

Но пред нас остават още много предизвикателства. Не само трябва да се справим със здравната и енергийна кризи и техните социални и икономически последствия, но и да вземем важни решения, да предприемем смели и дълго отлагани реформи, които да ни изведат по пътя на ускореното развитие.

За да заемем своето достойно място в европейското семейство, което ни се полага. Да се гордеем с постиженията на нашето образование, наука и култура, с икономическите и технологичните си успехи.

Светът около нас се развива с немислими до скоро темпове. България може и заслужава да бъде част от този процес. Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело, да искаме повече.

Навлизаме в новата 2022 година с вяра в силите ни, с убеденост, че нашият разум, нашият морал, нашите усилия час по час променят живота ни. Хиляди българи постигат чудеса с таланта и усърдието си. Мнозина го правят далеч от Родината, но вярвам – винаги с мисъл за нея. Убеден съм, че в идните години този огромен потенциал ще преобрази България.

Бъдете здрави и нека Новата година донесе радост и благоденствие в домовете ви!

Да ни е честита Новата 2022 година!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
623
0
 
4
 
! Отговори
време за бягане преди 2 години
Ми те носеха ковчези по улиците и предупреждаваха хората, ама някои си мислеха че не се отнася за тях.
622
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те този ще оправи пенсионната система- за 1 година ще измрем от глад и болести и на втората ще има пари за високи пенсии
621
0
 
10
 
! Отговори
мдаааа преди 2 години
да ви са честити новите цени на всичко. Каква ли ще е радевата зима до края....
620
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МУН***ЧО ако му спрете надписите, които чете или му прекъснете рецитала с някоя реплика напреки, след това един час няма да може да навърже едно смислено изречение. Според мен, той е закономерния избор на българина и аз очаквах за президент да бъде избран точно такъв ***, в който масовия гласоподавател вижда себе си - продажен, видимо неинтелигентен, злобен, бездарен, с неизкореним фетиш към евреи от Русия. А аз по време на речта му се освежавах в тоалетната.
619
0
 
3
 
! Отговори
Кеш пара преди 2 години
Европейската комисия реши ,че ядрената енергия е зелена .Инсталирайте реакторите купени за Белене в Козлудуй .Белене е блато на глинести почви и е близо до Крим и при война е опасна зона за развалени ракети.Козлудуй сега печели по 3 милярда на година с новите реактори ще прави по 5-6 милярда на година -действайте.
618
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Смоттаняк! Баси и смешната реч! Европ. Семейство..... за чий ууййй ми е да съм там? Да ми тровят и ръсят ли? Не мерси. И тоа льольо дал да ни ръсят на връх Коледа ,но БОГ гледа !
617
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предател излезе самальотчика
616
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството че пак са ни разделили на зони на влияние и ние пак сме към "съвеЦката".
615
1
 
23
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
ТОПЛО, ТОК, ТЕЛЕФОН, ТВ, ВОДА, ХРАНА, ЛЕКАРСТВА....1000 ЛЕВА, А ВЗЕМАМ 420 ПЕНСИЯ? ПРОМЯНАТА НЯМА ДА НИ ОСТАВИ ЖИВИ. ОМИКРОНА ОТДЕЛНО.
614
1
 
23
 
! Отговори
т преди 2 години
поредния слаб президент с партийна, предизбора реч за Нова Година!
613
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този, щом докара нещата до мечти и надежди, работата ствсем е баталясала. Както се знае надеждата умира последна!
612
4
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ Е СВЪРХ ДОЛЕН НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК ФАЛШИФИЦИРАЛ ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ ЗАЕДНО СЪС СЪУЧАСТНИКА СИ ВАСИЛ БОЖКОВ И СОБСТВЕНИКА НА СИЕЛА НОРМА ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ!
611
2
 
14
 
! Отговори
К.Кънев преди 2 години
Прав е този на снимката : имаме си високи амбиции - Президентството като институция е напълно ИЗЛИШНА за такава малка държава като нашата; мечтаем си смело -мислехме, че да бъдем президентска република ще е " щастие " за нас ,но бившият и сегашен с из мама утвърден такъв ДОКАЗА , че НЯМАМЕ нужда нито от президент,нито от госпожата до него! Ха дано се утвърдим най-сетне като "чиста и свята " република с партийно упра вление,но не като сегашните " орел,рак и щука " !!! Ха дано,ама -надали!
610
5
 
13
 
! Отговори
една преди 2 години
Някой писа, че словото му било изпълнено с оптимизъм. Аз чух само банализми този път и абсолютно нищо успокоително.Българските президенти досега бяха винги възможно най-неподходящите хора. При него за първи път изникна надежда, че нещо се променя към по-добро...до тази есен, когато много ясно даде знак, че ни закопа още повече. На изборите нямаше алтернатива за президент - който и да изберше, все лошо.
609
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влизаме с 4 милиарда лева дифицит. ПП Продължаваме Поскъпването опукаха 9 милиарда лева за нула време.
608
2
 
21
 
! Отговори
Не знам преди 2 години
...за "герберастките" тролчета, но знам за *** ските такива! Дали Борисов е отишъл "някъде" ще го разберат, нека платят поне две зимни сметки за ток и парно, и да оцелеят зимата! Борисов ще ви гледа сеира до април месец . Дотогава Кирчо още ще му се изкриви устата от сервилни усмивки, Кокорчо ще се взира в нашето "светло" бъдеще, а Алкохоликът току виж, извадил някакви "доказателства"! Ама вие, наблягайте на лицевите опори!
607
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха герберските тролчета яко са закъсали щом и по празниците работят. Още не са разбрали, че джипката и героя от Банкя са в дерето.Това е най-успешната година за БГ народ.
606
3
 
23
 
! Отговори
Нагъл тип преди 2 години
Каквото и да се пише и говори, този зелен кърлеж си мисли, че с миро го пръскат!
605
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше гневни постове срещу Плевналиев, Първанов, но...и най-гневните думи са недостатъчни за този недодялан лицемер.
604
1
 
18
 
! Отговори
Показуха преди 2 години
Абсурдна комбинация на парадно облечените войници и народната музика. Това пиарката Деса ли го измисли?