Нинова: Ще има ред и правила за колекторските фирми

"Целта ни е държавата да защити домакинствата от произвол"
33
Нинова: Ще има ред и правила за колекторските фирми
Снимка: БГНЕС

Ще бъдат изработени ред и правила, свързани с колекторските фирми.

След тежките кризи, които настъпиха в България, социална, икономическа, повишаване на цените, енергийна, хората са подложени на психологически и физически натиск за събирания на вземания, целта ни е държавата да защити домакинствата от произвол на колекторските фирми, заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Тя е поискала от коалиционните партньори да задействат клауза, която изисква свикване на експертен съвет за създаване на общ законопроект.

"Всяка от партиите в коалицията излъчи представители, днес е нашата първа среща и започваме да работим подготовка на ред и правила, по които да се вземат тези вземания. Да се сложи край на тормоза над хората“, подчерта Нинова.

Тя добави, че в България има регистрирани 17 колекторски фирми, но е крайно неуреден начинът на събиране на вземанията, предаде БГНЕС.

Затова ще предложим да се въведат правила за събиране на тези вземания. Няма уредена процедура за информираност, за да може длъжникът да реагира, има натоварване на вземането с допълнителни суми. Да не се слагат публични обяви пред жилищата на хората, а да се търсят лично те, а не по никое време да идват някакви хора, които не се легитимират кои са, започват да заплашват. На вниманието ни са всички тези проблеми. Има политически воля“, категорична е Нинова.

Увеличението на цените на мобилните услуги е спряно, заяви още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
ДЛЪЖНИЦИ ТЕ ВЕЧЕ ИЗМРЯХА..... ИЛИ ИЗБЕГАХА У ЧУЖБИНА!!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
"празните приказки" - - - МАЙ СА НАГ-жа ЛЪЖА..... ХАХАХААА...
28
1
 
2
 
! Отговори
Bg преди 2 години
Май най добрия политик е тази жена .Други всички говорят само празни приказки .
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социализмът създаде 9 милиона българи, а капитализмът унищожи 2,5 милиона българи. Капитализмът много ни отне.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека Виваком, Теленор, Аедно и всички кожодери да водят дела срещу длъжниците си. Не да продават дългове на мутрите. Мутри винаги ще има, ако Вивако, Теленор, Аедно, банки им дават храна и ги отглеждат като ***. Тези изнудвачи се рекламират в телевизиите като много добри, а дават храна на мутрите и не си цапат ръцете. Нека да ги видим как само ще си събират дълговете, без мутрите им. Те създават колекторските фирми, които да вършат тяхната *** работа.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капитализмът много ни отне и 2,5 милиона българи изчезнаха в трудовите концентрационни лагери на фашисткия Запад.
24
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Нинова,зарежи вече грижите за партията - виждаш прекрасно,че и последното място в изборите ти носи големи девиденти - кога преди имаше тази възможност ?! На,сега си вече министър -хееее ,голямо нещо и успя да набуташ един билюк *** във всички сфери на управлението ?!Такива уродливи неща могат да станат само в една държава с пълна дикта тура !
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧСИ кога? Изселиха над 5 милиона българи с децата им.
22
1
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
У наше селу бяаа дошли преди 3годин адни дъ заплашват наш Йовчо та ги гонийми с камъни и сопе ,и ги фанайми и бая лобут ядоаа ! После съ оказа ,че били от няква колекторска фирма ! Повеке никой не доде. От у селу сичко е алкаш,диву и луду за връзвъне !
21
0
 
6
 
! Отговори
НОВИЯТ СТАР МОРАЛ преди 2 години
26 ДЕПУТАТИ- 4 МИНИСТЕРСТВА- КОРУПЦИЯ ТА ДРЪНКА!
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Нинова. Сериозно заработи тази жена.
19
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
изобщо не трябва да има колекторски фирми българинът не знае мярката нанищо ако някои има да дава викаш го в съда и там се разбирате сега е 21 век
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото оправиха пенсиите, толкова и сега ще оправят колектори те, всички пенсионери са излъгани с пенсиите, на всички са намалени въпреки клетвите на Асен Василев, Нинова и министъра Гьоков, лъжци
17
1
 
12
 
! Отговори
You преди 2 години
Нинова какво стана със забраната за увеличаване таксите на мобилните оператори? Нали нямаше да има. Май много не те бръснат за слива както виждам. А1 и Виваком вече с нови такси
16
1
 
4
 
! Отговори
Крушовица преди 2 години
Браво,селската!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрите фирми за битови услуги дават длъжниците си на лошите колекторски фирми. Трябва да се забрани продажбата на дълг. Всеки доставчик на битови услуги като телефон, ток, вода да води той дела и да съди длъжниците си. Не да пуска само реклами по телевизията за милиони левове и да продава дълг на мутрите.
14
1
 
11
 
! Отговори
Ми то в много просто преди 2 години
Забранете изкуването или прехвърлянето на дългове на други фирми.Като фирмата има толкова мног длъжници, нека тя да си бере гайлето. Длъжниците и са от кофти услуги, от неясни условия, от дебели цени. Все пак това са си нейни клиенти.Ако толкова искат други фирми да се занимават с дълговете - нека тази друга фирма да купи цялата фирма. Барабар с активите и пасивите....
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези фирми трябва да бъдат забранени със закон.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите трябва да са добре избръснати и парфюмирани и бухалките да са лъснати и почистени от вчерашна кръв.
11
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Дрън, дрън та пляс.... Тока и парното оправете и ковида, че ще ви се види тясна София. Колекторските фирми най-напред тръгнали да оправят?!?