Пламен Димитров: Годината ще бъде по-инфлационна от миналата

Цените на енергоносителите няма да се успокоят поне през полугодието
Обновена: 8 яну 2022 22:31 | 8 яну 2022 22:30, Веселина Йорданова
56

Очакванията на лидера на КНСБ Пламен Димитров са тази година да бъде по-добра, но инфлацията може да стопи заплатите и парите на пенсионерите.

"Винаги започваме всяка година с очакването да бъде по-добра. Аз съм сигурен, че ще бъде по-инфлационна от миналата. По мои сметки ще се приближим до осем и половина, може и 9% инфлация. Това е средната инфлация, която знаем, че на "малката кошница" на потребление е поне двойна. Аз очаквам това да продължи като темп заради цените на енергоносителите, които няма да се успокоят, както каза Еврокомисията", коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров в "Опорни хора".

"Няма да се успокоят през цялото първо полугодие, пък може и да отидат и към второто. Това ще диктува по-високи ръстове на промишленото производство и от там по цялата верига", поясни президентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че в понеделник ще проведат среща с финансовия министър и една от темите ще бъде бюджетът и свързаните с него параметри.

"Аз се надявам минималната заплата да е поне 750 лв. Най-компромисният вариант е поне да следва ръстът на доходите от миналата година, което е издържано икономически", обясни президентът на КНСБ.

Димитров добави, че увеличението на минималната заплата е социално задължително заради инфлацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: КНСБПламен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Според моите сметки пък, инфлацията ще по-малка от тази през 2021 г. Цените на почти всичко се увеличиха през м. г. Сега ще ги последват и пенсиите, заплатите и доходите. После пък и банките ще започнат най-накрая да увеличават лихвите за депозитите. А и страната ще трябва да покрива изискванията за членство в еврозоната.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията е световна, Бг е само капка в морето.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пачо, за да се стигне до тази ситуация много помогнахте вие с Манолов от Подкрепа. И двамата тичахте като покорни палета след Боко Пожарникаря от Банкя. Спечелихте си ненавистта на хората и рядко ще се намерят такива, които да тръгнат на протест след вас.Вие сте от рептилиите на хунтата на Боце.
29
0
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
За да дразните хората ли показвате дежурния алабалист?Питайте го колко стачки на ряботещи в браншови организации е инициирал, да видим как мълчи като риба.
28
1
 
8
 
! Отговори
Дянков преди 2 години
Инфлация ще има докато правителството харчи парите ни за глупости и задушава бизнеса!
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Привет на всички хури и клатикури.
26
1
 
14
 
! Отговори
овн преди 2 години
Нещо за имотите няма ли да се изкаже някой....с колко % ще се вдигат?
25
0
 
17
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
А вие от профсъюзи/синдикати само си чешете езиците и харчите парите ни !!!Къде са ви действията,къде са ви протестите,само констатирате !!!АЛАБАЛИСТИКА!!!
24
1
 
10
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Не на 2 а на 22 места ше работя . Аз нямам нужда от сън нито от личен живот а денонощието не е 24 часа а 244 часа . От такива робски глу-паци като теб България е на тоя хал . Ти не в ЕС Еми и в марсиански съюз да си главата пак ще ти бъде навряна в гъ-:за и няма да искаш да си е изкараш. ***
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго не се очаква от марионетките на Фигуранта...
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи заради тоя zero tolerance преди два месеца сметката ми за газ беше 130лв, миналия беше 260лв а вчера ми дойде 390. А от 1ви януари казаха че скача с още 30%
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим кое по бързо ще стопи българите - ИНФЛАЦИЯТА, ЗДРАВНАТА СИСТЕМА, ВИРУСА ИЛИ ТЕРМИНАЛ ОТ ЛЕТИЩЕ!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минималната работна заплата в България трябва да е 3000 лв колкото е и в ЕС (1500?) а СРЗ около 7000 - 8000 лв колкото е и в ЕС ( 3500-4000?).. този агент на КРИБ АИКБ БСК и ДС от КНСБ наричащ себе си синдикалист работи за мутрите робовладелци и твърденията му за 750 на фона на всичката тая хипер инфлация и цени 1 към 1 равни с тези на ЕС го доказват
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въййййй батееее ми то само тока и нафтата за колата 750 лв
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви са тия жалки 750 лв Мин.раб.заплата ?? В ЕС в който сме от 15 години колко е минималната работна заплата ??? Колко е? Питайте го тоя цъ-рвул от КНСБ
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не трябва ли да е при кантаржиев той беше *** а сега си дава мнението
16
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Нали искате евроинтеграция бе, црв'ули неграмотни?! Какво рИвете сега?!
15
1
 
13
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Затова си имаме Кирчо! Той мисли за нас!
14
2
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Само такива новини искам да слушам и да чета :))) Все пак "Промяната" трябва да се усети от всички, дето хвърляха за 50 лева на ден хранителни продукти :)))
13
1
 
12
 
! Отговори
Димитър Попов преди 2 години
За Бога братя, купувайте дигитални имоти и шиткоини! Също така инвестирайте в дигитални компири и дигитална сланина. Всички ще седим и пръдим и ще бъдем мЕлЕонери, никой няма да бачка. ОК!