Ще рекламираме българския туризъм чрез чуждестранни медии

Проданов: Туристите се притесняват от военните действия до страната ни
11 мар 2022 12:52, Анисия Иванова
23
Ще рекламираме българския туризъм чрез чуждестранни медии
Снимка: МТ

България ще рекламира туризма си чрез чуждестранни медии и социалните мрежи. Министърът на туризма Христо Проданов заяви, че предстои промяна в позиционирането на дестинация България чрез маркетингови и рекламни стратегии, като ще се заложи на тясно таргетиране. По думите му министерството е изпратило искане за оферти за одит на дестинацията от международни компании, които имат офиси в почти цяла Европа и е в процес на разглеждане на получените оферти.

Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители  на Германо-Българската индустриално-търговска камара, съобщиха от Министерството.

"Бюджетът на министерството беше приет преди около седмица и ние разбираме, че няма време да бъдат организирани нови обществени поръчки. Поради тази причина намерихме начин как да рекламираме прозрачно и ефективно дестинация България чрез закупуване на рекламно време в чуждестранни телевизии, за да успеем да се справим за летния сезон“, уточни министърът.

И допълни, че в момента се търси начин как това да се направи и в социалните мрежи. „Въпреки, че бюджетът ни не е голям, аз съм сигурен, че ако се използват правилните маркетинг и комуникационни канали, ще се справим много по-добре от миналите години", бе категоричен министър Проданов. 

Представителите на бранша споделиха, че туристите се притесняват от военните действия между Русия и Украйна, както и че това може да се отрази на положителния имидж на страната ни като безопасно място за почивка.

Министър Проданов пое ангажимент да работи за подобряване имиджа на страната ни, за да може туристите да са спокойни и сигурни по време на престоя си в България. Той обясни, че в момента са започнали срещи с посланиците на Сърбия и Румъния, като предстоят разговори и с посланика на Великобритания и други европейски държави с цел увеличаване на туристопотока към България.

Според представителите на бизнеса страната ни има голям потенциал за развитие на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции.

Бе обсъдена и темата за евентуално увеличение на цените на самолетните билети за вътрешните полети в Европейския съюз, което несъмнено би дало отражение и върху туристическия сектор у нас. На срещата присъстваха председателят на Комисията по туризъм в НС Илин Димитров, както и представители на „Луфтханза“, „Софткънект“, Black See Allinace и туристическия бранш.
.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на болно кире до къде на докара да сме враг на Русия... за няколко месеца срина държавата
19
0
 
2
 
! Отговори
ДА, И .... преди 2 години
...и в рекламните брошури не забравяйте да сложите списъка с бомбоубежищата. Безрдоните ръководители на ПРОМЯНАТА точно за един ден изпратиха всички наши туристи в Анталия, където ръководител на свтелинни години от тях, каза: Ние сме приятели и с двете страни и организира среща с цел помирение. Джуджетата Киров, Василев и Лорер, ака Паси, оголиха България до дупка, но са в синергията на цивилизационния ни избор.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
важното е да се завъртят едни пари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елате в БГ да ви избомбят с ЕРПГ.Тук ще намерите утеха за хилядолетие напред.Отговорнаста не е солидарна а лична.Вземете с вас и повече пари защото и тук погребенията не са безплатни а крематориумите имате работа за месеци напред.И тук корупцията дава предимство,дори и да не сте жив.Туризъм(!!!,)какво беше това?
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който е работил в сферата знае, че от руските туристи по-смотани няма.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв български туризъм ? Нали всичко построено е построено от вишисти а не от майстори ? Никой не иска смотана страна .
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще идват бедни европейци на олинклузив и сцялно слаби щото ще им е по евтино да ги издържат тук по хотелите . Направихте *** нашето море сега се чудите ко да прайте .
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
rusnacite e mnogo veroiatno da sa pusnali usa virusite ot usa laboratorys v ua, za da gi razmnojavat ukrainskite bejanci v sasednite i priemnite darjavi ukrainski bejanci i preselnici. taka mojem da si obiasnim lesno spokoistvieto, tarpenieto, kuraja na ruskia dobre izoliran ot usa virusi sankcioniran ujkim narod i lesnoto izostaviane na ruska boina tehnika v boksiorskite race na umnite bratia klichko, poneje usa biologichni orajia po-barza, polezna, eftina rabota ste svarshat za rusia.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
rusnaci moje da pusnat priatelski usa virusi ot usa laboratorii na na toto v ua za testovo masovo razmnojenie v kiev i drugite ukrainski gradove, sela?! taka usa virusi ste trenirat biologichna ustoichost na klimatichnite izmenenia pri raznoobrazni geografski gazovi uslovia, a ot ukraina ste sa po-lesni dostavkite na usa virusi za uk, usa, eu moje bi?! pri visoki ceni na samoletni goriva i niski ceni na trudovi ostblok zaplati, bi bilo genialna idea za mirno savmestno sastestvuvane na zemiata?
11
0
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Не знаеш колко си прав.Найстина в момента има предлагане ,но никой не копува за на зелено забрави.Пари кеш е по добре отколкото в тази криза всичко в панелка и ипотека.Копуват само хора с много много пари крадени с цел да го препродад след време.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туристите ако отидат в Дубай ще им излезе много по евтино от мизерната България
9
0
 
5
 
! Отговори
Кавала преди 2 години
КъФ туризМ претоплени манджи,огретени от стара гарнитура,крем супи от по стара гарнитура.Стара скара нова кавърма.Места за паркиране йок.Тръбите от канализацията заустени на 50 метра на вътре в морето.Защо да си причинявам това.Преди 20,30 години беше хубаво Да,но сега не благодаря. Бетон като в Младост и Люлин.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имам си ап в бяла с басейн на главната. имам си безлюден плаж на 3 км прав участък без тарикати концесионери които да ми държат сметка къде сядам (на централния плаж ми правеха). паркирам точно на пясъка, повтарям - ТОЧНО НА ПЯСЪКА. храната си я купувам от магазина който е точно до мен (т маркет) и има не само храна, а всичко. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПЯ НА БЕТОНОМОРИЕТО
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имам си ап в бяла с басейн. имам си безлюден плаж на 3 км прав участък без таритаки. храната си я купувам от магазина който е точно до мен. НИКОГА ПАК НЯМА ДА СТЪПЯ НА БЕТОНОМОРИЕТО
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Министър Проданов пое ангажимент да работи за подобряване имиджа на страната ни, за да може туристите да са спокойни и сигурни по време на престоя си в България.' ---- А ЗА БЪЛГАРИТЕ НЕЩО?? ИЛИ ТЕ ЗНАЯТ ТВЪРДЕ МНОГО ИСТИНИ ЗА РОДНИТЕ КРЪЧМАРИ
5
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 години
Значи чужденци ще ползват нашите балнео и спа хотели, а ние българите не можем да си ги позволим???!!! 300 лева е една нощувка за двама възрастни и едно дете!!!! Защо ние да не почиваме, а чужденците??? Ние да нямаме пари за стоматолог, почивка и т.н.в собсвената си държава????
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оная как и беше името нали ни рекламира в САЩ... Байдан няма ли да идва на почивка в България?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли, защо от 24.02.2022г. от както започна войната в Украйна до днес няма нито една статия за имотите в София, дали има голямо търсене ХА ХА ХА, преди това се публикуваха по 3 статии на ден. Нали най сигурната инвестиция е била в имоти ХА ХА ХА, питайте Украинците. И не си мислете, че война няма да има в България вовеки. Блажени са слепите.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да рекламирате и каквото и да правите никой няма да дойде в гетото на света България
1
4
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Предполагам ще е силен сезон , успех