Лесопарк "Росенец" отива в прокуратурата

Това обявиха след проверката на ГДНП
Обновена: 4 апр 2022 12:42 | 4 апр 2022 12:42, Росен Стойчев
9
Лесопарк "Росенец" отива в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Отдел "Икономическа полиция" в ГДНП е приключил проверката за лесопарк "Росенец". Мнението на разследващите, е че има данни за извършено престъпление по чл. 314 от НК - внесени неверни обстоятелства или изявления в официален документ.

ГДНП изпраща материалите от проверка за лесопарк "Росенец" на прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство по член от Наказателния кодекс, отнасящ се за умишлено нанесени неверни обстоятелства.

Проверката е започнала през есента на 2021 г. по сигнал за извършени закононарушения при изграждането на кейова стена в лесопарк "Росенец". В него е посочено също, че на 2 септември 2016 г. първоначално е заличено пристанището - имот с идеални части, а на 24 февруари 2020 г. е нанесено в кадастъра като пристанище с нова, по-голяма квадратура от 5 838 кв. м.

Още по темата

След изискани документи от редица институции, включително и снимков материал, е установено, че към 2016 г. хидротехническото съоръжение е било с площ от 1 029 кв. м, а през 2020 г. на негово място е нанесен нов имот с площ от 5 838 кв. м, с начин на трайно ползване за пристанище с размери и подробно описание в констативен нотариален акт от 18 март 2020 г.

При съпоставка на данните, е изяснено, че този документ е съставен на база на изготвено експертно конструктивно становище-обследване и анализ на съществуващите строителни конструкции - брегоукрепителни конструкции и защитни съоръжения и оборудване. На това основание на тях са очертавани границите и дължината на съоръжението. Това дава основание на разследващите да заключат, че в официален документ - констативен нотариален акт от 18 март 2020 г., умишлено са нанесени неверни обстоятелства на база конструктивното становище, изготвено от 53-годишен инженер от Бургас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Няааама проблеми! След предаването на съответната сума, всичко ще е точно за следващите 30 години. Държава създадена да обслужва тарикатлъка по ценоразпис. Уфсете пасат и носатт. Нищо различно от последните 30 години!
4
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
тия от ДПС са толкова прости, че чак и документите не са оправили като хората. Сигурно са си мислели че вовеки веков ще правят квото си искат в България. Жална им майка
3
0
 
1
 
! Отговори
Камила под камила преди 2 години
Когато планината не отиде при Мохамед, Мохамед отива при планината.
2
2
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Фадромите да си свършат работата ,защото каскета пази доган !!!
1
0
 
12
 
! Отговори
перко преди 2 години
А БУДЖАКА КОГА??? ?