60 милиона лева за обръча на Масларова

Колосални суми за поръчки потъвали в семейни фирми
23 сеп 2009 07:48,
158
60 милиона лева за обръча на Масларова
Снимка: БГНЕС

Почти 60 млн. лв. е гушнал от обществени поръчки обръчът от фирми, с който се свързва бившата социална министърка Емилия Масларова, установи проучване на вестник "Монитор".

Колосалните суми започват да влизат първо в касата на дружеството "Лена", което до неотдавна ръководеше съпругът на соцдепутатката Антон Масларов.

По времето, когато социалистката оглавяваше социалното ведомство, фирмата прибира над 8,96 млн. лв. с ДДС от държавата, показа справка в архивите на Агенцията по обществените поръчки.

Сред апетитните сделки, повечето от които спечелени без дори да е направено предвиденото в закона обявление, са доставки на стотици тонове гориво на стойност над 1,3 млн. лв.

Те били предназначени за социален дом в Стара Загора, за община Мъглиж и за ТЕЦ "Марица-изток 2".

Ремонтите в централата отново отиват при съпруга на ексминистърката.

Той печели почти 4,7 милиона за преустройство на битова сграда към въглищното стопанство.

Любопитство буди сумата от 2,87 млн. лв., която е потънала за ремонта на столовата в почивната база на "Мини Марица-изток" в Раднево.

Няколко месеца след като през 2007 г. в парламента избухна скандал с фирмата на Масларов, той се оттегли от нея.

Още по темата

Половинката на депутатката направи това, когато в началото на 2008 година лъсна истината за възскъпия ремонт на бившата работническа поликлиника в Стара Загора, който ужили хазната с 22,5 млн. лв.

Само преди месец излезе и друга далавера, след като стана ясно, че бившата соцминистърка е платила 19 млн. лв. за довършителни ремонти по Центъра за социално обслужване в Стара Загора.

Ревизиите във ведомството й показаха, че квадратен метър ремонт излязъл 2470 лв.

Освен това Масларова поръчала информационни табели за сградата, които излезли на данъкоплатеца 35 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
31
 
! Отговори
Ahmed преди 14 години
ey kiv bese tozi praznik be?? nezavisimost ot kogo?? gleadm veliko tirnovo i sofia praznuvaha,,,, kvi sa tiya praznenestvo po tva vreme???? znaete ce nie imame RAMAZAN BAYRAM ta zatova li izmislihte nesto i vie sakin kususr da ne stanete ,,, misemorki,,,,
137
0
 
31
 
! Отговори
YOYO преди 14 години
mAXNETE TAZI *** DA NE IA GLEDAME, MALKO LI IA GLEDAXME DOKATO NI OBIRA A I SEGA ,SAMO SMURT NA TAKIVA .
136
0
 
31
 
! Отговори
varenia преди 14 години
Dobre KOGA SHTE POCHNAT DELOTO SRESHTU TAQ GADNA PACHA, SUS SVIRKADJIISKA USTA, NENAQALA SE KOMUNISTICHESKA KUCHKA??? A BABA MI EDVAM SI PLASHTA LEKARSTVATA MAAAAA......AKO Q VIDA NA ULICATA SHTE Q LINCHUVAM S KAMANI, OBESHTAVAM!
135
0
 
31
 
! Отговори
Ваньо преди 14 години
Тази в затвор в Сибир.
134
0
 
31
 
! Отговори
рори преди 14 години
продължение на 133 отговаря коня "А да си видял някъде да пише за лъв?"...
133
0
 
31
 
! Отговори
рори преди 14 години
имаше един стар хубав виц:Лъвъти конят - съседи. Лъвът всеки ден крадие и влачи в къщи.Конят го гледа и си мисли "кради, кради, те ще те хванат".Един ден идва полиция и арестува лъва, но след три часа той се прибира. Рекъл си коня "щом е само за три часа я и аз да крада".Речено сторено, но един ден го арестували и излежал 20 години.Прибрал се и пита коня "Абе комши, ти краде 3 часа лежа, аз крадох 20 години лежах.Що така?" Показал му лъвът една книга и пита: "Какво пише тук?" "Закон"-отговаря
132
0
 
31
 
! Отговори
Gonzo преди 14 години
Sho ne zaseche motora na Lischkov , tazi pachada ja zakopame pri Rizia
131
0
 
31
 
! Отговори
ОХ преди 14 години
Ох, на батко устичкатаааа.
130
0
 
31
 
! Отговори
коко преди 14 години
Не се косете ,промени няма да има.Било каквото било ,отсега нататък пак същото.Само приказките много и цвета на боята друг.Какво да се прави,властта е сладко нещо.А и всички управляващи ,стари и нови,*** в едно гърне...
129
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз ще помогна за банкета :) :)
128
0
 
31
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Набутайте в затвора тая дърта майря и другите ще се кротнат.Сега на всички други ще им лъснат бакиите.В затвора всички крадливи и продажни ***!
127
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С КАКВО Е ПО РАЗЛИЧНА ТАЗИ ОТ ВАНКО 1 !!!ДА И СЕ ОТНЕМЕ ВСИЧКО ДОРИ И НА ДЕЦАТА
126
0
 
31
 
! Отговори
bigiadri преди 14 години
Няма по-нагла от тази измислена госпожа! Ще дам банкет ако я вкарат в затвора! Честно! :)
125
0
 
31
 
! Отговори
dr. Red преди 14 години
Мда! Отново Масларова в топ класацията на най-крадливите министри! Но вече взе да ми омръзва - непрекъснато ни заливат с информация колко продажни са били бившите, а няма едно заведено дело против тях! Или против Масларова! В един перфектен свят савайки сутрин бих искал да прочета за поредния министър влязал на топло с непозната по нашите земи присъда от 150 г. Бих искал да прочета за анти кризисни мерки предприети от новото правителство и увеличили месечния ми доход с 95%. Неща повечебезвремие!
124
0
 
31
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Не съм фенка на БСП ама да не стане като самолетите на сегашния транспортен министър. Първо тръбиха че ще развалят договорите сега няма да ги развалят. Тръбиха че ще съдят предишния министър сега май няма нарушения. Хайде гербаджии да се разберат какви глупости ще вършат и тогава да казват че му писна на народа от тъпотии
123
0
 
31
 
! Отговори
Dino преди 14 години
Надвзетите пари,да се върнат с лихвите!Пълен запор на банковите сметки!Публичен съдебен процес!Това са нашите искания,господа управляващи!
122
0
 
31
 
! Отговори
Chavdar преди 14 години
maik`ti da *** BUKLUK..kamak sqnka da ti pazi,sin da imash zet da ti dovede! maik`ti da *** BUKLUKA MASLEN! konfiskaciq i buplichen razstrel!
121
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колкото мургина са я вкарали в затвора, толкоз и тая ще я вкарат... Предпочитам да ги вкарат в затвора , а след това да се гърми
120
0
 
31
 
! Отговори
Burgas преди 14 години
както по долу: на разтрел
119
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе чета и не мога да повярвам на очите си вие толко ли сте *** или аз греша бат Бойко щял да вкара този в затвора или онзи,ПОЯСНЯВАМ ЗА ГЛУПАЦИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА А Г-Н БОРИСОВ Е НЕИН ПРЕМИЕР А НЕ ДИКТАТОР ИМАМЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КОРУМПИРАН СЪД И ПРОКУРАТУРА А НЕ ДИКТАТУРА НА КОЙТО НЕ МУ ИЗНАСЯ ДА ХОДИ В КУБА,ВЕНЕЦУЕЛА И ТЕМ ПОДОБНИ ДИКТАТОРСКИ ДЪРЖАВИ