Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС

Плевнелиев настоя, че не зависи от Станишев, Доган, Борисов и Цветанов
Обновена: 15 юни 2013 13:06 | 14 юни 2013 22:00,
355
Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС
Снимка: БТА

Днес снех политическото си доверие от премиера Пламен Орешарски и от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ по повод назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Загубих всякакви илюзии, чувствам се измамен и омерзен. Това е арогантна демонстрация на задкулисието, за което гражданите демонстрираха, че е крайно време да се отървем. На нацията беше направена ярка демонстрация за политика на сделки", подчерта президентът.

По думите му това назначение е символ на един порочен модел, който отдавна трябва да е отишъл в миналото.

Още по темата
"Виждаме, че един човек който е свързан с частни медийни и финансови структури му се дава на тепсия целия сектор "Сигурност", добави Плевнелиев.

Президентът подчерта, че назначението на Пеевски по никакъв начин не е съгласувано с него.

"Така, както не завися от Станишев и Доган, така не завися от Борисов и Цветанов", настоя той.

"Няма да оттегля цялостно своята подкрепа – ще гледам оттук нататък под лупата всеки проект, всяка идея, добрите ще бъдат подкрепени", обяви Плевнелиев, след като следобед каза в Президенството, че доверието му в управляващите се е изчерпало.

"Днес снех в политически аспект доверието си от министър-председателя Пламен Орешарски, както и от лидерите на двете управляващи партии – БСП – Сергей Станишев и ДПС – господин Местан", уточни той думите си.

За сетен път той изрази надежда, че Народното събрание ще прегласува решението си за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Вярвам, че това решение, според мен погрешно, ще бъде прегласувано. По-добре е да има такъв подход, това е по-добрият начин – да има публични дебати, ясна обосновка на кандидатурите", заяви той.

Според него в политиката, освен правила трябва да има и морал.

"Аз го показах с действията си. Когато правилата не могат да ни помогнат, моралът може. Когато ние политиците, сме изправени пред нацията, трябва да взимаме решенията пред нацията, а не - под масата", категоричен бе държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
G. преди 10 години
Много и напълно безсмислени коментари правят болшинството от българското стадо.Вместо да се обединим като едно цяло срещу корупцията, *** и турчилята който се опитват всячески да се налагат в нашата България от векове, ние плюем политиците и дори себе си един друг. За това сме я докарали до тук и няма и да изплуваме никога докато не си научим урока от х. Кубрат. Вземете за пример малцинствата и нека действаме като тях и се обединим. Все пак ние сме мнозинството и последната дума е наша..
263
0
 
1
 
! Отговори
Майката на Гошко преди 10 години
До Гошо СамолетаДоста *** и недомаслен си бил бе Жорко :)
262
1
 
1
 
! Отговори
Стойчо преди 10 години
Що не беше омерзен като те избраха бе глупчо? Аман от безмозъчници! Стой си кротко и не блей много! Мутренска *** смръдлива!
261
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Внимавай президентеpodkrepqm te s dve race,
260
0
 
3
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Защо стана тогава президент? За пръв път се маха калинка без да е работила! Нито Симчо, нито Сергейчо, нито Б.Б. посмяха! Май е време ние да излезем на улиците! За истинската България- северната. Останете си в София д в е м п!
259
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО НА ТЕБ, ОКАЗА СЕ ПО-СМЕЛ ОТКОЛКОТО СИ МИСЛЕХ
258
3
 
3
 
! Отговори
Гошо Самолета преди 10 години
Пич, не си ми никакъв, не съм и никога не бих гласувал за теб! Верно ли не си се поглеждал от страни? Дали някой, колкото и да е предан на ББ , те приема на сериозно?
257
1
 
7
 
! Отговори
112 преди 10 години
Всички тия финтове са с цел нови избори. Защото българския парламент остана без автентична дясна партия / ГЕРБ по своята същност е лидерска партия/ и евентуални по-късни избори елиминират възможноста на определени икономически кръгове да останат без лобисти в НС.Което от своя страна ги лишава от прилично парче от " баницата" държавни пари!
256
8
 
9
 
! Отговори
123 преди 10 години
И ние сме омерзени от елементарните ти трикове, Росене(рожбо Борисова)!
255
12
 
9
 
! Отговори
ss преди 10 години
*** маринкин се изказа.бил омерзен-от какво от парите на прокопиев може би,или от герберския член забит дълбоко в зад-----.аман от *** в държавата.
254
12
 
19
 
! Отговори
Лалс преди 10 години
Трябва да сме благодарни че поне имаме президент които е честен и некорумпиран. Имаше смелостта да излезе по телевизията и сподели истината с всички нас! Аз бих гласувала за него отново. Ако президента беше друг специално от КБ или ДПС вече щеше да е късно за всички нас! Горда съм с Плевневлиев!
253
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започва период за изчезване на партиите и създаване на президентски републики, на практика царства.
252
22
 
12
 
! Отговори
Внимавай президенте преди 10 години
И аз съм омерзена г-н президент.От вас.
251
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всичко е плод на подсрекателство от ББ и ЦЦ. Простата маса народ им вярват. какво направиха за хората за 4 години тези бандити- нищо,абсолютно нищо. сега реват,защото ги чака справедливото възмездие на обеднелия и смазан народ. ПОВЕЧЕ НИКОГА ГЕРБ!САМО ПАТРИОТИЧНИ ПАРТИИ МОГАТ ДА СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ.
250
3
 
6
 
! Отговори
Бони преди 10 години
До Предсрочни избори !Хубаво. А кой ще плаща за нови или избори до дупка? Имаш ли толкова пари? Извади ги и направи нови избори.Моето семейство не желае да угажда на шепа ***.Защото всички ние ги плащаме тези разноски.Къде бяхте на 12.05.2013г.та не гласувахте мързели недни,а сега ревете за нови избори.Я помолете бате си Бойко да изкара 200 000 000 и да си направи нови избори,а не да подстрекава само и да създава хаос.На голия ни *** германско здрасти.
249
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президенте, ако ти като политик си вярвал на БСП и ДПС-то ти нямаш въобще място в политиката! Ще се окаже,че ти си единствения българин,който им вярва. На нас шапшали не ни трябват!
248
2
 
5
 
! Отговори
xy преди 10 години
PUhlo
247
6
 
5
 
! Отговори
Мк преди 10 години
до 313Ето това им трябва на БСП и ДПС. Точно такива обезверени лузъри като теб, които са се примирили със съдбата си. Нищо в живота не се дава даром. Развитите държави са развити, защото обществата им са извоювали това. Мислене като твоето обрича държавата на мизерия. По-скапано правителство от това не може да има. За 4 години могат да направят толкова мизерии, че 20 години няма да стигнат да се оправим. И не съм гербер между другото.
246
11
 
16
 
! Отговори
Fuck off преди 10 години
Стига с тия глупости и призиви за предсрочни избори!И ако има ,какво ще се промеи?Кой ще дойде на власт?Не ми пука кой е на власт,стига нещата да се случват както трябва!На страната и трябва еаботещо правителство,а не избори до дупка.И ми се струва ,че само скапаните гербери реват за избори!
245
0
 
5
 
! Отговори
asdfghjk преди 10 години
aмиииииииииииии защо те льжат беееееееееееееееееееее???????????????