Сателитни чинии за селата без цифров тв сигнал

МТИТС подпомага кметовете за решаването на проблема
Обновена: 10 окт 2013 08:37 | 10 окт 2013 08:31,
15
Сателитни чинии за селата без цифров тв сигнал
Снимка: БТА

Транспортният министър Данаил Папазов обяви, че ще внесе в Министерския съвет проект - със спестените пари от декодерите да се подпомогнат населените места без цифров тв сигнал.

Идеята му е там, където има възможност, да се сложи сателитна чиния за цялото село, където пък има кула - да се сложи ретранслатор.

Още по темата

"Идеята е кметовете да бъдат подпомогнати еднократно и те да решат проблема на всички", казва министърът в интервю за в. "24 часа".

Общо 393 са селищата у нас, които останаха без телевизия, в тези райони живеят около 100 хиляди души, признаха преди дни от МТИТС.

"Министерството си свърши перфектно работата. Бяхме поставени в ситуация за кратки срокове да свършим много работа. На 15 юли дойде разрешението на ЕС за безплатните декодери. Три месеца след това имаме завършен процес. Направихме така, че декодерите да не стигнат прогнозната цена от 60 лв., с прозрачни търгове постигнахме ниски цени. Удължихме с месец ваучерите, с още 2 месеца - получаването на декодери", хвали се още Папазов в интервюто.

Той е категоричен, че селищата с население над 2000 души имат значително по-добро покритие с цифров ефирен сигнал отколкото преди 30 септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където има кула...Нали тези кули са за ретранслатори бе, тъпанарино,а не за черните ти очи!Като сте си свършили перфектно работата ,защо до сега не сте ги сложили?Сега зимата ли ще ги слагате?***.
12
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Нека да видят как ***, които получиха безплатни декодери ги продават, защото си имат сателитни чинии. И питам, как така се дават пари на хора, които нямат нужда. Има възрастни, които също са с малки пенсии и не могат да си купят декодери. Къде ни е управията. Само за *** ли ще мислим. И дървата за отопление, които им дават безплатно също ги продават, а секат от гората за собствени нужди. Егати социалното подпомагане. Всичко ни е изкривено. И точно за хората в нужда няма помощ.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната простотия и тормоз на народа. Кой попита дали го искаме? Всяко нещо което уж е за твое добро, излезе лошо и затормозяващо. Топлофикация с топломерите дето лъгаха как ще си плащат хората само това което ползват, а накрая хората хем не ползват, хем плащат. Всичко се прави за да могат определени хора да печелят.
10
0
 
6
 
! Отговори
Даа преди 10 години
МТИТС се оказаха едни огромни некадърници. Както всички в управлението на държавата ни.
9
4
 
1
 
! Отговори
festan преди 10 години
ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ДПС СЕ СЛАГАТ ТЕЗИ САТЕЛИТНИ ЧИНИИ И ЩЕ БЪДАТ НАСОЧЕНИ ДА ПРИЕМАТ ТЮРКСАТ
8
5
 
14
 
! Отговори
Курдо Колянов преди 10 години
"Министерството си свърши перфектно работата. Бяхме поставени в ситуация за кратки срокове да свършим много работа"Егати перфектната работа ! И кой ви постави кратките срокове , аз ли ? Като сте знаели крайния срок ,защо не започнахте по-рано , както в другите държави ? Аха - изгубихте доста време , докато проучите става ли за крадене !
7
5
 
18
 
! Отговори
грозната Истина преди 10 години
лъже като дърт комунист,а бе *** аз гледам цифрова от 13.03.2013г.,и от тогава до ден днешен сигнала и качеството са непроменени,от село съм на 2км.от гр.Сандански,а декодерите които завчера взех за стар човек с 125лв.пенсия е пълен *** декодера е 39.50лв. нео китайски а качеството което предава е ужас картината е размазана,докато тоя които аз си купих през март за 38лв.пак нео китайски,е с екстра к-во картината е перфектна,тъй че не лъжи червен ***...
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички села ще заприличат на *** катуни.и баби къде ще го вкарам пак като дедито не може
5
6
 
10
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
Защото сме цоцолисти, затова!
4
5
 
10
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
Защото сме цоцолисти, затова!
3
4
 
21
 
! Отговори
anonimka преди 10 години
Защо се дават още пари за разясняване на цифровизацията ?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сателетни, а?
1
2
 
8
 
! Отговори
Simo преди 10 години
Сателетни !?