БСП към МВР: Сверете си данните за бежанците

Да организираме бригада за строежа на оградата, предлага левицата
6 юни 2017 17:00, Анисия Иванова
34
БСП към МВР: Сверете си данните за бежанците
Снимка: БСП

МВР и службите да си сверят данните за състоянието на границата и колко хора преминават през оградата, призоваха от БСП на пресконференция по темата национална сигурност.

Извадих всички публикации от април-май, в които управляващите твърдят, че миграционният натиск е силно намалял - между 8 и 10 пъти, само че в последните дни станахме свидетели на бежанци да бъдат залавяни в централната част на България, коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

"Имаме смъртен случай, имаме деца, част от трафика. Стана ясно, че всъщност и човекът, който организира трафика, го познаваме - бил от Лъвов мост, известен на службите афганистанец - бежанец", посочи той.

"Новата контрабанда е именно трафикът на хората", заяви Добрев и посочи, че всеки един от бежанците, които пострадаха при инцидент на магистрала "Тракия", твърди, че е платил между 3000 и 6000 евро.

Той отбеляза, че защитното съоръжение на границата се строи вече три години. За това време се строи плавателен канал между море и река, отбеляза той. Оградата от двуредова се превърна в едноредова, ако искат да опънат една жица и да кажат, че са я завършили, но както виждате през това съоръжение преминават ежедневно хора, коментира Добрев. Ако управляващите имат някакъв проблем, може да организираме и бригада, предложи социалистът.

Добрев припомни, че миналата година правителството на Борисов е получило 160 млн. евро, които е трябвало да бъдат инвестирани в национална сигурност и опазване на границите. По думите му заради забавени обществени поръчки, нито един лев не е инвестиран нито в камери, нито в други съоръжения за защита.

Заместник-председателят на БСП предупреди още, че в системата на МВР зрее сериозно напрежение, очакват се дори стачни действия. По думите му всичко това е заради липсата на елементарни условия на работа и изключително ниското заплащане. Той отбеляза също, че на системата не й достигат между 1000 и 1500 служители, а управляващите не изпълняват предизборните си обещания, пише БТА.

Лидерът на софийските социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов призова МВР и службите да си направят своите сверки и данни за състоянието на границата и колко бежанци пропуска или не пропуска оградата. По думите му след като има някаква пропускливост, това не става без знанието на институциите и държавата по граничните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви хубави кльонове имаше. И гранична войска имаше. Тия телове се режат с поглед. Или както каза един тука- с нокторезачка. Вижте и цената. Сигурно е завишена поне три пъти, заради някой който маже филията с държавно масло
27
2
 
4
 
! Отговори
ОГРАДАТА Е ИЗЛИШНА! преди 6 години
САМО ТУРЦИТЕ --ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА!!!БЪЛГАРИТЕ ---САМО ПЕЧЕЛЯТ ОТ ТРАФИКА НА ХОРА ПРЕЗ НЕЯ!ТЕЛТА --Е САМО ЗА ЗАБЛУЖДЕНИЕ И ПОЛУЧАВАНЕ НА ПАРИ ОТ ЕС!!!
26
2
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Ами ще минава границата с куфари Добрев като не сте достроили оградата вие от ГЕРБ. Цялата ви работа е такава - почната и недовършена
25
0
 
4
 
! Отговори
КЬОР ФИШЕЦИ преди 6 години
КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ----ПАК ЩЕ ИМА ТЪРГОВИЯ С МИГРАНТИ И ...КАНАЛДЖИЙ!ТОВА СИ Е БИЗНЕС!!!ТОЯ , КОЙТО РЕВА НАЙ-МНОГО НА БРИФИНГА---ГО ХВАНАХА С ВАЛУТА НА ГРАНИЦАТА!*** СА В ДЕМЕНЦИЯ , МАЙ.....ХА,ХА,ХААААААААААААА
24
0
 
3
 
! Отговори
Grup преди 6 години
406 partii v bg parlament...de gi? Manifestirat li krai granichnite brazdi?!
23
0
 
3
 
! Отговори
Bzch преди 6 години
Otchet kak za kakvo kolko koga kade koi sa poharcheni tesi 160 miliona euro ot eu?!
22
0
 
3
 
! Отговори
Ore преди 6 години
Policiata moje pochasovo da naema za konkretni deinosti lovdjii i pensioniran personal s visok autoritet ot mvr i mno, chetnici, ribolovci, fotografi, boxiori, futbolisti, tenekedjii, kovachi, zidari, mazachi, sanitari, boiadjii, alpinisti, katerachi, miniori...
21
0
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
***означава европейски ориентирани представители от мъжки род.
20
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Комунист.Вари го печи го той все за бригади си мислиНие да работим за слава а те да приберат парите
19
0
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
***,полудяхте.Тая стена как ги спира,на сръбската граница ли?
18
0
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Навярно оградата я започнаха преди три години приОрешарски и все още не е завършена докато Унгария за няма и година построи две .Турция със Сириисската бетонна за кратко няколкостотин км.Що политици се изредиха да я инспектирати да си присвояват инициативинай вече от Обединени патриоти в лицето на Симеонов.Впоследните дни особенно се изявява преставителя на Атака нац.координатор бившия гл.сек.на МВР Светослав Лазаров.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо й няма на оградата. Просто трябва да се започне да се стреля на месо!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази ограда, доколкото си спомням, я строят три редовни и две-три служебни правителства. Започнаха я именно БСП и цената и мабъбна 2-3 пъти през техния кратък, но крадлив мандат. Случайно се оказа,че само някакъв червен бос можел да произвежда някаква специална бодлива тел, направиха се заробващи договори и работата се утече.
15
3
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Тази ограда не е ограда,а метален плет. Тя не може да спре бежанците,но Козия рог се облажи от нея,заедно с тиквуна...
14
2
 
7
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ЗАТОВА НЕ НАПРАВИХА ГРАНИЦАТА КАКТО ТРЯБВА.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТИН Е ВИНОВЕН. НЕ ВЗЕМА НИТО ЕДИН БЕЖАНЕЦ.
12
4
 
14
 
! Отговори
СРЕТАН ЙОСИЧ КАЗА преди 6 години
БОЙКО ВЗЕ ПАРИТЕ
11
2
 
16
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Абе келешник гей парадиращ. Темата е за бежанците които преминават така силно охраняемата граница а ти ми драскаш евроатлантико - наркомански бъртвежи.
10
12
 
21
 
! Отговори
Граничар преди 6 години
Аз предлагам комисия да провери колко пъти и с колко куфара с евро и долари е минал границата същия този комунист Кирил Добрев през последните месеци.
9
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези са на подчинение на Решетников и сега имат заповед да организират безредици защото Черна гора влезе в НАТО