Президентството публикува нова стенограма за КТБ

Тя е от 14 юли 2014 г. - за финансовото състояние в държавата
12
Президентството публикува нова стенограма за КТБ
Снимка: архив, Ройтерс

В изпълнение на поетия ангажимент към българското общество, държавният глава Румен Радев публикува стенограмата от консултациите в президентската институция от 14 юли 2014 г., посветени на финансовото състояние на държавата, съобщиха от прессекретариата му.

Още по темата
Пълният текст може да бъде намерен на интернет-страницата на президентската институция.

От президентството вече направиха обществено достояние стенограмата от т.нар. първа среща за КТБ, провела се на 29 юни 2014 г. при президента Росен Плевнелиев. На нея всички участници се обединяват, че без политическо съгласие рискът от колапс на банковата система е голям.

От текста са заличени имената на банките, както и сумата за пълната ликвидна подкрепа.

Такива "празни" места има и във втората стенограма.

На срещата на 14 юли президентът Росен Плевнелиев поставя две теми за обсъждане - ситуацията в банка КТБ и нейното отражение върху фискалната и финансова стабилност в държавата. Втората тема е дали с оглед на ситуацията бюджетът на държавата ще се ревизира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Антоанета Михайлова преди 6 години
До ЕЛИА Цветан Василев? Или той не невинно ангелче. Все едно той не е знаел какво се случва в банката, която управлява. Все едно той не е взимал пари от КТБ. А ония 206 млн. лв. дето са ги раздавали на тоя и оня от касата, по чие нареждане е било, а? Колко като Бареков, Миро Иванов, Огнян Стефанов, Блъсков и т.н. са се изреждали да правят пътеки до Василев и да прибират крупни суми от касата на банката. Та Цацаров и Пеевски били виновни, а Василев невинен нали. Хайде стига. глупости
10
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 6 години
И тази стенограма показва, че Василев е окрал парите на хората. Ама защо никой от политиците присъствали на тази среща не държи в момента да се изправи Василев пред съда и да влезе в затвора?
9
0
 
1
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До 1 -Така е защото при нас мафията си направи държавица.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росен Плевнелиев ви каза, че няма нищо интересно в стенограмата, но тъпирите очакват да научат някакви тайни, които ще обърнат света. Е, няма такива. Кражбата на парите от КТБ си беше поредната врътка на руските агенти, по същия начин откраднаха и 1 млрд от Молдова. И там имат силна пета колона от руски г*зоблизци.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто не е за вярване как ни изгъбаркаха пеевските догановци и всички, които разпиляха КТБ. Такъв шамар ни отпраха и с такъв цирк, че никой не разбра как ни надъниха с нови заеми и тежести. Живеем сред безбожна мешавица от лакоми предатели, подли и подмолни врагове в *** кожи и въртоглаво стадо от метиляви овце.Бог да пази България!
6
0
 
1
 
! Отговори
ДЯДО преди 6 години
Дръж народа в мъгла , за да му е ясно положението .
5
0
 
4
 
! Отговори
Към "преди 2 ча преди 6 години
И аз съм на същото мнение.Тези, които ни ръководят са толкова прости, че повече няма накъде. Затова цялата държава е на това дередже.Боже, боже прибери си версиите!
4
0
 
1
 
! Отговори
Ск преди 6 години
Да научим истината по български?
3
1
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
И естествено от нея НИЩО не става ясно...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак цензурирана, нали?!? Не се и съюнявам!
1
1
 
14
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Всеки казва, че мафията има чадър - Парламентът. След като прочетох стенограмата се съмнявам дълбоко - всичките хора в държата на високи постове са толкова некадърни, че мафията не би поела риска да се занимава с тях.