БСП: Виновни сме, че действаме след освобождаването на Полфрийман

ГЕРБ да спазят обещанията си, призова Тодор Байчев
Обновена: 25 сеп 2019 21:37 | 25 сеп 2019 21:19,
6

Парламентът прие промени в Наказателния кодекс за съкратеното съдебно следствие на първо четене. На вниманието на депутатите бяха поставени три законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс с идентично съдържание, които бяха одобрени от пленарна зала.
Още по темата

От парламентарната група на БСП предлагаха съкратеното съдебно следствие да не се прилага при случаите на умишлено причиняване на смърт и тежка телесна повреда. От "Обединени патриоти" предлагаха същото в отделен законопроект. Народните представители от "Воля" също внесоха законопроект, с който да ограничат обхвата на престъпленията, за които се прилага съкратено съдебно производство.

"Никаква мисъл няма за това какво се случва с осъдения, обществото и семейството на пострадалите", каза в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Тодор Байчев.

Според него съдът трябва да бъде ограничен при възможностите, при които може да ползва тези мерки.

"Призовавам ГЕРБ да си изпълнят предизборните обещания за НПК и НК. Не срещаме чуваемост от нашите опоненти, по-добър е вариантът да бъдат фиксирани наказанията", коментира събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Според него също така не е възможно един човешки живот да бъде заменен с 10-15 години затвор.

"Нашата вина е, че ние малко стихийно действахме след освобождаването на Полфрийман от затвора", допълни той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП по-добре да кажат за Илиян Тодоров - убиеца на Въжаров и Александров. Баща му виден деятел на Пернишкото БСП го скри някъде по света.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТА 3Да де, "виновни" били, и пак го въртят по йезуитски: "...защото някой друг не си бил изпълнил предизборните обещания". Това няма оправия - достойни *** четвърто поколение на стръвните църв...ли от преврата през 1944 г.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да попитам, в епогея на властта на БСП, колко струваше един човешки живот? Защото, доколкто си спомням, много хора бяха убити. Много от тях бяха лоши и нечитави, но и доста свестни си заминаха.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вас никой не ви пита. Имахте цял комунизъм, както и множетво провалени опити, да покажете, че можете. ГЕРБ ще ви бие на всички избори. Честно казано, дори Няма Така Държава (или каквото ще да е там) на Трифонов, би ви смачкала тотално.