Борисов убеден: В кризата ще оцелеят консолидираните народи

Предстоят изключително сложни месеци за Европа
75
Борисов убеден: В кризата ще оцелеят консолидираните народи
Снимка: МС

„Ще оцелеят тези нации, които имат девиз „Съединението прави силата“, но не такъв, който виси като табела на някоя сграда, а като консолидиран народ. Те първи ще се измъкнат от кризата. Другите ще изпаднат в тежки политически кризи, няма да може да се взимат бързи и адекватни мерки“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на традиционната посланическа конференция, която се проведе чрез видеоконферентна връзка. Във фокуса на двудневния форум с участието на 71 български посланици са последиците от кризата, причинена от COVID-19, цитиран от преслужбата на МС.

Още по темата

Сред обсъжданите теми са и други въпроси от европейския и световен дневен ред.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на ръководителите на дипломатическите ни мисии за активната им работа по време на пандемията, така че България да реагира възможно най-адекватно на кризата като започне сама да произвежда медикаменти и защитни облекла, не само за нуждите на страната, но и в помощ на други държави. „В рамките на 2-3 седмици успяхме да защитим хората на първа линия в борбата с COVID-19. В България ние първи затворихме, първи разхлабихме мерките. До този момент това ни се отплаща сравнително добре“, акцентира Борисов.

„Предстоят изключително сложни месеци за Европа“, категоричен беше министър-председателят. Борисов отбеляза сериозния спад на Брутния вътрешен продукт в световен мащаб и опасенията, че обстановката ще се усложни в зимните месеци. Премиерът Борисов се спря на безпрецедентните преговори на Европейския съвет през юли, когато след 5-дневно заседание европейските лидери постигнаха съгласие по новата Многогодишна финансова рамка и Инструмента за справяне с последиците от кризата с COVID 19. „Всички очакват с нетърпение фондовете за подпомагане, но те имат редица обвързващи клаузи, а и държавите членки все по-трудно отделят средства, поради проблемите, които самите те имат“, добави Борисов.

В рамките на видеоконференцията с участието на премиера Бойко Борисов бяха обсъдени още темите за Зелената сделка на ЕС, големите енергийни и инфраструктурни проекти, които реализира България. Министър-председателят постави акцент в изказването си за това колко важно е приемането на страната ни в чакалнята на Еврозоната, където има прозрачност на всяка една финансова операция. „Съпротивата за това е изключителна голяма и мисля, че трябва да се удържи в тази посока, защото особено Вие, които сте посланици в страни, които са от Еврозоната, надали има нужда да Ви убеждавам каква е разликата дали си в Еврозоната или не си“, посочи още премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Национализмът ще оцелее.
67
1
 
3
 
! Отговори
Герберски Лишей преди 3 години
Шoпара още ли е премиер.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тая логика дай да те търпим още десет години да стрижеш всичко наред,ей ама нагъл си бре,че чак дрънкаш!Короната ще мине,последствията от нея също ще ги преживеем ама щетите от твоето управление едва ли!
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиер с навити ръкави. Премиер с пистолет на шкафчето. Премиер с милиони евро в чекмедето на шкафчето. За ползу роду работил! Пфу!
64
1
 
12
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Коя криза ве ***...Ти създаде толкоз много кризи за 11 годишното си управление... Последната с ковида, ще те довърши малоумняк... Оставка съд и затвор за теб и обкръжениети ти... Нещастници!
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малеее, тоя колко дебел е станал.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ако го видя така на живо, хвърлям портфейла и почвам да бегам бате
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до SichtpunktС юмрук и мафията вън към лигитимен прокурор и премиер, отвори кутията на пандора!-------Не дрънкай глупости, селчо!Нито премиерът, нито каскетът вече са легитимни.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стратегията на властващите катастрофира в няколко неочаквани обстоятелства, за които те нямаха готов ход. Как да се справиш с компроматните снимки и записи, изпратени до медиите от твой близък приятел, превърнал се междувременно в заклет враг? Опитите на прокуратурата да открие снимащия, вместо да попита снимания, издават спиращ дъха инфантилизъм. Влизането в президентството пък окончателно доказа, че главният прокурор може да надмине по нелепост и тези, които му организираха конкурса за този пост
59
1
 
2
 
! Отговори
До Койчо от Боко преди 3 години
Компютърът ми казаха все да го рестартирам.И аз така знам,че работи като се рестартира. Другите копчета са на английски и те им разбирам. То си работи с едно копче,включва и изключва.
58
1
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Аз Бойко съм не просто маг,а и шаман на племето. Звездите ми го говорят.
57
2
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Много му прилича на боко с компютъра.*** покажете го един път как работи с него
56
2
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
В момента какво може да обедини народа ??? Един закон за всички а не за един 65 години ,а за друг 50 с 20 заплати и после и пенсия и заплата. Ако закона е един за всички това може да обединяма . друго което обединява е че герб е дпс. и третото че провалили се партии като герб дпс и бсп нямат вече място във властта .Ето тези работи могат да обединят народа ни. Е да и съд за тиквата и гешев но тва си го чувате минавайки по улиците. То това е важното около какво да се обедини народа ;)
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво говориш,само че материала ни е лош!!!
54
3
 
9
 
! Отговори
Невъзможно преди 3 години
С кого да се консолидираме?С мутрите ли?В Ботевград,Правец и Етрополе Боко работи с мутрите и бандитите.Крадене яко!
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе Сократ...! Пий си хапчетата редовно и си записвай гениалните мисли ..
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кризата ще оцелеят тези дето имат чекмедже. "Имаш чекмедже - ядеш суджук, нямаш чекмедже - стоиш гладен". (народна мъдрост)
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Консолидация по герберски:Ние крадем, вие работите за ниски заплати и пенсии и теглите каиша цял живот.....................хаха.................оставка, крадливи гадини!!!!После съд и затвор!!!
50
5
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 3 години
Правилно................конфискация на цялото имущество и пари на крадливата герберска шайка!!!Злато, пари, апартаменти, вили, офшорки..................на тях, жените, децата, братовчедите и любовниците им!!!
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако бях премиер, и да крада, щях да крада сигурно, но по-умно...............нямаше да трупам кюлчета злато и евробанкноти в нощното си шкафче...............но пожарникаря си е пожарникар................няма много акъл в глаевата как да краде, че да не го хванат..............оставка и затвор!!!