Колективният имунитет е възможен в края на юни, убеден е Ангелов

Ваксините в "зелените коридори" - основно на Пфайзер
29 апр 2021 10:52, Красимир Ангелов
86
Колективният имунитет е възможен в края на юни, убеден е Ангелов
Снимка: БГНЕС

Зелените коридори отварят от утре, като ще бъдат с ваксини на основата на иРНК, най-вече с ваксината на Пфайзер. Имаме достатъчно количества ваксини вече. Идеята е максимално бързо да стигнем числата, към които се стремим, заяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

Той подчерта, че на ден може да бъдат ваксинирани около 50 000 български граждани. "Ако тези темпове можем да ги осигурим, още към края на юни може да постигнем колективен имунитет", изрази мнение здравният министър.

От своя страна проф. Гигов отбеляза, че 775 601 ваксинации са извършени към момента. Днес и утре ваксинациите ще надминат 800 000. Най-много са използвани дозите на Пфазйер, следва АстраЗенека и Модерна по брой, уточни Гигов.

Още по темата
Ръководителят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски отбеляза, че има намаляване на новозаразените на едноседмична база с 23%. Смъртността е 16% на двуседмична база, на едноседмична база е 11%. Имаме сериозно намаляване в последните 7 дни, каза още той.

Той обърна специално внимание на случващото се в Индия, където по думите му има фалшива увереност. „Там мислят, че поради ниския брой на заболели случаи през миналата година, се пораждат слухове, че индийското население не е възприемчиво към този вирус, че те били резистентни, което не е вярно. Сега се вижда какво става там“, поясни Мутафчийски.

"Заради Индия искам да призова всички български граждани да бъдем разумни, докато не постигнем колективен имунитет", призова здравният министър Костадин Ангелов.

Той посочи, че по-късно през деня ще издаде заповед, с която ще ограничи влизането на хора у нас от Индия и няколко други страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Ангелов преди 3 години
Е за кожена ваксина под формата на инжекция многократно ...
55
0
 
1
 
! Отговори
паспорта е преди 3 години
излишен ...
54
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината симулира лека среща с болестта.2 дни бях на легло от нея.Представям си ако се бях заразил.Браво на министрите в оставка,че намериха ваксини и съм от първия 1% в Света ваксиниран с РНК ваксина.
53
0
 
8
 
! Отговори
Златка преди 3 години
Белким след това да не гледаме глупавата ти физиономия
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение, че у нас желание за ваксиниране са изявили 19%, според авторитетно европейско проучване, което публикуваха скоро, как точно ще стигнем 70-те процента за колективен имунитет бе, Ботокс?
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета. Още в никоя държава няма колективен имунитет.
50
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Колективно-стаден имунитет,комуно-стаден имунитет,комсомолски имунитет...Всички марш да се ваксинирате,какво ме гледате умно!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех, че колективния имунитет зависи от убежденията на Ангелов. Обаче дотук нито една прогноза не се сбъдна.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама сега на много места премахват границите за работа и след месец ще видите какъв купон ще настане. В гр.транспорт няма как да се спазва дистанция, заведения, фитнес, училища, това че хората са ваксинирани не значи, че не се разболяват.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава може би всички ще имат имунитет , с изключение на НОЩ-ниците , на които ще им отнемат имунинета , за да идат при бай Ставри !
46
2
 
9
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
Първо ваксините не са 100% ефективни. Второ, има разлика между ваксинации и брой ваксинирани! Те някой хора ги броят по два пъти, защото са им поставени по две дози, тоест две ваксинации. С такива сметки колективния имунитет може да го докарат, когато си поискат.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Груповия имунитет ще го постигнем когато почне груповия секс .
44
4
 
9
 
! Отговори
S преди 3 години
От днес пак здраво пръскат самолетните. Като няма желаещи за ваксини, ще.има и нови щамове и нови вълни, докато не кандидат хората и се ваксинират. Да, ама не. Който иска се ваксинира, другите са пас. Я да видим сега като ви питат европейските ви шефове, що не сте ни ваксинирали, какво ще кажете. Бъдете здрави! П. С. Инвермектин и хлорен диоксид
43
1
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
При специално селекциониран вирус, не може да се създаде колективен имунитет!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поставени дози не е равно брой на ваксинираните. Пълен имунитет има един месец след втората доза, така че с имунитет са около 90000 към момента. Втора доза е поставена на 190535 човека до вчера 28.04.2021, но колко бяха преди месец? След един месец всичките тези 190535 човека ще имат имунитет, т.е. в края на май 2021. До 5 милиона, което е 70% от населението, има много време.
41
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Масова колективизация му се иска на този другар,явно му е по наследство-сигурно си има в рода АБПФК.
40
3
 
8
 
! Отговори
Doomer преди 3 години
Ако имаш сърдечно заболяване и диабет и те блъсне кола - не е виновна колата, не си убит в пътен инцидент. Ти си си умрял, защото си имал диабет и сърдечно заболяване. Факт, без тях е имало малко по-голям риск да оцелееш............Или поне това е логиката на държавата с най-голям брой експерти на глава от населението - България (експертите са официално повече от населението).
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Индия миналата година не е имало малко заразени. В Индия миналата година никога не са декларирали на официално ниво, че са естествено невъзприемчиви. А огромното население на Индия прави възможно избухването на пикове, вълни и цунамита непрекъснато. Мутафчийски, тези водевилни приказчици са плод само на пропагандната ти фантазия, наборен шапкарски робовладелски индоктринират човекомразец.
38
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора или сте пияни или луди, защото няма как да сте толкова ***, сериозен съм. Още има такива дето смятат, че няма Ковид?! Аз доста различни хора с тази теория познавах, сега само за една чистачка знам в офиса, че е още на това мнение.
37
2
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Що не го забраниш за цяла година. Прекален светец и БОГУ не е едраг ! А някои общ. мин. бани, като напр. СТ Заг. мин бани, осигуряващи хигиената на гражданите, не ги отваряте, за разлика от мин. бани Овощник и в центъра на гр. Казанлък, Хасковски мин. бани, може би щото са ЧАСТНИ, каква е разликата, и едните и другите плащат, всички се грижат за хигиената на гражданите, МОЖЕ БИ ЩОТО КМЕТА НА Ст. Загор. е Ваш ГЕРБаджия, ами озаптете го ! ? Хората искат да работят и да са в услуга на гражданите !