НС излезе с декларация във връзка с военната инвазия в Украйна

Подкрепя правителството да подкрепи санкции срещу Москва
75
НС излезе с декларация във връзка с военната инвазия в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите приеха обща декларация във връзка с военната инвазия на Руската федерация в Украйна.

В нея се декларира подкрепа за съюзниците от ЕС и НАТО при обсъждането на пакет от мерки, включително санкции, за деескалация на конфликта.

Още по темата
Заявява се подкрепа българското правителство да предприеме необходимите мерки, съответстващи на сериозността на предизвикателствата на международната архитектура за сигурност, подкрепя българското правителство да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с възможностите на българската държава.

Отбелязва се, че парламентът подкрепя българското правителство да настоява защитата на живота и здравето на цивилните граждани от региона да бъде абсолютен приоритет.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Az davam bezplatno kashta s goliam dvor za semeistvo s detsa ot Ykraina
53
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Копейкин и шай ката му гласуваха против.
52
1
 
3
 
! Отговори
Хубава вест преди 2 години
С който е била Бг все е умрел
51
1
 
3
 
! Отговори
Драги бугараци преди 2 години
Мислите ли,че САЩ ще еи бранят ако нещо стане а кажете честно
50
1
 
1
 
! Отговори
Драги бугараци преди 2 години
Оти ревете за САЩ .?Киорави ли сте какви приатели са напрсавят ти войната и дим да ги няма.Справки колко щеш беж та се късат.
49
1
 
2
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
Веднага мощен гей парад срещу Русия.За друго не ставате
48
1
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Предполагам, че тази нощ населението на Донбас и Луганск за пръв път от години ще може да спи спокойно. Няма да има кой да ги обстрелва.
47
2
 
2
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Руската армия ще ликвидира нападателните оръжия на украинците и с това ще се приключи. В същото положение като Русия е бил Израел когато палесттинците или Хисбула са ги обстрелвали с ракети. Търпят известно време, след това следва военна акция. А коментарът от САЩ винаги е бил "Израел има право да се защитава". Е, и Русия има право да защитава Донбас и Луганск, има и договор с тях.
46
2
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До пенсионера: В Украйна от 8 (осем) години се води гражданска война, мирното население на Донбас и Луганск беше периодично обстрелвано. Киев отказваше да изпълнява Минските споразумения, а това беше пътят към мира. Съвестта ти беше ли спокойна през това време?
45
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПроСоТо...какво правят чехите,си е ТЯХНА работа!.....Мен друго ме смущава:-..Каква "помощ" можем НИЕ да окажем на Окраината?...ЕДИНСТВЕНИЯ ЛОГИЧЕН извод е,че Героят Мустафа е изпратил депешата:..-"НИЕ,демек Щатите,ще окажем "помощ" на Окраина,като им изпратим ОРЪЖИЯ и БОЕПРИПАСИ,но за да не дразним Мечока,ще го направим така,че УЖ ВИЕ-българите,им давате рамо"..Такава е РОЛЯТА НА СЛУГИТЕ!!!!!!
44
2
 
3
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 години
Чехите си затварят консулствата в страната и в Русия, а заедно с латвийците замразяват издаването на визи. Което е не толкова лош ход по отношение проникването на елементи с идеи или задачи. Ние 6 часа се дърляме в НС, а за дунанма в един друг сайт новината е добре е илюстрирана и с фото на баш възрожденецът, изтипосан измежду портретите на Ботев и Левски. А след изчитането й става ясно и колко споделя техните виждания за славянофилството...
43
3
 
2
 
! Отговори
пенсионера преди 2 години
Не слагай парите пред човешкият живот.Не всичко е пари приятел, не всичко е пари.
42
3
 
3
 
! Отговори
пенсионера преди 2 години
Нека ти тежат на съвеста, ако я имаш сегащните жертви в Украйна.ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ ДА ЖИВЕЯТ В ОБЩЕСТВО .а като отшелник в пещера.
41
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Всички русофили и американофили да се качват на самолетите и да ходят в Украйна да застават на която страна искат от фронта и да се бият там! Ние българите искаме неутралитет! Не ни трябва война! Няма какво да се приемат декларации и санкции защото те вредят само на нас самите! Да си се оправят там, а НС да се концентрира върху реформите, бюджета, енергийната криза и всички важни за българите проблеми!
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекалиха правителство и НС ,имайте предвид че това което правите ,ще бъде срещу вас от народа на България ,ако някоя от сегашните партии дадат отвод ,след време ,на избори че получите много малко гласове ,подобно като ИТН ,защото хората не държат на ЕС и САЩ ,а за Русия
39
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе,смех!...За ОСЪЖДАНЕТО на руската инвазия,добре,то друго не остава...Обаче КРЕЩЕНЕТО за "САНКЦИИ" ?!?!?!?!....С КАКВО ще "САНКЦИОНИРАМЕ" руснаците бе,пезевенклер ?!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви санкции на г *** НЕУТРАЛИТЕТ тъпани тук пък ще стане до месец два гражданска война заради цените и няма да ви е извинението украйна
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината от годината вече е напът да мине Бюджета Не са си приели , ама парите за заплатите си приеха че даже и време намериха да пъхат пръстчета там където скърца вратата
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи декларации )тия забравиха бюджета ,за да се кланят на сащ ,показахте си рогата ,кой е вярвал че правителство токова млади са превързани към сащ ,не мога да повярвам
35
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Желю Желев - комунизмът е ляв фашизъм. Диктаторът ще свърши като фюрера.