БАХБ тръгва на засилени проверки преди Великден

Ще следи изкъсно козунаци, агнешко и яйца
11
БАХБ тръгва на засилени проверки преди Великден
Снимка: Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите официални празници - Великден и Гергьовден.

В периода до 8 май, включително, ще се извършва засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на боята за яйца, съобщиха от БАБХ.

Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цветът на здравната маркировка (син цвят – месото е с произход България, червен цвят – с произход, различен от българския), коректното предоставяне на информация за потребителите за страната на произход на месото.

Инспекторите ще следят и за предлагане на размразено като охладено агнешко месо.

Ще се съблюдава начинът на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел мониторинг ще се вземат проби от пратките с яйца, влизащи през границите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
не ми е ясно преди 2 години
Какви правомощия имат тия от БАБХ!?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инспектор агне купува ли?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като всеки инспектор - нещо под масата и ще се приберат доволни за празниците
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли неможете да сложите нещо българско на снимката?! В България няма великденски зайци! Престанете да показвате и рекламирате безкултурие! (Култура означава граница, норма. Последните десетилетия всичко е за продан. "Вън терговците от храма!")
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заповядайте на шуменският съботен битак! Можете да продавате каквото си искате захарни изделия и дъвки с изтекъл срок на годност, палачинки, месо, колбаси, маслини в легени банички и много други! Даже да има жалби в БАБХ, след проверка отговарят че това не е вярно.
3
3
 
14
 
! Отговори
перко преди 2 години
А СЛАДКАРНИЦАТА НА ЛИНДА ЩЕ БЪД ЛИ ПРОВЕРЕНА??? ? 5ОЛВ. КОЗУНАК НЕ ЕЛИ СПЕКУЛА??? ?
2
3
 
5
 
! Отговори
Komandante преди 2 години
Знаете ли ,че съпругът на депутатката от Партия *** Михайлова , (Стара Загора ) е във изключително близки бизнес отношения с изявени престъпници в Града !!! Такива са например - лице осъждано за опит за двойно убийство , залавян със 7 килограма хероин с инициали Н.М , друго лице от неговото приятелско обкръжение беше и известният С . И застрелян преди около година ...... Съпругът на "депутатката " е с инициали В.Н препитава се като карикатурист , работи няколко месеца в годината !!!
1
2
 
9
 
! Отговори
мда преди 2 години
ше напълнят торбичките и пликчетата :)